Στηρίζει Ινφαντίνο ο Μακρόν

Στηρίζει Ινφαντίνο ο Μακρόν

Ο Τζάνι Ινφαντίνο θέλει να φέρει νέες μεταρρυθμίσεις στο διεθνές ποδόσφαιρο και ειδικότερα στο θέμα των μεταγραφών και της οικονομικής κατάστασης των ομάδων, με τον Εμανούελ Μακρόν να στηρίζει αυτή την πρωτοβουλία.

Ο Εμανουέλ Μακρόν είναι ο νέος σύμμαχος του Τζάνι Ινφαντίνο στην προσπάθεια του να περάσει τις νέες μεταρρυθμίσεις του για τις μεταγραφές και το οικονομικό γίγνεσθαι των ομάδων στο διεθνές ποδόσφαιρο.

Ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, που είναι ποδοσφαιρόφιλος και υποστηρικτής της Μαρσέιγ, δέχθηκε στο προεδρικό Μέγαρο των Παρισίων, τον πρόεδρο της FIFA και εκείνον της γαλλικής ομοσπονδίας, Νοέλ Λε Γκρε, με τους τρείς άνδρες να συζητούν για τις μεταρρυθμίσεις που προτείνει ο Ινφαντίνο.  Παράλληλα, μίλησαν και για το Μουντιάλ γυναικών που θα φιλοξενήσει το 2019 η Γαλλία, αλλά και για την ανάπτυξη της Αφρικής μέσω του αθλητισμού.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο ισχυρός άνδρας της FIFA υπέβαλλε το σχέδιο κανονισμού για το σύστημα μεταγραφών και ταυτόχρονα ζήτησε την υποστήριξη του από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αξίζει να τονίσουμε, πως ο Ιταλοελβετός παράγοντας, εξετάζει το ενδεχόμενο φορολόγησης των συναλλαγών ή ακόμα και προμήθειας επί των περιορισιτκών πράξεων.

«Είναι καιρός να ενεργήσουμε για περισσότερη διαφάνεια, σαφήνεια και τελικά, προστασία όλων των ποδοσφαιρικών αγώνων και των παικτών», είπε χαρακτηριστικά ο Ινφαντίνο , ενώ ο Μακρόν δήλωσε πως η Γαλλία είναι έτοιμη να συζητήσει με άλλες ευρωπαϊκές χώρες σχετικά με τις νομοθετικές μεταρρυθμίσεις που πρέπει να επιδιωχθούν και να παράσχουν ένα νομικό πλαίσιο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ