Σοσιεδάδ – Μπαρτσελόνα 1-1 (2-3 πεν.)

Σοσιεδάδ – Μπαρτσελόνα 1-1 (2-3 πεν.)

Η Μπαρτσελόνα επικράτησε της Σοσιεδάδ στη «ρώσικη ρουλέτα» με 3-2 (1-1 η κανονική διάρκεια και η παράταση) και προκρίθηκε στον τελικό του Σούπερ Καπ, με τον Γερμανό τερματοφύλακα να αποκρουει δύο πέναλτι.

Την πρόκρισή της στον τελικό του Σούπερ Καπ πανηγύρισε η Μπαρτσελόνα, παρότι παρατάχθηκε χωρίς τον Λιονέλ Μέσι. Μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, που κρίθηκε στα πέναλτι, οι Καταλανοί επικράτησαν εκτός έδρας της Σοσιεδάδ και πήραν το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό. Η ομάδα του Κούμαν ήρθε ισόπαλη 1-1 με τους Βάσκους στην κανονική διάρκεια του παιχνιδιού και στη «ρώσικη ρουλέτα» των πέναλτι πήρε την πρόκριση με 3-2. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους νικητές ο Τερ Στέγκεν, ο οποίος απέκρουσε δύο εκτελέσεις. Οι Μπλαουγκράνα έκαναν το καθήκον τους και πλέον περιμένουν να μάθουν τον αντίπαλό τους, που θα προκύψει από το ζευγάρι της Ρεάλ Μαδρίτης με την Αθλέτικ Μπιλμπάο.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι και απείλησαν μόλις στο 3ο λεπτό με τον Ισάκ. Ο παίκτης της Σοσιεδάδ έκανε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 13’ ήταν σειρά του Λε Νόρμαν να απειλήσει, αλλά και πάλι η μπάλα κατέληξε δίπλα από τα δοκάρια του Τερ Στέγκεν.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο κίπερ της Μπαρτσελόνα είπε «όχι» στον Πόρτου. Οι Βάσκοι δεν κατάφεραν να βάλουν την μπάλα στα δίχτυα και στο 28’ η Μπαρτσελόνα έκανε το 1-0 με τον Ντε Γιονγκ. Ο Μπρέθγουεϊτ έδωσε κάθετα στον Γκριεζμάν, αυτός σέντραρε από αριστερά και ο Ντε Γιονγκ με κοντινή κεφαλιά έκανε το 1-0 για τους Καταλανούς.

Η Σοσιεδάδ κατάφερε να ισοφαρίσει μόλις στο 3ο λεπτό του δευτέρου ημιχρόνου, με πέναλτι του Ογιαρθάμπαλ, μετά το χέρι του Ντε Γιονγκ. Στο 62ο λεπτό το συρτό σουτ του Ντεμπελέ πέρασε ελάχιστα έξω ενώ στο 76’ ο Πέδρι έκανε το σουτ και ο Ρεμίρο έσωσε. Το 1-1 παρέμεινε μέχρι το τέλος του 90άλεπτου και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση.

Οι Βάσκοι ήταν αυτοί που απείλησαν πρώτοι στην παράταση. Στο 93’ ο Θαλδούα έπιασε… σουτάρα, αλλά ο Τερ Στέγκεν του είπε «όχι». Στο 99’ ο τερματοφύλακας της Σοσιεδάδ απέκρουσε το σουτ του Ντεμπελέ και κράτησε την ομάδα του στο κόλπο της πρόκρισης. Στο 111’ μάλιστα έκανε νέα εξαιρετική απόκρουση, αυτή τη φορά στο σουτ του Γκριεζμάν.

Δευτερόλεπτα αργότερα οι γηπεδούχοι άγγιξαν το γκολ, αλλά ο Τερ Στέγκεν είπε «όχι» σε πλασέ του Ογιαρθάμπαλ. Στο 114’ ο Γερμανός κίπερ των Καταλανών απέκρουσε και το σουτ του Γιανουζάι. Τέσσερα λεπτά αργότερα οι Βάσκοι είχαν δοκάρι σε εκτέλεση φάουλ του Γιανουζάι και το παιχνίδι οδηγήθηκε στα πέναλτι.

Στη ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι ο Τερ Στέγκεν απέκρουσε την πρώτη εκτέλεση του Μπαουτίστα, αλλά ο Ντε Γιονγκ σημάδεψε το δοκάρι και έχασε την ευκαιρία να βάλει μπροστά στο σκορ την Μπαρτσελόνα. Ο Τερ Στέγκεν είπε «όχι» και στον Ογιαρθάμπαλ, με τον Ντεμπελέ να κάνει το 1-0 για τους Καταλανούς. Ο Ζοσέ σημάδεψε δοκάρι και ο Πιάνιτς έκανε το 2-0 για την ομάδα του Κούμαν. Ο Μαρίνο μείωσε σε 2-1, ο Γκριεζμάν αστόχησε και ο Γιανουζάι ισοφάρισε 2-2. Στο τελευταίο και πιο κρίσιμο πέναλτι ωστόσο ο Πουτς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Σοσιεδάδ και έγραψε το τελικό 3-2, σφραγίζοντας την πρόκριση της Μπαρτσελόνα.

ΣΟΣΙΕΔΑΔ: Ρεμίρο, Γουρίδι (81’ Μπαρενετσέα), Θουμπελδία, Μερίνο, Λε Νορμάν, Μονρεάλ, Γοροσαμπέλ (91’ Θαλδούα, 120’ Μπαουτίστα), Γκεβάρα (105’ Θουμπιμένδι), Ισάκ (91’ Χοσέ), Ογιαρθάμπαλ, Πόρτου (102’ Γιανουζάι)

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Αραούχο, Μινγκέθα (113’ Φίρπο), Λενγκλέ, Άλμπα, Μπούσκετς (91’ Πουτς), Ντε Γιονγκ, Πέδρι (91’ Πιάνιτς), Ντεμπελέ, Γκριεζμάν, Μπρέθγουεϊτ (78’ Τρινκάο)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ