Ο Κορμπεράν και ένα μικρό «θαύμα» στο Νησί (pics, vids)

Ο Κορμπεράν και ένα μικρό «θαύμα» στο Νησί (pics, vids)

Η Γουέστ Μπρομ «τρελαίνει» κόσμο στην Championship, διεκδικεί την επιστροφή της στην Premier League και έχει φαρδιά-πλατιά την υπογραφή ενός πρώην ερυθρόλευκου.

Ο Κάρλος Κορμπεράν έναν χρόνο και κάτι μετά το πέρασμά του από την Ελλάδα και τον Ολυμπιακό βρίσκεται ξανά στην Αγγλία και την Championship και έχει αναλάβει ένα πολύ ιδιαίτερο πρότζεκτ.

Λίγους μήνες μετά την αποχώρηση του από το λιμάνι ανέλαβε την Γουέστ Μπρομ σε μια περίοδο που δεν είναι και στα καλύτερα της, με σκοπό να δημιουργήσει μια ομάδα ανταγωνιστική χωρίς να ξοδεύει απερίσκεπτα και με σκοπό σε βάθος διετίας να διεκδικήσει την άνοδο.

Διαβάστε επίσης: Το Big-4 ξανά στο προσκήνιο: Μεγάλες ευρωπαϊκές «μάχες» σε Νέα Φιλαδέλφεια, Γερμανία και Βιγιαρεάλ

Ο Ισπανός τεχνικός μέσα σε 4 μήνες την περσινή σεζόν έπεισε τους ανθρώπους της ομάδας με τη δουλειά του και ανανέωσαν τη συνεργασία τους μαζί του, ενώ φέτος ο Κορμπεράν κάνει πορεία… ανόδου χωρίς καν να αποτελεί τον βασικό στόχο και χωρίς καν να έχει τα απαραίτητα εχέγγυα. Συγκεκριμένα, η Γουέστ Μπρομ είναι σε μια φάση… συντήρησης και δεν σπαταλάει πολλά χρήματα, έχει το 10 μεγαλύτερο μπάτζετ στην κατηγορία με 62.650.000 ευρώ, ενώ βρίσκεται στην 5η θέση μετά από μια ξέφρενη πορεία το τελευταίο διάστημα.

Καλό ξεκίνημα, εξαιρετική άμυνα και μόλις 3 ήττες

Ο Κορμπεράν συνάντησε αρκετές δυσκολίες και την περσινή, αλλά και τη φετινή σεζόν, όμως έχει καταφέρει να τα βγάλει πέρα και να κερδίσει την απόλυτη εμπιστοσύνη τόσο της διοίκησης όσο και του κόσμου. Ο τρόπος παιχνιδιού της αγγλικής ομάδας ταιριάζει στα «θέλω» του και γνωρίζει πολύ καλά πλέον την Championship.

Ξεκίνησε  αρκετά καλά με 7 βαθμούς σε 3 ματς, ενώ το σημαντικότερο είναι ότι γνωρίζει πως ο «μαραθώνιος» στο πρωτάθλημα αυτό θέλει διάρκεια και μάλιστα μεγάλη. Έχει καταφέρει να περάσει μια νοοτροπία στην ομάδα τέτοια που παλεύει όλα τα παιχνίδια της, παίζει καλό ποδόσφαιρο και αρνείται να χάσει. Έχει σε 18 παιχνίδια μόλις 3 ήττες, αριθμός που είναι εξαιρετικός και δείχνει ότι μπορεί να χτυπήσει ακόμη και θέση στην πρώτη εξάδα και στα play off ανόδου. Αξίζει να σημειωθεί πως στα τελευταία 5 ματς έχει 4 νίκες, με τελευταίο το διπλό στην έδρα της σκληροτράχηλης Κάρντιφ με 1-0.

Το μικρό «θαύμα» που έχει πετύχει έχει να κάνει με το μπάτζετ που διαθέτει και όχι με το όνομα, αφού η Γουέστ Μπρομ διαχρονικά είναι από τις πλέον ιστορικές ομάδες στο Νησί. Όμως το ότι βρίσκεται στην 3η θέση την ώρα που υπάρχουν 9 ομάδες με μεγαλύτερο μπάτζετ και 3 εξ αυτών με τριπλάσιο και τετραπλάσιο λέει πολλά. Συνολικά μετράει σε 18 παιχνίδια 32 βαθμούς, είναι στο -11 από την πρωτοπόρο Λέστερ και στο -10 από την Ίπσουιτς, όμως είναι σε θέση που θα κυνηγήσει άνοδο. Αρκεί να αντέξει.

Μια ομάδα που έχει την υπογραφή του

Ο Κορμπεράν είναι ένας προπονητής που τακτικά δεν επιζητά το εντυπωσιακό ποδόσφαιρο, αυτό που θέλγει τον κόσμο και προσφέρει θέαμα, αλλά είναι πιο κυνικός. Θέλει την ουσία και θα κάνει τα πάντα για να πάρει αυτό που θέλει. Έχει δημιουργήσει ένα σύνολο με ξεκάθαρους ρόλους και πλάνο και παίρνει από όλους τους παίκτες του ροτέισον το 100%. Για αυτό τον λόγο και βρίσκεται τόσο ψηλά στη βαθμολογία.

Αυτό που έχει σημασία είναι η αμυντική του λειτουργία, αφού στα 18 ματς πρωταθλήματος έχει δεχτεί 17 τέρματα και έχει τη 2η καλύτερη άμυνα (πρώτη η Λέστερ με 10). Την ίδια ώρα σκοράρει 29, κάτι που δείχνει και καλή επιθετική λειτουργία. Η Championship είναι ένας  πραγματικός μαραθώνιος και το πιο επίπονο πρωτάθλημα στην Ευρώπη με 46 παιχνίδια χωρίς τα play off και τα πάντα ανατρέπονται. Όμως ο Κορμπεράν έχει κερδίσει το πρώτο στοίχημα στην Γουέστ Μπρομ, που είναι η διοίκηση και ο κόσμος…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ