Ο Χουάνγκ «κρέμασε» τον Ολυμπιακό και ο Μαρτίνεθ τον «τελείωσε» στο Ρέντη με ομιλία-ράπισμα – Οι λεπτομέρειες της «ανταρσίας»

Ο Χουάνγκ «κρέμασε» τον Ολυμπιακό και ο Μαρτίνεθ τον «τελείωσε» στο Ρέντη με ομιλία-ράπισμα – Οι λεπτομέρειες της «ανταρσίας»

Ο Ινμπόμ Χουάνγκ πήγε την Τετάρτη το βράδυ στο Ρέντη. Είπε στον Μαρτίνεθ... φεύγω. Και έφυγε. «Κρέμασε» ομάδα/συμπαίκτες 24 ώρες πριν την Γκενκ. Και μία ημέρα μετά, με μια ομιλία-ράπισμα, ο Ισπανός τεχνικός τον έβαλε στη θέση του.

Το ποδόσφαιρο είναι απρόβλεπτο παιχνίδι. Εντός και εκτός αγωνιστικών ορίων. Ο Ολυμπιακός πήρε αυτό που ήθελε το βράδυ της Πέμπτης. Απέναντι σε μια ποιο έτοιμη και πολύ ταχυδυναμική ομάδα όπως η Γκενκ, οι Ερυθρόλευκοι ήταν καίριοι. Εκμεταλλεύτηκαν το ονειρικό ξεκίνημα με το εξαιρετικό γκολ του Φορτούνη. Επένδυσαν σε αυτό. Δημιούργησαν και έχασαν σημαντικές ευκαιρίες να διευρύνουν το σκορ (Φορτούνης, Μασούρας δύο φορές, Καρβάλιο, Μπιέλ). Ναι, οι δύο μεγάλες ευκαιρίες των Βέλγων στο 70′ και το 90’+6′ μπορούσαν να έχουν στερήσει τη νίκη. Ενώ και το «μπούκωμα» αρκετών παικτών ήταν εμφανές. Ωστόσο η ουσία δεν αλλάζει. Και εάν δεν ήταν η ενοχλητική υπόθεση Χουάνγκ, δεν θα υπήρχε ουσιαστική παραφωνία.

Διότι, ναι, η υπόθεση του Νοτιοκορεάτη μέσου, είναι παραφωνία. Μια καραμπινάτη απρέπεια. Από εκείνες που δεν περιμένεις από έναν ποδοσφαιριστή χαμηλών τόνων, όπως ο Ινμπόμ. Κι όμως, αυτό που έκανε ο 26χρονο μέσος, είναι ό,τι χειρότερο μπορούσε να κάνει οποιοσδήποτε παίκτες, σε οποιαδήποτε ομάδα του κόσμου. Ακόμη και κάποιος που θα είχε «προβλήματα» με τον σύλλογο. Πόσο μάλλον ένας πραγματικά «χαϊδεμένος» από την ομάδα ποδοσφαιριστής. Ενας παίκτης που ο Ολυμπιακός τον επανέφερε στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο από τη Σεούλ. Του έφτιαξε όλα τα προβλήματα που είχε με το σώματα πέρυσι. Και του έδωσε την ευκαιρία να ανεβάσει επίπεδο την καριέρα του. Κι όμως, ο Χουάνγκ αποφάσισε να «κρεμάσει» τους συμπαίκτες του και τον προπονητή του. Εξηγούμαστε.

Διαβάστε επίσης: Συνάντηση Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της UEFA – Κυβερνητική σύσκεψη με τους ιδιοκτήτες ΠΑΕ

ΠΗΓΕ ΡΕΝΤΗ ΚΑΙ ΕΙΠΕ «ΕΓΩ ΦΕΥΓΩ», ΕΠΑΘΕ ΣΟΚ Ο ΜΑΡΤΙΝΕΘ

Για να γίνει αντιληπτό πόσο ξαφνικό και άκομψο ήταν όλο αυτό, έχει σημασία να αναφέρουμε τη χρονική σειρά των πραγμάτων. Ο Χουάνγκ εμφάνισε πριν από λίγες ημέρες τάσεις φυγής. Μάλιστα εμφάνισε έναν Τούρκο δικηγόρο και κάποιους συμπατριώτες/συγγενείς του ως «εκπροσώπους» του. Που όμως, δεν είχαν καμία σχέση με την CAA BASE, την εταιρεία που έχει τα δικαιώματα εκπροσώπησής του. Παρόλα αυτά, συνέχισε να πηγαίνει στο Ρέντη και να προπονείται κανονικά. Το απόγευμα της Τετάρτης ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ ρωτήθηκε για τον Νοτιοκορεάτη στη συνέντευξη Τύπου και δήλωσε ξεκάθαρα ότι είναι έτοιμος και διαθέσιμος να αγωνιστεί κόντρα στην Γκενκ.

Ο Ισπανός είχε προγραμματίσει βραδινή προπόνηση την Τετάρτη (09/08), με σκοπό να γυμναστεί η ομάδα του σε συνθήκες ανάλογες με την ώρα διεξαγωγής του αγώνα με την Γκενκ. Ο Χουάνγκ δεν είχε εμφανιστεί. Αλλά πριν την έναρξη του προγράμματος, πήγε στο Ρέντη. Αλλά αντί να βγάλει τα ρούχα του, ζήτησε να δει τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ, λίγο πριν ξεκινήσει η προπόνηση. Εκεί, λοιπόν, τον ενημέρωσε πως δεν θέλει να μείνει. Πως δεν θέλει να παίξει με την Γκενκ. Να μην τον υπολογίζει. Και του αποκάλυψε ότι δεν θα μείνει στον Ολυμπιακό, καθώς… έχει αποφασίσει (!) να αποχωρήσει. Μάταια ο Ισπανός τεχνικός προσπάθησε να συζητήσει μαζί του. Ο Χουάνγκ είχε πράγματι αποφασίσει και οργανώσει την «έξοδό» του. Με τον 42χρονο τεχνικό να ενημερώνει για τις εξελίξεις και να προσπαθεί να κρατήσει μακριά από την ομάδα το πρόβλημα.

ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΥΤΟΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΑΙ «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ»!

Αμέσως μετά τη συζήτηση ο Χουάνγκ έφυγε από το Ρέντη. Μάζεψε τα πράγματά και αναχώρησε και από την Ελλάδα. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι βρίσκεται ήδη στην Σεούλ της Νοτίου Κορέας. Και αυτοχαρακτηρίζεται ως… ελεύθερος ποδοσφαιριστής! Αλλά μέσω των νέων «συμβούλων» του ζητάει από τον Ολυμπιακό να πάρει ένα ποσό 3-5 εκατομμύρια ευρώ και να τον αφήσει να συνεχίσει όπου θέλει την καριέρα του! Ενέργειες και συμπεριφορές εκτός λογικής και τελείως παράταιρες με τη στάση που κρατούσε ο σύλλογος από την πρώτη στιγμή προς τον ποδοσφαιριστή. Συμπεριφορές που έχουν προκαλέσει σοβαρές αντιδράσεις σε νομικό επίπεδο από την ΠΑΕ.

ΟΜΙΛΙΑ-ΡΑΠΙΣΜΑ ΣΤΟΝ ΧΟΥΑΝΓΚ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΝΕΘ

Παράλληλα, όμως, υπάρχει απογοήτευση και σε επίπεδο ομάδας. Καθώς και οι συμπαίκτες του Χουάνγκ, αλλά και ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ δεν κρύβουν ότι η απόφασή του να «κρεμάσει» ουσιαστικά την ομάδα του, μόλις 24 ώρες πριν από το πρώτο παιχνίδι της χρονιάς και ένα από τα πιο κρίσιμα φετινά, δεν χωράει κάποια σοβαρή δικαιολογία. Μάλιστα, ο Ισπανός τεχνικός έκανε κάτι που δεν συνηθίζει. Στην προπόνηση του Ολυμπιακού την επομένη του αγώνα με την Γκενκ, επέλεξε να μιλήσει για τον Νοτιοκορεάτη. Και τα λόγια του, δείχνουν πολλά…

«Ευχαριστώ για την προσπάθεια που κάνατε κόντρα στην Γκενκ. Δείξατε ότι είστε επαγγελματίες και σπουδαίες προσωπικότητες. Ευχαριστώ που δεν επηρεαστήκατε από ό,τι έγινε με τον Ινμπόμ. Και συγχαρητήρια σε όλους. Οποιος είναι εδώ, σε αυτή την ομάδα και θέλει να είναι εδώ, θα πρέπει να είναι στο 100%. Θα πρέπει να είναι συγκεντρωμένος και να έχει στο μυαλό του μόνο την ομάδα. Ο Χουάνγκ πήρε μια απόφαση για τον εαυτό του. ΟΚ, δεκτή. Είναι κάτι που ο ίδιος πιστεύει. Από εδώ και πέρα είναι θέμα της ομάδας και του ιδίου. Αλλά αυτό που αφορά εμένα είναι πως η ομάδα προχωράει. Πηγαίνουμε παρακάτω. Οποιος θέλει να είναι εδώ, να είναι στον Ολυμπιακό, πρέπει να είναι στο 100%. Να σκέφτεται την ομάδα, τους συμπαίκτες του και όχι να σκέφτεται οτιδήποτε άλλο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ισπανός μιλώντας μπροστά στην ομάδα και θέλοντας να στείλει ένα σαφές μήνυμα προς όλους.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τον Ολυμπιακό, τα πράγματα είναι πολύ πιο σοβαρά. Οι Ερυθρόλευκοι είναι οργισμένοι με τις ενέργειες του Χουάνγκ. Και αυτή τη στιγμή δεν προκύπτει καμία διάθεση να μπει νερό στο κρασί. Οι Πειραιώτες έχουν ήδη ενεργοποιήσει τους δικηγόρους τους. Εχουν ήδη αποφασίσει να κάνουν τα πάντα, ώστε ο ποδοσφαιριστής τους να καταλάβει το τεράστιο σφάλμα που έκανε. Και να τιμωρηθεί αναλόγως. Και παραδειγματικά. Καθώς ουσιαστικά έγραψε στα παλιά του παπούτσια όλους τους όρους του συμβολαίου του. Δημιούργησε τρομερή αναστάτωση στο σύνολο ώρες πριν από ένα κρίσιμο παιχνίδι. Ενώ είναι αυτονόητο ότι καμία τέτοια παρανοϊκή «ανταρσία» δεν μπορεί να ευδοκιμήσει. Και αυτό είναι ένα γενικότερο μήνυμα. Στο οποίο οι Ερυθρόλευκοι δεν δείχνουν την παραμικρή σκέψη να μην εφαρμόσουν. Και μάλιστα με πολύ σκληρό τρόπο.

Αντί επιλόγου, μια σημείωση. Ολες οι ομάδες του κόσμου πωλούν και αγοράζουν ποδοσφαιριστές. Κανείς δεν είναι «ανέγγιχτος». Κανείς δεν είναι εκτός συζήτησης για πιθανή παραχώρηση. Το ότι κάποιος μπορεί να θέλει να φύγει ή μπορεί να του έχουν φουντώσει τα μυαλά διάφοροι παρατρεχάμενοι, δεν σημαίνει ότι θα γίνει το χατίρι του καθενός. Ο Ρέαμπτσιουκ δεν έφυγε γιατί πίεσε. Εφυγε γιατί η Σπαρτάκ Μόσχας πλήρωσε πάνω από 7.000.000 € για να τον αγοράσει. Ο Χουάνγκ είναι ακόμη σημαντικότερο «περιουσιακό στοιχείο» για τον Ολυμπιακό. Οποιος πιστεύει ότι θα παίζει, είτε με την «περιουσία» του συλλόγου είτε (και πόσο μάλλον) με την ιστορία και το όνομά του, μάλλον θα πρέπει να το ξανασκεφτεί. Ο Ολυμπιακός δεν θα μείνει άπραγος. Ηδη ολοκληρώνει τις λεπτομέρειες για την απόκτηση του Χέζε. Και θα αποκτήσει κι άλλον εάν χρειαστεί. Και άλλους. Και όσους χρειαστούν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ