Θαύμασαν το τρόπαιο του Conference League οι Αθηναίοι, περιμένουν να το δουν στα χέρια του Φορτούνη

Θαύμασαν το τρόπαιο του Conference League οι Αθηναίοι, περιμένουν να το δουν στα χέρια του Φορτούνη

Το τρόπαιο βρίσκεται στο δημαρχείο της Αθήνας, η οποία θα φιλοξενήσει τον τελικό της διοργάνωσης, μεταξύ Ολυμπιακού και Φιορεντίνα, στις 29 Μαΐου

Εκατοντάδες φίλοι του ποδοσφαίρου βρέθηκαν από νωρίς το πρωί της Παρασκευής στην πλατεία Κοτζιά, στο δημαρχείο της Αθήνας προκειμένου να δουν από κοντά το τρόπαιο του UEFA Europa Conference League.

Μεταξύ αυτών και οι οπαδοί του Ολυμπιακού που είδαν την ομάδα τους να παίρνει τη μεγαλειώδη πρόκριση στον τελικό, όπου θα αντιμετωπίσει τη Φιορεντίνα, επικρατώντας της Άστον Βίλα στα ημιτελικά με δύο νίκες (2-4 εκτός και 2-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης»).

Διαβάστε επίσης: «Τρέλα» στο Πασαλιμάνι για τον Ολυμπιακό (vids)

Όσοι βρέθηκαν στην πλατεία Κοτζιά –και όσοι θα πάνε μέχρι τις 20:00- φωτογραφήθηκαν με το περίτεχνο τρόπαιο της νεότερης διασυλλογικής διοργάνωσης της UEFA.

Ο συμβολισμός του τροπαίου

Το τρόπαιο του Europa Conference League έχει ύψος 57,5 εκατοστά και ζυγίζει 11 κιλά.

Αποτελείται από 32 μεταλλικές ράβδους, όσες και οι ομάδες που συμμετείχαν στη φάση των ομίλων του Europa Conference League.

Μάλιστα, οι 32 ράβδοι στριφογυρίζουν δημιουργώντας το σχήμα του τροπαίου, ενώ όπως τονίζουν οι δημιουργοί του, η πορεία που έχουν οι ράβδοι είναι εμπνευσμένη από την κίνηση της μπάλας που κατευθύνεται προς τα δίχτυα.

Όπως τονίζουν οι σχεδιαστές της ομάδας Pentagram που ανέλαβαν την κατασκευή του, το τρόπαιο του Europa Conference League φαίνεται καλύτερα όταν κρατιέται ψηλά, με την ανοιχτή δομή των 32 εξάγωνων ράβδων να δημιουργούν ένα μοτίβο διαφάνειας στο εσωτερικό του.

Περιμένουν την κούπα

Οι φίλοι του Ολυμπιακού, που βρέθηκαν στην πλατεία Κοτζιά, τόνισαν μιλώντας στο in ότι πλέον περιμένουν να δουν την ομάδα τους να σημειώνει άλλη μια σπουδαία ευρωπαϊκή εμφάνιση -μετά από εκείνες εναντίον της Μακάμπι Τελ Αβίβ, Φενέρμπαχτσε και Άστον Βίλα- και να κατακτά το τρόπαιο, το οποίο θα σηκώσει στον ουρανό της Νέας Φιλαδέλφειας ο αρχηγός Κώστας Φορτούνης.

Υπενθυμίζεται ότι ο τελικός του UEFA Europa Conference League 2024, θα διεξαχθεί στην «Αγία Σοφία» στις 29 Μαΐου 2024, με διοργανώτρια πόλη την Αθήνα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ