Στο στόχαστρο της αστυνομίας οι χούλιγκανς της Άλκμααρ

Στο στόχαστρο της αστυνομίας οι χούλιγκανς της Άλκμααρ

Τα επεισόδια που έγιναν κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης της Άλκμααρ κόντρα στην Γουέστ Χαμ για το Conference League, με οπαδούς να ορμούν προς την κερκίδα των φιλοξενούμενων, εξετάζονται σοβαρά από την Αστυνομία.

Η ολλανδική αστυνομία θα χρησιμοποιήσει σήμερα (22/5) το τηλεοπτικό πρόγραμμα «Opsporing verzocht» («ζητείται έρευνα»), στην προσπάθειά της να εντοπίσει χούλιγκανς που επιχείρησαν να επιτεθούν σε μέλη των οικογενειών και τους φίλους των παικτών της Γουέστ Χαμ στο Άλκμααρ την περασμένη Πέμπτη (18/5).

Η αστυνομία λέει ότι συγκεντρώθηκαν αναγνωρίσιμες φωτογραφίες των υπόπτων που συμμετείχαν στην επίθεση στο τέλος του δεύτερου ημιτελικού του Europa Conference League μεταξύ της ΑΖ Άλκμααρ και τη Γουέστ Χαμ (0-1) και θα μεταδοθούν προκειμένου το κοινό να βοηθήσει για την ταυτοποίησή τους.
Αρκετοί έχουν ήδη ταυτοποιηθεί, πρόσθεσαε η αστυνομία, ενώ δύο πήγαν σε αστυνομικό τμήμα για να παραδεχτούν τη συμμετοχή τους στα επεισόδια, ανέφερε την Τρίτη η εφημερίδα «Algemeen Dagblad».

Οι οπαδοίτων γηπεδούχων έριξαν ένα προστατευτικό διαχωριστικό και επιτέθηκαν στους φίλους της Γουέστ Χαμ που κάθονταν σε ένα δεσμευμένο τμήμα πίσω από τον πάγκο της δικής τους ομάδας στο AZ Stadium.
Ακολούθησαν συμπλοκές, όπου παίκτες της Γουέστ Χαμ, συμπεριλαμβανομένου του αρχηγού Ντέκλαν Ράις, προσπάθησαν να επέμβουν, με αρκετούς να τρέχουν να βοηθήσουν συγγενείς και φίλους που απειλούνταν.

Η αστυνομία ανέφερε ότι εάν κάποιος που εμπλέκεται στην επίθεση ήθελε να διασφαλίσει ότι η φωτογραφία του δεν θα μεταδοθεί στην εθνική τηλεόραση έχει προθεσμία μέχρι τις 17:00 ( ώρα Ελλάδας) για να παρουσιαστεί στην αστυνομία.

Την επίθεση καταδίκασε η ΑΖ Άλκμααρ, η οποία έχασε από τη Γουέστ Χαμ, χαρακτηρίζοντας τις ενέργειες των οπαδών της «επαίσχυντες».

Το ολλανδικό ποδόσφαιρο προσπαθεί να περιορίσει τη βία στις εξέδρες με νέα μέτρα που ελήφθησαν τον περασμένο μήνα, όπου προβλέπεται η διακοπή των αγώνων σε περίπτωση ρίψης αντικειμένων στο γήπεδο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ