Τελικά χάθηκε ο ΠΑΟΚ της Μαρσέιγ;

Τελικά χάθηκε ο ΠΑΟΚ της Μαρσέιγ;

Ο ΠΑΟΚ επιστρέφει στην Ευρώπη πολύ αλλαγμένος αφού πολλοί παίκτες από την ενδεκάδα με τη Μαρσέιγ έχουν αποχωρήσει ή δεν υπολογίζονται ως βασικοί.

Ο ΠΑΟΚ ρίχνεται την Πέμπτη στην μάχη της Ευρώπης κόντρα στην Λέφσκι για τα προκριματικά του Europa Conference League,διοργάνωση που πέρυσι έφτασε μέχρι την προημιτελική φάση του θεσμού αλλά το εμπόδιο της Μαρσέιγ ήταν ανυπέρβλητο.

Εκατό ημέρες μετά από την τελευταία του ευρωπαϊκή βραδιά, ο Δικέφαλος του βορρά θα εμφανιστεί αρκετά αλλαγμένος αφού από την αρχική του ενδεκάδα κόντρα στους Γάλλους έχουν αποχωρήσει ήδη τρεις παίκτες και άλλοι τρεις φέτος δεν θα έχουν πρωταγωνιστικούς ρόλους στο ρόστερ του Δικεφάλου.

Διαβάστε επίσης: Πρόβλημα με Λύρατζη στον ΠΑΟΚ

Το μεγαλύτερο ματς στην σύγχρονη ιστορία του!

Για τον ΠΑΟΚ το βράδυ της 14ης Απριλίου θα μπορούσε να είχε γραφτεί μια από τις πιο λαμπρές σελίδες της ιστορίας του. Απέναντί του η Μαρσέιγ για την προημιτελική φάση του Europa Conference League. Το πρώτο παιχνίδι είχε λήξει στο Βελοντρόμ με νίκη των Γάλλων με σκορ 2-1 και ο Δικέφαλος έψαχνε μέσα στην κατάμεστη Τούμπα νίκη με 2 γκολ διαφορά ή πρόκριση μέσω της παράτασης ή ακόμα και από την ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι.

Η ενδεκάδα εκείνο το βράδυ αποτελούνταν από τους:

Πασχαλάκη, Κρέσπο, Ίνγκασον, Λύρατζης, Μπίσεσβαρ, Βιεϊρίνια, Κούρτιτς, Ντάγκλας Αουγκούστο, Τσιγγάρας, Ζίβκοβιτς και τον Άκπομ.

Όμως ένα τέρμα του Παγέ στο 34 έβαλε τέλος στα όνειρα του ΠΑΟΚ, που ήταν συνολικά καλύτερος στο παιχνίδι αλλά τελικά ηττήθηκε με 0-1 και έμεινε με την πίκρα του αποκλεισμού.

Πλέον όμως πολλά έχουν αλλάξει!

Όλα αυτά ανήκουν όμως στο παρελθόν και ο ΠΑΟΚ καλείται να αποκλείσει την Βουλγάρικη ομάδα με νέα παιδιά και θα αντικαταστήσουν σίγουρα 4 ποδοσφαιριστές που ήταν βασικοί στο ματς με την Μαρσέιγ, αριθμός που μπορεί να αυξηθεί και να φτάσει ακόμα και τους επτά.

Οι λόγοι είναι ότι ποδοσφαιριστές σαν τον Πασχαλάκη, τον Κρέσπο και τον Άκπομ δεν βρίσκονται στο φετινό ρόστερ, οι Μπίσεσβαρ και Βιεϊρίνια βρίσκονται πλέον σε προχωρημένη ποδοσφαιρικά ηλικία και ο Θανάσης Τσιγγάρας που φέτος υπολογίζεται ως μια αξιόπιστη λύση στον πάγκο.

Αυτοί που θα τους αντικαταστήσουν θα είναι τα νέα αποκτήματα Ντόμινικ Κοτάρσκι και Γιάννης Κάργας, ο νεαρός Κούτσιας που μπαίνει απευθείας στα βαθιά και ο Φιλίπε Σοάρες που ήρθε πέρυσι τον χειμώνα ως ένας παίκτης με μέλλον στο κέντρο των ασπρόμαυρων.

Ταυτόχρονα θέση στην εντεκάδα διεκδικούν οι Νίκο Κουλιάτα αντί του Μπίσεσβαρ, ο Ράφα Σοάρες στα αριστερά της άμυνας του Δικεφάλου αντί του αρχηγού Αντρέ Βιεϊρίνια και ο Ζοάν Σάστρε αφού ο Λύρατζης είναι αμφίβολος λόγω τραυματισμού.

Φαίνεται λοιπόν πως σχεδόν εκατό ημέρες στον ποδοσφαιρικό πλανήτη ισούται με μια αιωνιότητα, γεγονός που αποδεικνύεται από τον ΠΑΟΚ αφού θα εμφανιστεί αλλαγμένος κατά πολύ μεγάλο ποσοστό από εκείνο το βράδυ του Απριλίου.

Επιμέλεια: Αντώνης Τσεσμελής

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ