Μαίνεται η κόντρα FIFA και UEFA, στη Ρώμη η νέα συνάντηση

Μαίνεται η κόντρα FIFA και UEFA, στη Ρώμη η νέα συνάντηση

Τεταμένες παραμένουν οι σχέσεις μεταξύ της FIFA και της UEFA, σχετικά  με τα σχέδια για το μέλλον του ευρωπαϊκού και παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ιταλική εφημερίδα «La Gazzetta dello Sport», Ινφαντίνο και Τσεφερίν, σχεδόν…μονομαχούν για πάνω από ένα χρόνο, προκειμένου να βρεθεί «ένα κοινό σημείο για τα πιο πιεστικά ζητήματα: το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εθνών».

Η επόμενη συνάντηση έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη στη Ρώμη, στο Κογκρέσο που θα εκλέξει εκ νέου τον Τσεφερίν ως πρόεδρο της UEFA.

Όπως αναφέρεται μάλλον τελικά θα υπάρξει συμβιβασμός. Το Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων, κατά πάσα πιθανότητα, θα γίνει. Θα υπάρχουν 24 ομάδες, και θα γίνεται το καλοκαίρι κάθε τέσσερα χρόνια. Η FIFA προτείνει να ξεκινήσει το 2021 (από τις 18 Ιουνίου έως τις 3 Ιουλίου), αλλά για την UEFA είναι πολύ νωρίς.

Το 2023, αντιθέτως, είναι μια δύσκολη ημερομηνία επειδή, με το Qatar 2022 τον Δεκέμβριο, τα πρωταθλήματα θα φτάσουν μέχρι τις 20 Ιουνίου του επόμενου έτους. Υπάρχει επίσης μια ιδέα για το 2025, αλλά για τη FIFA είναι πολύ αργά.

Η συζήτηση για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εθνών  είναι ακόμη πιο περίπλοκη: ημερομηνίες, τόποι και τυχόν ηπειρωτικά τουρνουά για τους φιναλίστ. Αλλά το πραγματικό εμπόδιο είναι πως η UEFA, λέει ότι την ιδέα της την άρπαξε η FIFA, η οποία δεν θέλει να αφήσει τα «παγκόσμια» τουρνουά σε άλλους.

Τέλος, υπάρχει το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ με 48 ομάδες. Ο Ινφαντίνο δεν πιέζει αλλά, για εκλογικούς λόγους, ζητά μια μελέτη σκοπιμότητας που να εξηγεί σχετικά. Χωρίς να υπάρξει συμφωνία, η UEFA απειλεί να αποσύρει τις εθνικές ομάδες και τους ευρωπαϊκούς συλλόγους.

Η επόμενη συνάντηση του Συμβουλίου της FIFA προγραμματίστηκε να πραγματοποιηθεί στο Μαϊάμι στις 14 και 15 Μαρτίου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ