Βαλντάνο: «Η Ευρώπη θα πρέπει να θυμάται ότι ήταν η Σαουδική Αραβία των τελευταίων 20 ετών»

Βαλντάνο: «Η Ευρώπη θα πρέπει να θυμάται ότι ήταν η Σαουδική Αραβία των τελευταίων 20 ετών»

Ο Χόρχε Βαλντάνο εξαπέλυσε πυρ στην Ευρώπη για τα όσα συμβαίνουν στο φετινό μεταγραφικό παζάρι και τις αλλαγές που φέρνει η Σαουδική Αραβία στο ποδόσφαιρο.

Ο Χόρχε Βαλντάνο μίλησε για τη μεγάλη αλλαγή του σκηνικού που έχει συμβεί πρόσφατα στη μεταγραφική αγορά, εξαιτίας της… εισροής των χρημάτων από τη Σαουδική Αραβία, ρίχνοντας τα «βέλη» του σε όσους από την Ευρώπη παραπονιούνται για αυτή την περίσταση.

«Η Ευρώπη θα πρέπει να θυμάται ότι ήταν η  Σαουδική Αραβία των τελευταίων 20 ετών, η οποία άδειασε τις πιο σημαντικές ηπείρους από ταλέντα. Πρέπει να γνωρίζει ότι έχει εμφανιστεί ένας ανταγωνιστής που έχει δύο νόμιμα δικαιώματα: ένα, τα χρήματα για αγορά και δύο, την αγάπη για το ποδόσφαιρο», είπε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα της Αργεντινής «La Nación».

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός: Ένα «καρέ» για τον Κορδόν

Συνεχίζοντας με αυτό το θέμα, ο  Βαλντάνο θέλησε επίσης να επισημάνει ότι η Σαουδική Αραβία και το Κατάρ δεν μπορούν να μπουν στο ίδιο…τσουβάλι: «Η Σαουδική Αραβία δεν είναι το Κατάρ, είναι μια χώρα που αγαπά το ποδόσφαιρο ακόμα κι αν δεν έχει την παράδοση ή το υπόβαθρο», είπε.

«Είναι ένα νέο πλήγμα στην εμπορευματοποίηση του ποδοσφαίρου γιατί είναι εύκολο να καταλάβει κανείς ότι ο Κριστιάνο και ο Μπενζεμά λένε «Θα ανοίξω την τσάντα μου και θα τη γεμίσω» αλλά ο Γκάμπρι Βέιγκα , μία μεγάλη υπόσχεση, έφυγε επίσης. Αυτό ουσιαστικά είναι να εγκαταλείψεις τη δόξα για χρήματα. Ο Κρόος είπε ότι αυτό είναι κρίμα, και από το επάγγελμα του ποδοσφαιριστή ο όρος χρησιμοποιείται καλά, αλλά πρέπει να είσαι στη θέση του αγοριού όταν συμβαίνει κάτι τέτοιου μεγέθους. Δεν θέλω να σχολιάσω χωρίς να έχω περάσει από την εμπειρία», πρόσθεσε.

Στην ίδια συνέντευξη στη «La Nación», ο Χόρχε Βαλντάνο ήταν επικριτικός για τον πρόεδρο της ισπανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Λουίς Ρουμπιάλες:

«Είναι απίστευτο πώς ένας ηγέτης μπορεί να ζει έξω από την πραγματικότητα και μέσα από τόσο μεγάλη αδεξιότητα να μειώνει έναν ιστορικό θρίαμβο. Αυτός είναι ένας τρόπος να μειώσει τον εαυτό του, είναι το φιλί του Ιούδα που το δίνει στον εαυτό του.»

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ