«Grant Liberty»: Επενδύσεις 44 δισ. ευρώ της Σαουδικής Αραβίας στον αθλητισμό από το 2020

«Grant Liberty»: Επενδύσεις 44 δισ. ευρώ της Σαουδικής Αραβίας στον αθλητισμό από το 2020

Το ποσό των 44 δισ. εκατ. ευρώ έχει ξοδέψει η Σαουδική Αραβία για να εντάξει τον αθλητισμό στην καθημερινότητά της.

Tεράστιες επενδύσεις ύψους 48 δισεκατομμυρίων δολαρίων (44 δισεκατομμυρίων ευρώ) πραγματοποιεί η Σαουδική Αραβία στον κόσμο του αθλητισμού από το 2020 έως τις ημέρες μας.

Αυτό αναφέρει η έκθεση «Sportswashing-Saudi Arabia 2023» της «Grant Liberty» υπογραμμίζοντας την επιτάχυνση των επενδύσεων στον αθλητισμό από το 2020, σε σύγκριση με ό,τι είχε γίνει στο παρελθόν από το 2016 και μετά, όπως αναφέρει η εξειδικευμένη ιταλική ιστοσελίδα calcioefinanza.

Διαβάστε επίσης: Ο Χουάνγκ «κρέμασε» τον Ολυμπιακό και ο Μαρτίνεθ τον «τελείωσε» στο Ρέντη με ομιλία-ράπισμα – Οι λεπτομέρειες της «ανταρσίας»

Σημείο αναφοράς της έκθεσης, ο διάδοχος του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας και από τον Σεπτέμβριο του 2022 πρωθυπουργός της Σαουδικής Αραβίας από το Σεπτέμβριο του 2022, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν.

Σύμφωνα με την έκθεση από το 2016 έως το 2020 οι επενδύσεις στον τομέα του αθλητισμού ανήλθαν σε λίγο περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια δολάρια (1,8 δισεκατομμύρια ευρώ με τις τρέχουσες συναλλαγματικές ισοτιμίες).
Από το 2020 υπήρξε μια πραγματική έκρηξη που -σύμφωνα με την Grant Liberty- έχει ωθήσει το ποσό σε πάνω από 50 δισεκατομμύρια δολάρια (περίπου 46 δισεκατομμύρια ευρώ), με τα 48 δισεκατομμύρια δολάρια (περίπου 44 δισεκατομμύρια ευρώ) να αφορούν μόνο τα τελευταία τρία χρόνια.

Το μεγαλύτερο μέρος αυτών των επενδύσεων πηγαίνει στα eSports, μέσω του Savvy Games Group, μιας εταιρείας που ιδρύθηκε και ανήκει στην PIF, του οποίου ο Μπιν Σαλμάν είναι ο πρόεδρος.
Σύμφωνα με την έκθεση, ο Μπιν Σαλμάν σχεδιάζει να επενδύσει συνολικά σχεδόν 38 δισεκατομμύρια δολάρια.
Στη δεύτερη θέση βρίσκεται το ποδόσφαιρο, με πάνω από 5 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ το βάθρο ολοκληρώνεται με το γκολφ, έναν άλλο τομέα στον οποίο οι Σαουδάραβες αποφάσισαν να επενδύσουν. Συγκεκριμένα, η επένδυση τουλάχιστον 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τη δημιουργία του LIV Golf, του πρωταθλήματος γκολφ με τα πιο κερδοφόρα τουρνουά στον κόσμο, χρονολογείται από το 2022.

Επίσης υπάρχει αύξηση επενδύσεων τα τελευταία χρόνια στον μηχανοκίνητο αθλητισμό και την πυγμαχία, μεταξύ άλλων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ