Αγωνία στον Ολυμπιακό για το Κόπα Άφρικα – Την Τετάρτη η απόφαση της CAF

Αγωνία στον Ολυμπιακό για το Κόπα Άφρικα – Την Τετάρτη η απόφαση της CAF

Το Κόπα Άφρικα είναι στον... αέρα, ο Ολυμπιακός περιμένει με αγωνία αν θα διεξαχθεί ή όχι, με την τελική απόφαση της CAF να αναμένεται την Τετάρτη

Το Κόπα Άφρικα είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει σε περίπου τρεις εβδομάδες στο Καμερούν, όμως η νέα έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού και η μετάλλαξη Όμικρον έχουν βάλει σε σκέψεις την CAF. Η αφρικανική συνομοσπονδία μπορεί να σχεδιάζει τη διοργάνωση, όμως υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να υπάρξει ακόμη και νέα αναβολή της διοργάνωσης.

Κάτι που φυσικά απασχολεί άμεσα και τον Ολυμπιακό, ο οποίος θα έχει σίγουρα τέσσερις παίκτες στα γήπεδα του Καμερούν εφόσον γίνει το τουρνουά. Οι Αγκιμπού, Σισέ, Κούντε και Γκάρι Ροντρίγκες θα μετάσχουν στο Κόπα Άφρικα, ενώ παίζεται και η συμμετοχή των Ελ Αραμπί, Ονιεκούρου.

Από εκεί και πέρα, την Κυριακή έγινε στην Ντόχα του Κατάρ συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδία της Αφρικής. Παρουσία του προέδρου της Πατρίς Μοτσέπε. Μια συνεδρίαση που έγινε στο περιθώριο της διεξαγωγής του Αφρικανικού Σούπερ Καπ. Εκει έπεσαν επί τάπητος όλα τα θέματα που αφορούν το Κόπα Άφρικα, με τον Ολυμπιακό να περιμένει με αγωνία να μάθει τι θα γίνει.

Στην συνεδρίαση πήρε μέρος και ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, που υπερασπίστηκε το αίτημα των ευρωπαϊκών συλλόγων για αναβολή του Κόπα Άφρικα. Ωστόσο, δεν πάρθηκε προς το παρόν κάποια απόφαση και τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν την Τετάρτη.

Σε δυο μέρες θα γίνει η συνεδρίαση στο Καμερούν όπου θα γίνει και η διοργάνωση, με όλους τους αρμόδιους φορείς παρόντες, όπου θα έχουν επαφές και με την κυβέρνηση. Σκοπός αυτής της τελικής συνάντησης θα είναι για να υπάρξουν εγγυήσεις για την ασφαλή διεξαγωγή της διοργάνωσης, λόγω του κορωνοϊού και της μετάλλαξης Όμικρον, η οποία ξεκίνησε από τις χώρες της Αφρικής. Τα πάντα λοιπόν θα εξαρτηθούν από το Καμερούν για τη διεξαγωγή ή την ακύρωση του Κόπα Άφρικα και την Τετάρτη θα ανακοινωθεί η απόφαση. Μια απόφαση που απασχολεί άμεσα τον Ολυμπιακό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ