Ο λόγος που η FIFA απέβαλλε τον Γκουέγε από το Κόπα Άφρικα

Ο λόγος που η FIFA απέβαλλε τον Γκουέγε από το Κόπα Άφρικα

Η FIFA πήρε την απόφαση να αποβάλλει τον Σενεγαλέζο, Παπέ Γκουέγε, από το Κόπα Άφρικα λόγω μιας παλιάς ιστορίας.

Ήταν λίγο πριν την αναμέτρηση, για τη 2η αγωνιστική των ομίλων του Κόπα Άφρικα, ανάμεσα σε Σενεγάλη και Γουινέα, όταν οι πρώτοι ενημερώθηκαν πως δεν θα μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν τον Πάπε Γκουέγε καθώς όπως έγινε γνωστό αποβλήθηκε από τη FIFA.

O παίκτης της Μαρσέιγ ήταν να ξεκινήσει βασικός, όμως μόλις πέντε λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα, η Σενεγάλη ενημερώθηκε ότι ο αθλητής της δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής εξαιτίας μια παλιάς υπόθεσης που είχε να κάνει με τη μεταγραφή του στον γαλλικό σύλλογο.

«Ο Παπέ Γκουέγε είχε ένα μη αγωνιστικό πρόβλημα κι έμεινε εκτός. Πέντε λεπτά πριν την έναρξη του ματς ενημερωθήκαμε ότι η FIFA τον απέβαλλε λόγω μεταγραφής μεταξύ της ομάδας του, Μαρσέιγ και της Γουότφορν.

Ο δικηγόρος του μας ενημέρωσε το πρωί γύρω στις 11, αλλά λίγο πριν τον αγώνα είχαμε την επιβεβαίωση. Γι’ αυτό βγάλαμε το όνομά του από το φύλλο αγώνα», ανέφερε σχετικά με την υπόθεση ο προπονητής του, Αλιού Σισέ.

Για να δούμε τι είχε συμβεί πρέπει να γυρίσουμε περίπου δύο χρόνια πίσω. Στο 2020. Ο Γκουέγε είχε υπογράψει προσύμφωνο με τη Γουότφορντ, λίγο πριν λήξη η συνεργασία του με τη Χάβρη, με την οποία και αγωνιζόταν στη Ligue 2.

Όπως αναφέρει η «Equipe», ο Σενεγαλέζος έλυσε τη συνεργασία του με τον ατζέντη του, ο οποίος του συνέστησε να αποχωρήσει από τη συμφωνία και τελικά τον Ιούλιο του 2020 βρέθηκε στη Μαρσέιγ με τετραετές συμβόλαιο, με αποτέλεσμα η αγγλική ομάδα να υποβάλλει καταγγελία τον περασμένο Φεβρουάριο.

Η Σενεγάλη ξεκαθάρισε πως θα καταθέσει ένσταση για την εν λόγω απόφαση, ωστόσο μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση δεν θα τον έχει ουσιαστικά στη διάθεσή της για το υπόλοιπο του τουρνουά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ