Παπέ Σισέ, ο… τέταρτος

Παπέ Σισέ, ο… τέταρτος

Μετά τους Αγκιμπού Καμαρά, Γκάρι Ροντρίγκες, Πιέρ Κούντε και ο Παπέ Σισέ θα δώσει το παρών στα γήπεδα του Καμερούν, δίνοντας μια ξεχωριστή, ερυθρόλευκη... νότα στο Κόπα Άφρικα.

Ο κορωνοϊός… καλπάζει σε όλο τον πλανήτη, με την μετάλλαξη Όμικρον να δυσκολεύει ακόμα περισσότερο την κατάσταση.

Κάπως, έτσι, έπεσε στο τραπέζι και το ενδεχόμενο αναβολής του Κόπα Άφρικα. Ωστόσο, μετά από συζητήσεις επί συζητήσεων, ο επικεφαλής της CAF επιβεβαίωσε πως η διοργάνωση θα διεξαχθεί κανονικά στο Καμερούν.

Οι άνθρωποι της Ομοσπονδίας εμφανίστηκαν αμετακίνητοι και το τουρνουά θα ξεκινήσει κανονικά στις 9 Ιανουαρίου, με την αυλαία να ρίχνεται στις 6 Φεβρουαρίου.

Το Κόπα Άφρικα θα έχει έντονο… ερυθρόλευκο χρώμα, καθώς αρκετοί θα είναι οι παίκτες του Ολυμπιακού που θα λάβουν μέρος στην διοργάνωση.

Τελευταίος παίκτης της ομάδας του Πέδρο Μαρτίνς που κλήθηκε είναι ο Παπέ Σισέ. Ο στόπερ του Ολυμπιακού ήταν στις βασικές επιλογές του Αλιού Σισέ στους τελευταίους αγώνες κόντρα στο Τόγκο και το Κονγκό και όπως αναμενόταν, θα δώσει το παρών στα γήπεδα του Καμερούν με τη φανέλα της Σενεγάλης.

Ο 26χρονος κεντρικός αμυντικός πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις την εφετινή σεζόν με την ερυθρόλευκη φανέλα, μετρώντας μάλιστα και 5 γκολ σε 27 ματς. Ουσιαστικά, η επιλογή του κόουτς της Σενεγάλης να καλέσει τον Παπέ Σισέ στο Καμερούν, αφήνει εκτός κλήσεων τον Ουσεϊνού Μπα.

Ο Σισέ και τα 7-8 γκολ κάθε χρόνο | to10.gr

Φυσικά, στο Καμερούν θα δώσει το παρών ο Αγκιμπού Καμαρά, με τον Κάμπα Ντιαβαρά να τον συμπεριλαμβάνει στις κλήσεις της εθνικής Γουινέας. Ο νεαρός παίκτης επιβραβεύτηκε για την τρομερή του εικόνα με τον Ολυμπιακό, καθώς έχει ήδη σημειώσει 5 γκολ, ενώ μετράει και 4 ασίστ. Ο 20χρονος άσος έχει αφήσει τους πάντες άφωνους με τις εμφανίσεις του, ενώ και τα βλέμματα σπουδαίων ευρωπαϊκών ομάδων, είναι στραμμένα πάνω του.

Εν αντιθέσει με τον Αγκιμπού, το όνομα του Μαντί Καμαρά έλειπε από τη λίστα του ομοσπονδιακού τεχνικού, με τον μέσο των «ερυθρολεύκων» να μένει στην Ελλάδα.

Χαμός για τον Αγκιμπού Καμαρά! | to10.gr

Εκτός από τους Παπέ Σισέ και Αγκιμπού Καμαρά, το παρών στη διοργάνωση της Αφρικής, θα δώσουν και οι Γκάρι Ροντρίγκες – Πιέρ Κούντε. Ο 31χρονος παίκτης θα ενισχύσει τις προσπάθειες του Πράσινου Ακρωτηρίου, ενώ ο χαφ της ομάδας του Πέδρο Μαρτίνς θα βρεθεί στο Κόπα Άφρικα με τη φανέλα του Καμερούν.

Στο Κόπα Άφρικα και ο Ροντρίγκες | to10.gr

Από εκεί και πέρα, ο Βαχίντ Χαλίλχοτζιτς προτίμησε να αφήσει εκτός τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί, ανακουφίζοντας τον Πέδρο Μαρτίνς, ο οποίος δεν θα χρειαστεί να στερηθεί τις υπηρεσίες του πρώτου σκόρερ της ομάδας του.

Πλέον, το μοναδικό ερώτημα, ακούει στο όνομα Χένρι Ονιεκουρού, καθώς δεν έχουν γνωστοποιηθεί ακόμα οι προθέσεις του προπονητή της εθνικής Νιγηρίας.

Ολυμπιακός – Επέμβαση στο δάχτυλο για τον Ελ Αραμπί | to10.gr

Το Καμερούν ντύνεται… ερυθρόλευκο, με τέσσερις παίκτες του Ολυμπιακού να ετοιμάζονται να δώσουν το παρών στο Κόπα Άφρικα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ