Πώς ο Μεντιλίμπαρ πήρε την ταυτότητα του Εμερι…

Πώς ο Μεντιλίμπαρ πήρε την ταυτότητα του Εμερι…

Η καθολική επικράτηση του Μεντιλίμπαρ απέναντι στον πολύ Ουνάι Εμερι είναι από τις ποδοσφαιρικές ιστορίες που οι φίλοι του Ολυμπιακού και όχι μόνο, θα διηγούνται για χρόνια...

Παρότι έχουν περάσει αρκετές ώρες από τον θρίαμβο επί της Αστον Βίλα είναι δύσκολο να συνειδητοποιήσει κανείς, τι έχει πετύχει ο ποδοσφαιρικός Ολυμπιακός.

Όσα έχουν συμβεί τους τελευταίους τρεις μήνες, δεν χωρούσαν στο μυαλό ούτε του πιο αισιόδοξου οπαδού κι αν υπήρχε κάποιος που θα τολμούσε να τα ισχυριστεί, θα τον έπαιρναν με τις πέτρες ως τρελό και ανισόρροπο.

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός – Άστον Βίλα 2-0: Και αν είναι όνειρο μην με ξυπνάτε – Στον τελικό του Conference o Θρύλος (vids)

Ο Ολυμπιακός, ένα χρόνο πριν κλείσει τα 100 χρόνια, έφτασε σε έναν ευρωπαϊκό τελικό, σε μία χρονιά που όχι απλώς φαινόταν χαμένη, αλλά κυριολεκτικά γκρεμισμένη.

Εφτανε, όμως, ένας άνθρωπος για να αλλάξει το ρου της ερυθρόλευκης ιστορίας και να διαγράψει μονομιάς όσα προηγήθηκαν της έλευσης του στον Πειραιά.

Δεν είναι μάγος ο Μεντιλίμπαρ, ούτε βγάζει λαγούς από το καπέλο του. Ωστόσο είναι ένας προπονητής που πιστεύει στη δουλειά του, προσηλώνεται στο στόχο του και με όπλα την ηρεμία, το σεβασμό στις ικανότητες των ποδοσφαιριστών και την ανάδειξη του team work, καταφέρνει πράγματα που ουδείς τα περίμενε.

Πέρα από την εξαιρετική διαχείριση, πνευματική και σωματική, των παικτών του ο Βάσκος κόουτς πήρε κυριολεκτικά την ταυτότητα του αντιπάλου του προπονητή. Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ είχε μελετήσει σε απίστευτο βαθμό τον τρόπο παιχνιδιού της Αστον Βίλα και κατάφερε να τα εξουδετερώσει τα ατού της, μπλοκάροντας την ανάπτυξη της.

Η δύναμη της ομάδας του Μπέρμιγχαμ είναι το transition game με τη γρήγορη μεταφορά της μπάλας. O Aγιαξ που δεν το είχε πάρει χαμπάρι, το πλήρωσε με μία βαριά τεσσάρα στη φάση των 16 και πριν καταλάβουν τι συμβαίνει, είχε αποκλειστεί από τη διοργάνωση.

Ο προπονητής των «ερυθρολεύκων» με το διαρκές pressing και την ενίσχυση του άξονα, έκοψε τα φτερά των Άγγλων που δεν ήξεραν πως να ανταποκριθούν στο μπλοκάρισμα του Ολυμπιακού, κάτι που φάνηκε ξεκάθαρα στο Villa Park .

Μετά από τον πρώτο αγώνα, παρότι στο ποδόσφαιρο όλα μπορούν να συμβούν, ήταν πλέον σίγουρο ότι η Αστον Βίλα δεν είχε καμία τύχη κόντρα στον Ολυμπιακό και παρότι στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο κράτησαν – και καλά έκαναν – χαμηλούς τόνους, η ομάδα που θα προκρινόταν στον τελικό ήταν δεδομένη.

Ο Εμερι παράλληλα πλήρωσε και την υπεροψία του, καθώς είναι ολοφάνερο ότι δεν είχε καταστρώσει κάποιο ιδιαίτερο πλάνο αντιμετώπισης της ελληνικής ομάδας. Πίστευε ότι το όνομα της Αστον Βίλα, η φετινή δυναμική της και το γεγονός ότι είναι αγγλικός σύλλογος, αρκούν για να του εξασφαλίσουν την πρόκριση.

Ωστόσο, πλανήθηκε πλάνην οικτράν, βλέποντας ότι μόνο εύκολη υπόθεση δεν είναι ο Ολυμπιακός και ξεκάθαρα μετά το πρώτο γκολ του Ελ Κααμπί στο Καραϊσκάκη, πέταξε λευκή πετσέτα και απλώς περίμενε να τελειώσει το ματς…

Η καθολική επικράτηση του Μεντιλίμπαρ απέναντι στον πολύ Ουνάι Εμερι είναι από τις ποδοσφαιρικές ιστορίες που οι φίλοι του Ολυμπιακού και όχι μόνο, θα διηγούνται για χρόνια και αποδεικνύει ότι δεν αρκεί το όνομα και η λάμψη για να πάρεις ένα θετικό αποτέλεσμα σε κορυφαίο επίπεδο.

Πηγή: in.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ