Ο Μεντιλίμπαρ έκανε τρία σημαντικά πράγματα στο Ρέντη – Ο κυνισμός, οι εξτρέμ και τα κόλπα του Εμερι

Ο Μεντιλίμπαρ έκανε τρία σημαντικά πράγματα στο Ρέντη – Ο κυνισμός, οι εξτρέμ και τα κόλπα του Εμερι

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ετοίμασε τον Ολυμπιακό για μάχη... πρόκρισης κόντρα στην Αστον Βίλα και φρόντισε να δείξει στους παίκτες του τον δρόμο για τον τελικό του Conference League. Η ομιλία, το βίντεο και η τακτική για τη μάχη της Αγγλίας.

«Δεν έχω καθόλου άγχος, δεν έχω αγωνία, είμαι ήρεμος. Ξέρω ακριβώς τι πρόκειται να κάνω για τον αγώνα και ειλικρινά πιστεύω ότι μπορούμε να νικήσουμε». Με αυτά τα λόγια ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έκανε ξεκάθαρες τις σκέψεις του για το πρώτο παιχνίδι με την Αστον Βίλα και συνολικά με τους δύο ημιτελικούς του Conference League με τους Αγγλους. Μια δήλωση που δεν την έκανε χωρίς νόημα. Χωρίς να ξέρει τι λέει. Αλλά έδειξε στο Ρέντη αυτές τις ημέρες, ότι πράγματι, έχει πλήρη επίγνωση του τι θέλει.

Οι δύο προπονήσεις μετά το παιχνίδι με τη Λαμία στο Ρέντη και ειδικά εκείνη της Τρίτης ήταν απολύτως διδακτικές, αναφορικά με το πώς θέλει να αντιμετωπίσει τον παλιόφιλό του, Ουνάι Εμερι, ο προπονητής του Ολυμπιακού. Πώς σκοπεύει να παρατάξει την ομάδα του, ώστε να βάλει υψηλά εμπόδια στην 4η ομάδα της Premier League, παίρνοντας την πρώτη παρτίδα πρόκρισης για τον τελικό του Conference League.

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΜΕΝΤΙΛΙΜΠΑΡ

Ο Μεντιλίμπαρ έκανε τρία πράγματα. Αρχικά μίλησε στους ποδοσφαιριστές του. Και τους είπε τα αυτονόητα. Τα προφανή. Αλλά με τον δικό του τρόπο. «Εχουμε μπροστά μας την Αστον Βίλα, πλέον. Ξέρω ότι όλοι έχετε στο μυαλό σας αυτά τα παιχνίδι. Είναι δύο μεγάλοι τελικοί για εμάς. Πρέπει να παλέψουμε εάν θέλουμε να κάνουμε κάτι μεγάλο. Να κάνουμε ακόμη και πράγματα που δεν συνηθίζουμε», είπε μεταξύ άλλων ο Βάσκος. Επισημαίνοντας, μάλιστα, πως «…εδώ που είμαστε, δεν υπάρχει καλύτερος και χειρότερος, εδώ έχει να κάνουμε με το ποιος το θέλει περισσότερο και ποιος είναι αποφασισμένος να τα δώσει όλα. Πιστεύω ότι αυτό θα κάνετε».

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ-ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ

Με τα λόγια μπορεί να φτιάχνεις το κλίμα και την ψυχολογία, αλλά δεν κερδίζεις παιχνίδια. Για αυτόν τον λόγο ο Μεντιλίμπαρ φρόντισε να δείξει στους ποδοσφαιριστές του και τι πρέπει να κάνουν, στα παιχνίδια με την Αστον Βίλα, ώστε να μην επιτρέψουν στους Αγγλους να αξιοποιήσουν τα εξαιρετικά ποιοτικά χαρακτηριστικά που διαθέτουν οι ποδοσφαιριστές τους.

Ο 63χρονος τεχνικός, λοιπόν, έδειξε βίντεο με τον τρόπο που παίζει και ειδικά με τον τρόπο που επιτίθεται η ομάδα του Ονάι Εμερι. Επεσήμανε πως «… δεν πρέπει να τους αφήσουμε να έχουν πολύ ώρα την μπάλα στα πόδια τους και να παίξουν το παιχνίδι τους. Εχουν ποιότητα και εάν τους αφήσουμε την μπάλα, θα τρέχουμε. Θα έχουμε είμαστε διαρκώς σε πίεση που δεν θέλουμε. Είναι κρίσιμο να κλέβουμε μπάλες, να μην επιτρέψουμε την ανάπτυξή τους, κυρίως από τα άκρα. Οι εξτρέμ τους παίζουν πολύ ψηλά και πρέπει να είμαστε διαρκώς σε εγρήγορση. Αλλιώς θα έχουμε πρόβλημα».

Η ΤΑΚΤΙΚΗ «ΕΔΕΙΞΕ» ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Το τρίτο πράγμα που έκανε ο Μεντιλίμπαρ ήταν αν δείξει στην πράξη τι κάνει η Αστον Βίλα, αλλά και τι πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός για να την εμποδίσει. Στην τακτική, λοιπόν, επέμεινε πάρα πολύ στους γρήγορους εξτρέμ της Βίλα, τους οποίους είχε δείξει στο βίντεο πώς κινούνται.

Προσάρμοσε, λοιπόν, τις ασκήσεις τακτικής στον τρόπο που παίζει η ομάδα του Εμερι, τόσο σε φάση επίθεσης όσο και σε φάση άμυνας και ανέλυσε πώς πρέπει να αντιμετωπιστεί ο τρόπος επίθεσης των Αγγλων. Επισημαίνοντας πως «είναι σημαντικό να κινηθούμε από μέσα προς τα έξω, να τους βγάλουμε από τις θέσεις τους για να βρούμε χώρους και να γίνουμε επικίνδυνοι».

Επέμεινε, μάλιστα, ότι ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να πανικοβληθεί ή να αγχωθεί ό,τι κι αν γίνει. Ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητά του ενώπιον της ομάδας του πως εάν παίξουν το ποδόσφαιρο που μπορούν και βγάλουν την ποιότητά τους στο γήπεδο, ο Ολυμπιακός θα πάρει αποτέλεσμα στην Αγγλία. Και θα μπει γερά στο κόλπο της πρόκρισης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ