Σεβίλλη – Europa League: Η συνήθεια που έγινε λατρεία (pic,vids)

Σεβίλλη – Europa League: Η συνήθεια που έγινε λατρεία (pic,vids)

Για ακόμη μία χρονιά η Σεβίλλη στα ημιτελικά του Europa League, ακόμη μία φορά που όλα δείχνουν πως το τρόπαιο θα κατευθυνθεί στην Ανδαλουσία.

Η Σεβίλλη πλέον, έχει αποκτήσει μία «πελατειακή σχέση» με το Europa League. Eνώ οι υπόλοιπες ομάδες πασχίζουν κάθε χρόνο για να το κατακτήσουν, η ομάδα της Ανδαλουσίας σχεδόν κάθε φορά που βρίσκεται στη διοργάνωση παίρνει το τρόπαιο σπίτι της.

Αν ρωτήσεις έναν οπαδό της Σεβίλλης, αν θέλει η ομάδα του κάθε άνοιξη να παίζει στη νοκ-άουτ φάση του Champions ή του Europa League, θα δώσει την παράξενη για πολλούς απάντηση, πως θέλει να αγωνίζεται στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση της UEFA. Η αιτιολόγηση στην απάντησή του… πολύ απλή, ξέρει πως το Μάιο θα πανηγυρίζει για ακόμη μία φορά Ευρωπαϊκό τρόπαιο.

Διαβάστε επίσης: Σλούκας, Λαρεντζάκης, «Παπ» και… Μπλακ: Αυτό είναι το πλάνο των ανανεώσεων

Σε όποια κατάσταση και αν βρίσκεται με οποιοδήποτε προπονητή και κάθε λογής παίκτες να φορούν την φανέλα της η Σεβίλλη έχει βρει τον τρόπο να παρουσιάζεται στο Europa League ως ένα μεγαθήριο, που απέναντί του λυγίζει οποιοσδήποτε αντίπαλος.

Του έχει «πάρει τον αέρα» του Europa League

Είναι η πολυνίκης του θεσμού με 6 κατακτήσεις, αλλά το περίεργο είναι πως αυτές οι 6 φορές είναι μοναδικές που έχει φτάσει τόσο σε τελικό, όσο και στα ημιτελικά…7 με την χθεσινή. Κάτι που σημαίνει, πως όποτε φτάνει στους «4» παίρνει το τρόπαιο, αν μη τι άλλο άξια θαυμασμού.

Οι αντίπαλοι που αντιμετώπιζε κάθε χρόνο για να βρεθεί στο μεγάλο ραντεβού, τον τελικό του Europa League, μόνο εύκολοι δεν ήταν. Η Σάλκε το 2006, η Οσασούνα το 2007, στις 3 συνεχόμενες κατακτήσεις από το 2014 έως το 2016 είχε αποκλείσει με σειρά στα ημιτελικά, Βαλένθια, Φιορεντίνα και Σαχτάρ, ενώ το 2020 η «τυχερή» που την βρήκε απέναντί της, ήταν η χθεσινή της αντίπαλος, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Επόμενο «θήραμα» που καλείται να βγάλει νοκ άουτ, είναι η Γιουβέντους, που ναι μεν μετά την έφεση που κέρδισε πήρε πίσω τους 15 βαθμούς που της είχαν αφαιρεθεί και αισθάνεται πιο άνετα, με σχετικά εξασφαλισμένη τη θέση της στο επόμενο Champions League μέσω της Serie A (σε αντίθετη περίπτωση μόνο μέσω της κατάκτησης του Europa League έπαιρνε εισιτήριο για το Champions League), αλλά δεν σταματά να στοχεύει στο τρόπαιο της δεύτερης σε σειρά ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Βέβαια στο Τορίνο, μόνο έντονη ανησυχία πρέπει να προκάλεσε η πρόκριση των «Σεβιγιάνων», έναντι των «Κόκκινων Διαβόλων».

Για να πέσει κατηγορία στην Ισπανία, άλλη ομάδα στην Ευρώπη

Μόλις την Κυριακή η Σεβίλλη αντιμετώπιζε τη Βαλένθια σε ένα «6ποντο» παιχνίδι, όχι για τις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη, όπως θα φανταζόταν κανείς, αλλά σε ένα ντέρμπι για τη μάχη της παραμονής στη La Liga. Η ομάδα της Ανδαλουσίας επιβλήθηκε με 2-0 εκτός έδρας των «Νυχτερίδων» και αποσπάστηκε στους 9 βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη, με 36 πόντους πλέον, αφήνοντας την Βαλένθια στους 27, με 9 αγωνιστικές να απομένουν για την ολοκλήρωση του ισπανικού πρωταθλήματος.

Πως λοιπόν ενώ «χαροπαλεύει» στην Ισπανία, κάνει παπάδες στην Ευρώπη; Μόνο αυτή το ξέρει και έχει βρει τη μυστική συνταγή της επιτυχίας, που καταφέρνει να κρατά καλά κλειδωμένη στα αποδυτήρια του Σάντσεθ Πιθχουάν.

Για να δούμε θα καταφέρει η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλιμπάρ να φτάσει και φέτος ως το τέλος του δρόμου και να ολοκληρώσει άλλη μία σεζόν με τον συνήθη τρόπο… ή οι Ιταλικές ομάδες, που αναμένεται να βρει στο διάβα της, θα δώσουν ένα φινάλε, στην απόλυτα επιτυχημένη της πορεία στη διοργάνωση.

Επιμέλεια: Γιώργος Κουρτέσης

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ