Γιώργος Γιακουμάκης : Η «Ιθάκη» της Φένλο (vid & pic)

Γιώργος Γιακουμάκης : Η «Ιθάκη» της Φένλο (vid & pic)

Ο Γιώργος Γιακουμάκης πέρασε δύσβατα μονοπάτια, όμως βρήκε τον προορισμό που έψαχνε στο Φένλο της Ολλανδίας.

«Η τύχη χτυπάει την πόρτα σου μόνο μια φορά, αλλά η ατυχία επιμένει πολύ περισσότερο». Μία φράση που ανήκει στον Καναδό συγγραφέα Λόρενς Τζέι Πίτερ και θα μπορούσε να επωμισθεί ο Γιώργος Γιακουμάκης για την καριέρα του, από την περίοδο που πήγε στην ΆΕΚ μέχρι και σήμερα.

Ο Έλληνας επιθετικός συγκρούστηκε πολλές φορές με την κακή του τύχη και τελικά η δικιά του «Ιθάκη» ήταν 2.730 χλμ. μακριά από το ΟΑΚΑ και την ΑΕΚ. Και αν ο Οδυσσέας έμπλεξε με τις Σειρήνες, τους Κύκλωπες, τους Ασκούς του Αιόλου κ.ο.κ. για να βρει την Πηνελόπη, τότε ο Γιακουμάκης είχε να κάνει με την ΑΕΚ, τον ΌΦΗ και την Γκόρνιγκ Ζάμπρε για να φτάσει στην Φένλο.

Η ΑΕΚ, ο ΟΦΗ και η Πολωνία

Το 2017 η ΑΕΚ έκανε δικό της από τον Πλατανιά, τον 23χρονο, τότε,  Γιώργο Γιακουμάκη. Μπορεί στο κόλπο να μπήκε και ο Παναθηναϊκός, όμως το τηλεφώνημα του Δημήτρη Μελισσανίδη έπεισε τον νεαρό να φορέσει τα «κιτρινόμαυρα». Τα πράγματα εντούτοις δεν εξελίχτηκαν όπως τα περίμενε και το τέλος της σεζόν τον βρήκε να έχει πετύχει ένα μόλις γκολ, σε 11 συμμετοχές του στο πρωτάθλημα. Ένα γκολ που μπορεί να τον ακολουθεί μέχρι και σήμερα – αφού έφερε την ανατροπή ενάντια του Ολυμπιακού- όμως σίγουρα δεν αποτέλεσε ποτέ αυτό που ήθελε ο διεθνής στράικερ.

«Ήταν ένα σημαντικό γκολ στην προσπάθεια που κάναμε για το πρωτάθλημα, μια σημαντική νίκη γενικότερα. Στο 84′ ήμασταν πίσω στο σκορ και καταφέραμε να το ανατρέψουμε. Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη όπως αποδείχθηκε μέχρι τέλος. Θα προτιμούσα να έχω πετύχει 50 γκολ με την ΑΕΚ και να μην είχα πετύχει αυτό το γκολ με τον Ολυμπιακό στο Γ. Καραϊσκάκης. Μετά με ακολούθησε μια κατάρα, πήγαν όλα στραβά» είχε υποστηρίξει για εκείνο το τέρμα ενάντια των «ερυθρόλευκων» , ο Γιακουμάκης.

Έτσι λοιπόν, αυτή η κατάρα που ανέφερε τον οδήγησε με δανεισμό από τον «Δικέφαλο» στον ΟΦΗ, όπου ολοκλήρωσε τον εξάμηνο δανεισμό του έχοντας πετύχει τρία γκολ και μία ασίστ, σε 12 παιχνίδια. Οι 13 αγώνες που δίνει με τους κιτρινόμαυρους μετά την επιστροφή του, δεν τους πείθουν να τον κρατήσουν και ως εκ τούτου αυτή την φορά το ταξίδι του έχει προορισμό την Γκόρνιγκ Ζάμπρε. Η κατάληξη  ίδια με την Κρητική ομάδα, αφού επιστρέφει με τα ίδια ακριβώς στατιστικά από το εξωτερικό (12 αγώνες, τρία γκολ, μία ασίστ).

Η Φένλο

Kαι φτάσαμε στις 11 Αυγούστου του 2020. Εκεί όπου ο Γιώργος Γιακουμάκης κλήθηκε να τα αφήσει όλα πίσω, εκμεταλλευόμενος την ευκαιρία που του έδωσε η Φένλο. Πως της το ανταπέδωσε; Με ντεμπούτο στο οποίο σκόραρε τρία τέρματα σε 22 λεπτά. Ο ομάδα του πήρε το ρίσκο βάζοντας τον στην πρώτη αναμέτρηση της χρονιάς – εναντίον της Εμέν – και ο 26χρονος την δικαίωσε απόλυτα. Γκολ στο 50′, Γκολ στο 65′ και γκολ στο 72′, ήταν μάλλον τα γούρια που είχε ο Γιακουμάκης για το υπόλοιπο έτος.

Γιατί γούρια; Διότι ακολούθησαν ακόμα 23 παιχνίδια της Εredivisie, έπειτα από την παρθενική του συμμετοχή, στα οποία βρήκε 21 ακόμα φορές δίχτυα. Ανάμεσα σε αυτά συμπεριλαμβάνονταν και δύο καρέ εναντίων τον Ντεν Χάαχ και Φιτέσε, όπου η ομάδα του επικράτησε μόνο με όσα γκολ της πρόσφερε εκείνος (1-4 και τα δύο παιχνίδια). Την ίδια ώρα κατάφερε να κερδίσει και τον τίτλο του πρώτου σκόρερ στον κόσμο, για τον μήνα Γενάρη.

Φυσικά αυτή η πορεία τράβηξε και τα βλέμματα της Ευρώπης πάνω της. Σημαντικότερo αφιέρωμα απ’ όσα έγιναν για εκείνον, αυτό του περιοδικού World Soccer, το οποίο ξόδεψε δύο σελίδες μιλώντας για τα επιτεύγματα του. Από την άλλη ουκ ολίγες ομάδες θέλησαν να τον κάνουν δικό τους, με την Μπεσίκτας να είναι η πιο πρόσφατη διεκδικήτρια από αυτές, ωστόσο ο διευθυντής της ομάδας έθεσε κάποια βέτο όσον αφορά την τιμή αλλά και την θέση της ομάδας του.

Βέβαια μέσα σε όλα αυτά υπήρξε και μία μεγάλη πληγή. Η ήττα με 13-0 από τον Άγιαξ ! «Οι μέρες που ακολούθησαν αυτή την συντριβή ήταν δύσκολες. «Δεν τολμούσα να πάω στο σούπερ-μάρκετ, να βγω να περπατήσω. Την πρώτη φορά που βγήκα, δύο παιδιά μου φώναξαν ’13-0′ και γελούσαν» ήταν κάποιες από τις αντιδράσεις που περιέγραψε ο Γιώργος Γιακουμάκης. Όμως ο ίδιος το άφησε πίσω και συνέχισε την πορεία που διαγράφει μέχρι και σήμερα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ