Μπαρτσελόνα: Η πρώτη κούπα χωρίς Μέσι και η απίθανη σύμπτωση με τον Τσάβι (pics)

Μπαρτσελόνα: Η πρώτη κούπα χωρίς Μέσι και η απίθανη σύμπτωση με τον Τσάβι (pics)

Ακόμα και ιστορική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η χθεσινή βραδιά για την Μπαρτσελόνα του Τσάβι.

Με μια εμφάνιση από άλλο πλανήτη, η Μπαρτσελόνα επικράτησε με 3-1 της Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό του Σούπερ Καπ, κατακτώντας έτσι τον πρώτο τίτλο της σεζόν.

Οι παίκτες του Τσάβι έκαναν ό,τι ήθελαν στον αγωνιστικό χώρο και βρήκαν γκολ από τους Γκάβι, Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι και Πέδρι (μείωσε στις καθυστερήσεις ο Καρίμ Μπενζεμά), χάνοντας άλλα τόσα εξαιτίας των επεμβάσεων του Τιμπό Κουρτουά, ο οποίος ήταν ο μόνος που διασώθηκε από τους «μερέγχες».

Διαβάστε επίσης: Πόσους βαθμούς έχει πάρει ο Παναθηναϊκός από τα πέναλτι και τις αποβολές

Μια βραδιά η οποία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ιστορική για τους «μπλαουγκράνα». Για την Μπαρτσελόνα, αυτή ήταν η πρώτη κούπα στην μετά-εποχή Μέσι. Από το καλοκαίρι του 2021 που αποχώρησε ο Αργεντινός, οι «μπλαουγκράνα» δεν είχαν καταφέρει να σηκώσουν κάποιον τίτλο.

Κι όμως, η χθεσινή βραδιά είχε και άλλους λόγους για να μείνει στην ιστορία του κλαμπ. Αυτή ήταν καταρχάς, η πρώτη κούπα του Τσάβι με την Μπαρτσελόνα ως προπονητής. Το πιο «τρελό» ωστόσο είναι το γεγονός ότι η τελευταία κούπα της Μπαρτσελόνα χωρίς τον Μέσι, ήταν και η πρώτη του Τσάβι ως ποδοσφαιριστής (το 1999, πρωτάθλημα).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ