Τσέλσι – ΠΑΟΚ 4-0

Τσέλσι – ΠΑΟΚ 4-0

Μετά από μια κάκιστη εμφάνιση και παίζοντας με παίκτη λιγότερο από το 7ο λεπτό (αποβλήθηκε ο Χατσερίντι), ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε με 4-0 από την Τσέλσι στο Λονδίνο. Ζωντανός για πρόκριση ο δικέφαλος που θέλει απλή νίκη στο τελευταίο ματς με τη ΜΠΑΤΕ στην Τούμπα και παράλληλα ήττα της Βίντι από τους μπλε, επί ουγγρικού εδάφους.

Το ματς στο Σταμφορντ Μπριτς είχε τελειώσει για τον ΠΑΟΚ από το 7ο λεπτό με την αποβολή του Εβγέν Χατσερίνι. Σαν να μην έφτανε αυτό το γεγονός ήρθε και η κάκιστη εμφάνιση για να ολοκληρωθεί το κακό. Ο Δικέφαλος γνώρισε τη συντριβεί στο Δυτικό Λονδίνο με 4-0 από μια ομάδα που δεν συγχωρούσε τα παιδικά λάθη των παικτών του Ραζβάν Λουτσέσκου. Ήταν ένα βράδυ που οι Ασπρόμαυροι πολύ γρήγορα θα θέλουν να ξεχάσουν.

Θυμηθείτε εδώ την εξέλιξη της αναμέτρησης

Το μόνο που σώζει τον ΠΑΟΚ από την επίσκεψή του στην Αγγλία είναι το γεγονός πως η ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ κέρδισε με 2-0 τη Βίντι. Αυτό σημαίνει πως αν την τελευταία αγωνιστική ο Δικέφαλος κερδίσει τους Λευκορώσους και ηττηθεί η Βίντι στην έδρα της από την Τσέλσι τότε σε τριπλή ισοβαθμία θα έχει το προβάδισμα ο ΠΑΟΚ. Εκπληκτική κερκίδα από τους φιλάθλους του Δικεφάλου που βρέθηκαν στο Στάμφορντ Μπριτζ. Δεν σταμάτησαν ούτε ένα δευτερόλεπτό να ενθαρρύνουν τους ποδοσφαιριστές του Λουτσέσκου ακόμα και όταν το σκορ ήταν στο 4-0.

Με αλλαγές οι δύο ομάδες
Με αρκετές αλλαγές παρατάχθηκε η Τσέλσι, σε σχηματισμό 4-3-3. Ο Μαουρίσιο Σάρι, επέλεξε κάτω από τα δοκάρια τον Κέπα Αριθαμπαλάγκα και τους Ζαπακόστα, Κρίστενσεν, Κέιχιλ και Παλμιέρι, ως τετράδα στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά. Στον χώρο του κέντρου οι Φάμπρεγκας, ο Μπάρκλεϊ και ο Τσικ, ενώ η τριάδα της επίθεσης για την Τσέλσι, θα αποτελείται από τους, Πέδρο, Χάντσον-Οντόι και Ζιρού.

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου, αποφάσισε να προχωρήσει και σ’ αυτό το παιχνίδι σε αλλαγές στο βασικό σχήμα της 11αδας του, αφήνοντας στον πάγκο τους Βαρέλα, Πέλκα και Κάνιας στον πάγκο, ενώ εκτός αποστολής έμεινε ο φορμαρισμένος Λημνιός. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Πασχαλάκης, δεξιά ο Μάτος, αριστερά ο Βιερίνια και στο κέντρο της άμυνας οι Χατσερίντι και Κρέσπο. Στη μεσαία γραμμή οι Βέρνμπλουμ και Μαουρίτσιο, στις πτέρυγες οι Ζαμπά και Ελ καντουρί, στον άξονα ο Σάκχοφ και στην κορυφή της επίθεσης ο Πρίγιοβιτς.

Η αποβολή του Χατσερίντι
Στο δωράκι της ΜΠΑΤΕ ο ΠΑΟΚ απάντησε με ένα δικό του δωράκι. Από το 7ο λεπτό οι Ασπρόμαυροι έμειναν με 10 παίκτες μετά από λάθος που έγινε στη μεταβίβαση της μπάλας. Ο Μάτος γυρίσει τη μπάλα στον Χατσερίντι με λάθος τρόπο ο Ζιρού την έκλεψε με τον κεντρικό αμυντικό του Δικεφάλου να τον γκρεμίζει. Ο Εσθονός διαιτητής έδειξε απευθείας κόκκινη κάρτα στον Ουκρανό αμυντικό με αποτέλεσμα ο Δικέφαλος για τα επόμενα 83 λεπτά να παίζει με 10 παίκτες. Αυτομάτως είχαμε εσωτερικές αλλαγές με τον Βέρνμπλουμ να πηγαίνει δίπλα στον Κρέσπο. Το ματς έγινε αρκετά δύσκολο για τους Θεσσαλονικείς καθώς η Τσέλσι πίεσε πολύ ψηλά. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να γίνεται το εύκολο λάθος για την ομάδα του Λουτσέσκου.

Ήταν θέμα χρόνο να έρθει το γκολ
Η Τσέλσι είχε εγκατασταθεί στην πλευρά του ΠΑΟΚ και από τις πτέρυγες προσπάθησε να ανοίξει την άμυνα του Δικεφάλου. Στο 13′ ο Οντόι πήρε τη μπάλα από αριστερά, μπήκε κατά μέτωπο έχοντας απέναντι τον Μάτος, έκανε το σουτ με το δεξί, με τη μπάλα να περνάει λίγο έξω από την εστία του Πασχαλάκη. Στο 20′ ωραίο σουτ του Λόφτους Τσικ, ο Πασχαλάκης με τα ακροδάχτυλα στέλνει την μπάλα κόρνερ. Το γκολ για την Τσέλσι ήταν θέμα χρόνου καθώς ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ κακός. Στο 27′ ο Ζιρού από δεξιά και εντός περιοχής, έκανε το σουτ με τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του Πασχαλάκη για το 1-0. Ένα λεπτό αργότερα οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι με τον Οντόι.

Ζιρού και 2-0
Αντίδραση μηδέν από τους παίκτες και φυσικά από τον πάγκο του ΠΑΟΚ στην ασφυκτική πίεση της Τσέλσι. Οι Άγγλοι έκαναν ότι ήθελαν το Δικέφαλο που ήταν στα χαμένα με αποτέλεσμα με συνοπτικές διαδικασίες να έρθει και το δεύτερο γκολ. Στο 37ο λεπτό ο Πέδρο βρήκε τον Ζιρού, ο Γάλλος (τον καλύπτει ο Μάτος, τι παράξενο) με σουτ στην κίνηση, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Πασχαλάκη από την κλειστή του γωνία για το 2-0.

Η επανεμφάνιση του Ουάρντα
Ο Αμρ Ουάρντα που ήταν στο περιθώριο το προηγούμενο διάστημα μπήκε στο παιχνίδι στο 46ο λεπτό στη θέση του Πρίγιοβιτς. Ο Αιγύπτιος έδωσε μια πνοή στον ΠΑΟΚ που άρχισε να πατάει κάπως καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Όμως επιθετικά ήταν τελείως ακίνδυνος.

Άλλα δύο τέρμα για την Τσέλσι
Τα λάθη συνεχίστηκαν και στο δεύτερο ημίχρονο με αποτέλεσμα η Τσέλσι να πετύχει και τρίτο γκολ με το Οντόι στο 60′ λεπτό. Τι κι αν το σκορ ήταν 3-0 κι όλα είχαν τελειώσει, η Τσέλσι συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και το πιο σημαντικό ήταν πως δεν συγχωρούσε τα λάθη των παικτών του Δικεφάλου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να έρθει και ένα τέταρτο τέρμα στο 78′. Μετά από σέντρα του Οντόι ο Μοράτα σαν σε προπόνηση έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 4-0 που ήταν και το τελικό σκορ.

Το «κλειδί»: Η αποβολή του Χατσερίντι ήταν το κύκνειο άσμα στο αποψινό παιχνίδι με την Τσέλσι για τον ΠΑΟΚ. Οι Θεσσαλονικείς έπαθαν black out. Τίποτα δεν λειτουργούσε στην ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου.

10άρι: Οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ έδωσαν οπαδικό ρεσιτάλ στις κερκίδες του Στάμφορντ Μπριτζ. Από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης φώναζαν υπέρ της ομάδας τους και δεν πτοήθηκαν όταν έβλεπαν τις μπάλες να καταλήγουν στα δίχτυα του Πασχαλάκη.

Στον πάγκο: Ούτε μια αλλαγή δεν έκανε ο Ρουμάνος τεχνικός του Δικεφάλου στο πρώτο ημίχρονο όταν το σκορ ήταν 0-0 ώστε να αλλάξει κάτι στην ομάδα του. Να δείξει ότι ενδιαφέρεται για την αναμέτρηση ακόμα κι αν ο ΠΑΟΚ έπαιζε με 10 παίκτες. Μετά το δεύτερο γκολ του Ζιρού σήκωσε τρεις παίκτες από τον πάγκο για να κάνουν ζέσταμα

Γιατί κόουτς: Πάλι αδιάβαστος πιάστηκε ο Ράζβαν Λουτσέσκου. Ο Ρουμάνος τεχνικός προτίμησε, μετά το δωράκι της ΜΠΑΤΕ, να ψηφίσει… Super League. Κράτησε στον πάγκο ποδοσφαιριστές που θα μπορούσαν να βοηθήσουν την ομάδα με το παιχνίδι τους.

Διαιτητής: Ο Εσθονός ρέφερι είχε ένα εύκολο βράδυ στο Στάμφορντ Μπριτζ, ειδικά μετά την αποβολή του Χατσερίντι.

Τσέλσι – ΠΑΟΚ 4-0

Γκολ: 27′ & 37′ Ζιρού, 60′ Οντόι, 78′ Μοράτα

Κίτρινες: Βέρνμπλουμ, Πέλκας

Κόκκινες: Χατσερίντι

Γήπεδο: Stamford Bridge

Διαιτητής: Κρίστο Τόχβερ (Εσβονία)

Βοηθοί: Σίλβερ Κόιβ – Άρον Χέρσινγκ

Τέταρτος διαιτητής: Γιάν Ρος

Τσέλσι: Κέπα, Ζαπακόστα (63′ Άμπαντου), Παλμιέρι, Κέιχιλ, Κρίστενσεν, Φάμπρεγας, Μπάρκλεϊ, Λόφτους Τσικ, Πέδρο (66′ Ουίλιαν), Οντόι, Ζιρού (75′ Μοράτα).

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκη, Μάτος, Χατσερίντι, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Μαουρίσιο (79′ Πέλκας), Βέρνμπλουμ, Ζαμπά, Σάκχοφ, Ελ Καντουρί (75′ Βαρέλα), Πρίγιοβιτς (46′ Πρίγιοβιτς)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ