Όταν «μιλάει» ο πάγκος

Όταν «μιλάει» ο πάγκος

Δείτε ποιες ομάδες έχουν ωφεληθεί περισσότερο από τους παίκτες που έρχονται από τον πάγκο στην φετινή Πρέμιερ Λιγκ

Το ματς δεν πάει καλά και ο προπονητής είναι υποχρεωμένος να παρέμβει. Να κάνει την κίνηση που θ’ ανατρέψει την κατάσταση, να κάνει την αλλαγή που θα «γυρίσει» το παιχνίδι.

Κοιτάζει στον πάγκο και πρέπει να κάνει την επιλογή. Να βγάλει τον «άσσο απ’ το μανίκι» για να κερδίσει ή τουλάχιστον να… σώσει την παρτίδα.

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός: O Πετρούσεφ, ο μάνατζερ κλειδί, ο Ντόρσεϊ και το επόμενο «διπλό» χτύπημα

Κι εκεί χρειάζεται καθαρό μυαλό, σωστό «διάβασμα» του αγώνα αλλά φυσικά και τύχη. Γιατί χωρίς την βοήθεια της τύχης δεν γίνεται τίποτα.

Παρουσιάζει λοιπόν ιδιαίτερο ενδιαφέρον η «ανάγνωση» των επιλογών που έχουν κάνει οι προπονητές στην φετινή Πρέμιερ Λιγκ και τι αντίκτυπο είχαν στα παιχνίδια των ομάδων τους οι συγκεκριμένες κινήσεις από τον πάγκο.

Με λίγα λόγια, ποιες είναι οι ομάδες που έχουν ωφεληθεί περισσότερο από τον πάγκο τους.

Άρσεναλ και Μπράιτον οδηγούν την κούρσα

Την κορυφή της σχετικής κατηγορίας στην φετινή Πρέμιερ Λιγκ κατέχουν η Άρσεναλ και η Μπράιτον, καθώς είναι οι δύο ομάδες που μετρούν εφτά γκολ από παίκτες που έχουν περάσει ως αλλαγή στα παιχνίδια του φετινού πρωταθλήματος.

Αυτό σημαίνει πως ο τεχνικός των «κανονιέρηδων» Μικέλ Αρτέτα και ο προπονητής των «γλάρων», Ρομπέρτο Ντε Τσέρμπι κάνουν σωστές επιλογές, διαβάζοντας σωστά τόσο την φόρμα των δικών τους παικτών όσο και τις… ανάγκες των αγώνων.

Και γίνεται εύκολα αντιληπτό πόσο σημαντικό είναι για τον προπονητή μιας ομάδας, να ξέρει ότι μπορεί να στηριχθεί στον πάγκο του. Να γνωρίζει πως μπορεί να περιμένει πράγματα από παίκτες που ναι μεν δεν ήταν στο βασικό σχήμα αλλά είναι σε θέση να δώσουν βοήθειες μπαίνοντας στο ματς από τον πάγκο.

Πρωταγωνιστής ο Λέον Μπέιλι

Όσο αναφορά ποιος είναι ο παίκτης που προκαλεί αίσθηση ερχόμενος από τον πάγκο; Τα φώτα «πέφτουν» στον Λέον Μπέιλι, τον 26χρονο εξτρέμ της Άστον Βίλα, ο οποίος πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις την φετινή περίοδο.

Ο Τζαμαϊκανός ακραίος επιθετικός έχει πετύχει δύο γκολ ενώ έχει δώσει και δύο ασίστ και μάλιστα σε τέσσερα διαφορετικά παιχνίδια. Ακολουθεί στη δεύτερη θέση ο Νούνιες της Λίβερπουλ, με δύο γκολ και μία ασίστ.

Ο Φάμπιο Βιέιρα της Άρσεναλ έχει πετύχει ένα γκολ κι έχει δώσει δύο ασίστ, όπως και ο Πάμπλο Σαράμπια της Γουλβς.

Τέλος, ο Ζαν Φιλίπ Ματετά της Κρίσταλ Πάλας, έχει δώσει τρεις ασίστ παίζοντας σαν αλλαγή.

Θα πρέπει όμως εδώ να σημειωθεί πως η ομάδα του Λονδίνου δεν έχει «βρει» ακόμα γκολ, από παίκτη που μπήκε σαν αλλαγή.

Οι προπονητές που εξαντλούν το δικαίωμα των πέντε αλλαγών

Σε ότι αφορά τώρα τους προπονητές που εξαντλούν το δικαίωμα των πέντε αλλαγών στα παιχνίδια των ομάδων τους, ο Ντε Τσέρμπι, ο τεχνικός της Νότιγχαμ, Στιβ Κούπερ και αυτός της Τότεναμ, Άνχελ Ποστέκογλου έχουν κάνει όλες τις αλλαγές σε εννιά φετινά παιχνίδια.

Ακολουθούν Ιραόλα (Μπόρνμουθ), Σίλβα (Φούλαμ), Κομπανί (Μπέρνλι) και Έντουαρντς (Λούτον), οι οποίοι έχουν κάνει και τις πέντε αλλαγές, σε οκτώ παιχνίδια των ομάδων τους στην φετινή Πρέμιερ Λιγκ.

ReplyForward

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ