Τα έσοδα της ΑΕΚ από τη συμμετοχή της στο Europa League

Τα έσοδα της ΑΕΚ από τη συμμετοχή της στο Europa League

Η ΑΕΚ από τη συμμετοχή της το 2020/21 στους ομίλους του Europa League είχε έσοδα περίπου στα 8 εκατομμύρια ευρώ σύμφωνα με την ανακοίνωση της UEFA.

Η UEFA ανακοίνωσε τα ποσά που δόθηκαν ανά ομάδα για τη συμμετοχή στα Κύπελλα Ευρώπης την περίοδο 2020/21 και η ΑΕΚ που είχε συμμετάσχει στους ομίλου του Europa League χάρη στην επική πρόκριση επί της Βόλφσμπουργκ με το γκολ του Καρίμ Ανσαριφάρντ στο φινάλε, εξασφάλισε ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό.

Πιο συγκεκριμένα η Ένωση έβαλε στα ταμεία της από την συμμετοχή της στους ομίλους του Europa League το ποσό των 7.334.000 ευρώ ενώ σε αυτό το ποσό έρχονται να προστεθούν 540.000 ευρώ από τις νίκες στα προκριματικά απέναντι σε Σεντ Γκάλεν και Βόλφσμπουργκ. Έτσι συνολικά στην Ευρώπη η ΑΕΚ είχε έσοδα της τάξεως των 7.874.000 ευρώ.

Πάντως η αλήθεια είναι πως αυτά τα χρήματα έλλειψαν από την ΑΕΚ την φετινή σεζόν , με τον αποκλεισμό από τη Βελέζ, στα προκριματικά του Conference League το περασμένο καλοκαίρι, ενώ θα λείψουν ακόμη περισσότερο για το 2022/23, καθώς η Ένωση δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει την ευρωπαϊκή της παρουσία μέσω των πλέι οφ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ