Άγιαξ – Άλκμααρ 5-0

Άγιαξ – Άλκμααρ 5-0

Ο Άγιαξ συνέχισε την ανοδική πορεία των τελευταίων εβδομάδων, διαλύοντας με 5-0 την Άλκμααρ στη Γιόχαν Κρόιφ Αρίνα και παραμένοντας στο κυνήγι της Αϊντχόφεν.

Ο Άγιαξ όρμησε σαν… καταιγίδα στο δεύτερο μέρος της αναμέτρησης με την Άλκμααρ, τη διέλυσε με 5-0 και παρέμεινε πέντε βαθμούς πίσω από την πρώτη του ολλανδικού πρωταθλήματος, Αϊντχόφεν.

Ο Αίαντας ανεβάζει σταδιακά την απόδοσή του τις τελευταίες εβδομάδες και εντείνει το κυνήγι της περσινής πρωταθλήτριας Ολλανδίας, γεγονός που φαίνεται όχι μόνο στην εγχώρια πορεία της ομάδας του Έρικ τεν Χαγκ, αλλά και στο Champions League, όπου επικράτησε με 3-0 της ΑΕΚ και απέσπασε την ισοπαλία στο Μόναχο απέναντι στην Μπάγερν (1-1).

Ο Άγιαξ προηγήθηκε μόλις στο 3′ με πλασέ του Φαν ντερ Μπέεκ, ο Ντόλμπεργκ έκανε το 2-0 με κοντινό σουτ σε επαναφορά στο 48′ και το 3-0 έγινε με αυτογκόλ του Φαν Ράιν στο 52′. Ο Ζιγέχ έγραψε το 4-0 στο 61′ με πανέμορφη ενέργεια και ψύχραιμο τελείωμα, ενώ ο Τάντιτς το τελικό 5-0 στο 84′ με ένα από τα πιο εύκολα γκολ της καριέρας του, εκτελώντας ολομόναχος από την καρδιά της περιοχής.

Μάλιστα, οι γηπεδούχοι έχασαν ευκαιρίες να διευρύνουν κι άλλο το προβάδισμά τους, λειτουργώντας εξαιρετικά από ομαδικής πλευράς, με κάμποσους αυτοματισμούς και ωραίες συνεργασίες στο επιθετικό 1/3. Στο 57′ πέρασε στο ματς ο Έλληνας αμυντικός της Άλκμααρ, Παντελής Χατζηδιάκος, αντικαθιστώντας τον Μάρκο Βεϊνοβιτς.

Άγιαξ: Ονάνα, Μαζράουι, Ντε Λιχτ, Βέμπερ (81’ Σχίουρς), Ταλιαφίκο, Σένε, Φαν ντε Μπέικ, Μπλιντ (70’ Νέρες), Ζάγιεκ, Ντόλμπεργκ (60’ Χούντελααρ), Τάντιτς.

Άλκμααρ: Μπιζότ, Σβένσον, Φαν Ράιν, Κουπμάινερς, Ουεζάνμ Βεΐνοβιτς (57’ Χατζηδιάκος), Μίντσγιο, Τιλ, Γκούντμουντσον, Γίονσεν, Ιντρίσι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ