Ινδονησία: Ξεκίνησε η δίκη για την τραγωδία στη Μαλάνγκ

Ινδονησία: Ξεκίνησε η δίκη για την τραγωδία στη Μαλάνγκ

Τουλάχιστον 135 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το βράδυ του Σαββάτου, 1 Οκτωβρίου στο στάδιο Καντζουρουχάν της πόλης Μαλάνγκ

Σε δικαστήριο στην Ινδονησία ξεκίνησε σήμερα (16/1) -μέσω τηλεδιάσκεψης για λόγους ασφαλείας- η δίκη αστυνομικών και αξιωματούχων αγώνων που κατηγορούνται για αμέλεια σχετικά με τους ρόλους τους πέρυσι, σε μια από τις χειρότερες τραγωδίες των τελευταίων δεκαετιών σε γήπεδα στον κόσμο, τη χειρότερη  σε αγώνα ποδοσφαίρου από το 1964.

Τουλάχιστον 135 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το βράδυ του Σαββάτου, 1 Οκτωβρίου στο στάδιο Καντζουρουχάν της πόλης Μαλάνγκ, στα ανατολικά της νήσου Ιάβα, σε μια τραγωδία που προκάλεσε εκτεταμένα ερωτήματα σχετικά με τα πρότυπα ασφαλείας και τη χρήση δακρυγόνων, ένα μέτρο ελέγχου του πλήθους που απαγορεύτηκε από τη FIFA.

Το δικαστήριο στη Σουραμπάγια άκουσε τη Δευτέρα τις κατηγορίες εναντίον τριών αστυνομικών, ενός αξιωματούχου ασφαλείας και ενός διοργανωτή αγώνων, που ο καθένας αντιμετωπίζει μέγιστη ποινή φυλάκισης πέντε ετών εάν καταδικαστεί.

Η επιτροπή ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Ινδονησίας, η οποία διεξήγαγε σχετική έρευνα, ανέφερε ότι η χρήση δακρυγόνων από την αστυνομία της Ινδονησίας ήταν η βασική αιτία για την τραγωδία. Η επιτροπή είπε ότι οι κλειδωμένες πόρτες, οι υπεράριθμοι φίλαθλοι και η αδυναμία εφαρμογής των διαδικασιών ασφαλείας επιδείνωσαν τον αριθμό των νεκρών.

Ο πρόεδρος της Ινδονησίας Τζόκο Ουιντόντο μετά την τραγωδία ανακοίνωσε ότι όλοι οι αγώνες πρωταθλήματος θα ανασταλούν και ότι το στάδιο Καντζουρουχάν θα κατεδαφιστεί και θα ξαναχτιστεί. Οι αγώνες πρωταθλήματος από τότε ξεκίνησαν ξανά, αλλά χωρίς θεατές.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ