Το MLS θα εξετάσει το περιστατικό με πρωταγωνιστή τον Φούντα

Το MLS θα εξετάσει το περιστατικό με πρωταγωνιστή τον Φούντα

Ο Ταξιάρχης Φούντας φέρεται να εμπλέκεται σε περιστατικό ρατσιστικής επίθεσης και το MLS θα εξετάσει την υπόθεση.

Η διοργανώτρια αρχή του MLS, ανακοίνωσε ότι θα ερευνήσει το περιστατικό που σημειώθηκε στον αγώνα της DC Γιουνάϊτεντ με την Ιντερ Μαϊάμι, κατά την διάρκεια του οποίου, ο Ταξιάρχης Φούντας φέρεται να επιτέθηκε φραστικά με ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς, στον Τζαμαϊκανό, Ντάμιον Λόου.

Ο Ελληνας επιθετικός, αρνείται τον ισχυρισμό των ανθρώπων της Ιντερ Μαϊάμι, ότι αποκάλεσε «νίγκερ (νέγρο)» τον Λόου, ενώ εξ΄ αιτίας του συμβάντος, ο προπονητής του στην DC Γιουνάϊτεντ, Γουέϊν Ρούνεϊ, τον αντικατέστησε άμεσα.

«Το MLS έχει μηδενική ανοχή για οποιαδήποτε υβριστική και προσβλητική γλώσσα και λαμβάνουμε αυτούς τους ισχυρισμούς πολύ σοβαρά», είπε ένας εκπρόσωπος του MLS στο ESPN και πρόσθεσε: «Μια έρευνα για αυτό το θέμα θα ξεκινήσει σύντομα. Περισσότερες πληροφορίες θα δοθούν μόλις ολοκληρωθεί».

«Ήταν μια απαράδεκτη ρατσιστική παρατήρηση. Η λέξη είναι απαράδεκτη, είναι η χειρότερη λέξη στον κόσμο. Δεν υπάρχει χώρος για ρατσισμό σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου. Πρέπει να επαινέσω τους παίκτες μου για την ψυχραιμία τους.

Πρέπει να επαινέσω τον διαιτητή που χειρίστηκε μία πραγματικά δύσκολη κατάσταση και πρέπει να δώσω τα εύσημα στον Γουέιν Ρούνεϊ που χειρίσθηκε τα πράγματα με αυτόν τον τρόπο», σχολίασε ο προπονητής της DC Γιουνάϊτεντ, Φιλ Νέβιλ, μετά το τέλος του αγώνα και συνέχισε: «Πάντα τον ήξερα ως κάποιον που ενεργεί με τάξη. Έχει αυξηθεί η εκτίμηση μου στο πρόσωπο του, περισσότερο από οποιοδήποτε γκολ που έχει σημειώσει ποτέ».

Από την πλευρά του, ο Ταξιάρχης Φούντας αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι είπε αυτήν την λέξη, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Δεν χρησιμοποίησα την λέξη για την οποία κατηγορούμαι. Καταγγέλλω αυτήν την απεχθή ρατσιστική προσβολή, την οποία δεν πρόφερα. Είμαι πραγματικά αναστατωμένος που κατηγορούμαι άδικα».

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί, ότι ο διαιτητής της αναμέτρησης, Ισμαϊλ Ελφατ, ισχυρίσθηκε ότι ούτε ο ίδιος, ούτε οι βοηθοί του, άκουσαν την συγκεκριμένη λέξη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ