Ουκρανία: Το πρωτάθλημα επιστρέφει, ο πόλεμος συνεχίζεται…

Ουκρανία: Το πρωτάθλημα επιστρέφει, ο πόλεμος συνεχίζεται…

Μπορεί η ρωσική εισβολή να συνεχίζεται εδώ και σχεδόν έξι μήνες, όμως το ουκρανικό πρωτάθλημα σήμερα (23/8) αρχίζει.

Την ώρα που οι μάχες ανάμεσα στους Ουκρανούς στρατιώτες και τις ρωσικές δυνάμεις συνεχίζονται τόσο στα ανατολικά όσο και στα νότια, το ουκρανικό πρωτάθλημα επιστρέφει σήμερα (23/8) στη δράση, με τη Σαχτάρ να υποδέχεται τη Μένταλιστ για την 1η αγωνιστική.

Οι αγώνες βέβαια θα διεξαχθούν χωρίς φιλάθλους λόγω κινδύνου ρίψης βομβών και πυραύλων, ενώ δύο σύλλογοι κορυφαίας κατηγορίας, η Ντέσνα Τσέρνιχιβ και η Μαριούπολη, αντικαθίστανται στο πρωτάθλημα των 16 ομάδων μετά την καταστροφή των γηπέδων τους.

Διαβάστε επίσης: Το πρώτο μήνυμα του Μπερνάρντ στον κόσμο του Παναθηναϊκού: «Είμαι ενθουσιασμένος και έρχομαι»

Γενικότερα το μέλλον της Μαριούπολης έχει τεθεί υπό αμφισβήτηση αφού η Ρωσία κατέλαβε την πόλη με μια βάναυση τρίμηνη πολιορκία, μέσα στην οποία έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 20.000 κάτοικοι, σύμφωνα με τους Ουκρανούς.

Σημαντικό ρόλο στην επανέναρξη της σεζόν στις δύσκολες συνθήκες έπαιξε ο πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι και ο ουκρανικός στρατός, όπως ανέφερε ο Αντρέι Παβέλκο, καθώς ελπίζουν ότι το πρωτάθλημα θα βοηθήσει στην ανύψωση του εθνικού ηθικού.

«Πολλοί άνθρωποι στην πρώτη γραμμή μας ζήτησαν να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε την επανεκκίνηση του ποδοσφαίρου στη χώρα μας», είπε χαρακτηριστικά ο Παβέλκο.

Αξίζει να σημειωθεί όμως πως η νέα σεζόν παρουσιάζει μια σειρά από υλικοτεχνικές προκλήσεις. Όλα τα γήπεδα πρέπει να έχουν καταφύγια βομβών, ενώ οι αγώνες θα διεξαχθούν μόνο στο Κίεβο, τη γύρω περιοχή και δύο δυτικές επαρχίες.

Επίσης, σε περίπτωση που θα ηχεί μια σειρήνα αεροπορικής επιδρομής, κάτι το οποίο είναι αρκετά συχνό, η αναμέτρηση θα θα διακόπτεται για τους παίκτες και τους διαιτητές ώστε να καταφύγουν σε υπόγεια μέχρι να τελειώσει η κρίση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ