Ο Λιονέλ Μέσι και η ρήτρα «Ντέιβιντ Μπέκαμ» που τον κάνει ιδιοκτήτη στην Ίντερ Μαϊάμι (pics)

Ο Λιονέλ Μέσι και η ρήτρα «Ντέιβιντ Μπέκαμ» που τον κάνει ιδιοκτήτη στην Ίντερ Μαϊάμι (pics)

O Λιονέλ Μέσι και το «χρυσό» συμβόλαιο που έχει με την Ίντερ Μαϊάμι είναι το ελάχιστο στο σούπερ deal του Αργεντινού θρύλου - Η «τρελή» ρήτρα και ο Ντέιβιντ Μπέκαμ...

Ο Λιονέλ Μέσι μετά την θρυλική κατάκτηση του Μουντιάλ με την εθνική ομάδα της Αργεντινής και μία ιδιαίτερη διετία στην Παρί Σεν Ζερμέν αποφάσισε να μετακομίσει εκτός Ευρώπης και πιο συγκεκριμένα στις ΗΠΑ και το Μαϊάμι.

Η Ίντερ Μαϊάμι του Ντέιβιντ Μπέκαμ και του δισεκατομμυριούχου, Χόρχε Μας του έκαναν μία «τρελή» πρόταση για να υπογράψει στον σύλλογο του MLS και να απαντήσει αρνητικά στη μεγαλύτερη πρόταση όλων των εποχών που είχε στα χέρια του από τη Σαουδική Αραβία, ύψους 400.000.000 ευρώ ετησίως.

Διαβάστε επίσης: Το αστέρι του Θρύλου «τρελαίνει» την Ευρώπη και στον Πειραιά… τρίβουν τα χέρια τους

Το «όχι» του Αργεντινού στα «πετροδόλαρα» και στο αναβαθμισμένο πρωτάθλημα της Αραβικής Λίγκας προκάλεσε εντύπωση, αφού τα οικονομικά δεδομένα είχαν τεράστια διαφορά, τουλάχιστον σε πρώτη φάση για εκείνον και την οικογένεια του. Ωστόσο, ο ίδιος προτίμησε τη Φλόριντα και τις ΗΠΑ, τόσο για την ποιότητα ζωής της γυναίκας του, Αντονέλα και των παιδιών του, αλλά και λόγω της τεράστιας συμφωνίας που είχε κλείσει.

Το συμβόλαιο του και το 2020

Το Μαϊάμι προσπαθούσε να προσελκύσει τον Μέσι μακριά από την Ευρώπη ήδη από πριν από το 2020, με τον ιδιοκτήτη του συλλόγου, Χόρχε Μας, να έχει συναντηθεί με τον ατζέντη του οκτώ φορές νικητή της Χρυσής Μπάλας και πατέρα του, Χόρχε Μέσι, τον Σεπτέμβριο του 2019.

Και το οικονομικό έπαιζε μεγάλο ρόλο. Σύμφωνα με το Forbes -που ασχολείται με την επιχειρηματική προσπάθεια του Χόρχε Μας στην Ίντερ Μαϊάμι- ο Μέσι έχει ένα από τα καλύτερα συμβόλαια στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Σε δήλωση του ο ιδιοκτήτης της Ίντερ Μαϊάμι, Χόρχε Μας υποστήριξε ότι ο Μέσι κερδίζει μεταξύ 50 και 60 εκατομμυρίων δολαρίων (46 εκατομμύρια ευρώ) σε εγγυημένα χρήματα ετησίως.

Η Apple η Adidas και τα 150.000.000

Τα 46 εκατομμύρια ευρώ που παίρνει εγγυημένα στο συμβόλαιο του όμως δεν είναι τίποτα μπροστά στο mega deal που έχει με την Ίντερ Μαϊάμι. Αυτή περιλαμβάνει την Adidas και την Apple, ενώ έχει κι άλλα δεδομένα, που όπως είναι λογικό αποκαλύπτονται όσο περνάει ο καιρός. Συνολικά η Ίντερ Μαϊάμι από τους πρώτους έξι μήνες είχε έσοδα πάνω από 95 εκατ. δολάρια, ενώ ο Μέσι το καλοκαίρι και τα Χριστούγεννα με βάση νέα ρήτρα στη συμφωνία που έχει υπογράψει έφερε τους Λουίς Σουάρες, Τζόρντι Άλμπα, Σέρχιο Μπούσκετς.

Η επιρροή του Μέσι έχει επίσης διπλασιάσει τις συνδρομές για την υπηρεσία ροής Apple TV του MLS και οι ομάδες που φιλοξενούν το Μαϊάμι επωφελήθηκαν από την αύξηση των πωλήσεων εισιτηρίων. Το πιο σημαντικό είναι ότι η συμφωνία του συνολικά του φέρνει περίπου 150.000.000 ευρώ ετησίως, παρότι μόνο τα 46 είναι εγγυημένα.

Η περιβόητη ρήτρα «Ντέιβιντ Μπέκαμ»

Και αν αυτά έχουν να κάνουν με τα χρήματα που έχουν αναλυθεί και στο «Forbes», αυτό που έχει αλλάξει τα δεδομένα του deal και τον έπεισε να αφήσει ακόμη και τα 400.000.000 ευρώ από τη Σαουδική Αραβία είναι η ειδική ρήτρα «Ντέιβιντ Μπέκαμ». Ο Άγγλος που είναι πρόεδρος στην Ίντερ Μαϊάμι, είναι κι αυτός που έχει αλλάξει το MLS γενικότερα, όταν είχε υπογράψει στους Λος Άντζελες Γκάλαξι. Τότε λοιπόν, είχε βάλει την υπογραφή του σε ένα τεράστιο συμβόλαιο που περιελάμβανε τη ρήτρα αυτή που ονομάστηκε άτυπα «Ντέβιντ Μπέκαμ».

Σε αυτή λοιπόν, αναφερόταν ότι αν ολοκλήρωνε την καριέρα του στους Γκάλαξι θα είχε τη δυνατότητα να αγοράσει με 25.000.000 δολάρια ένα οποιοδήποτε franchise του αμερικανικού ποδοσφαίρου. Όπως και έγινε αφού κρέμασε τα παπούτσια του, με τον Μπέκαμ να βάζει μπροστά το πρότζεκτ Ίντερ Μαϊάμι και να φέρνει και τους ιδιοκτήτες και φυσικά τον Μέσι που «εκτόξευσε» τον σύλλογο.

Ο Μέσι λοιπόν υπέγραψε κι αυτός συμβόλαιο με παρόμοια ρήτρα. Αυτή μάλιστα έχει καλύτερους όρους, αφού αναφέρει ότι αν ο Μέσι σταματήσει το ποδόσφαιρο, μπορεί να μπει αυτόματα στην ιδιοκτησία της Ίντερ Μαϊάμι, χωρίς να χρειάζεται να ασκηθεί buy-in. Χωρίς να δοθεί ούτε ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι η Ίντερ Μαϊάμι είναι πλέον το δεύτερο πιο ακριβό franchise στο MLS με πάνω από 1 δισεκατομμύριο αξία. Και αυτό μαζί με τη ζωή στο Μαϊάμι, έχουν δελεάσει για τα καλά τον Μέσι, που οδεύει σιγά σιγά στο φινάλε της ασύλληπτης καριέρας του.

Η πολυτελής ζωή στο Μαϊάμι

Ο Μέσι και η σύζυγός του Αντονέλα μαζί με τους τρεις γιους τους έχουν απολαύσει την πολυτέλεια να ζουν στη Νότια Φλόριντα όπου μένουν σε μια έπαυλη αξίας 8,5 εκατομμυρίων λιρών. Και αυτή θα τους ανήκει εφόσον μπει και στη διοίκηση του συλλόγου. Παράλληλα, ο Μέσι και οι συμπαίκτες του και οι στενοί του φίλοι έχουν γίνει… ένα με το αφεντικό Μπέκαμ και τους ιδιοκτήτες της ομάδας και ο Χόρχε Μας που έχει περιουσία πάνω από 1,3 δις ευρώ είναι κι αυτός συνεχώς με τον Μέσι και τους Μπέκαμ, Σουάρες, Άλμπα και Μπούσκετς.

Ο Μέσι, όπως ήταν λογικό, άλλαξε αμέσως την τύχη του συλλόγου, σκοράροντας 11 γκολ και μοιράζοντας πέντε ασίστ στα τελευταία 14 παιχνίδια εκείνης της περιόδου, βοηθώντας την να κατακτήσει το πρώτο τρόπαιο της ιστορίας της. Φέτος, ο 36χρονος ξεκίνησε δυναμικά τη νέα σεζόν στο MLS, έχοντας πέντε γκολ και δύο ασίστ στις πρώτες πέντε εμφανίσεις του σε όλες τις διοργανώσεις, πριν τραυματιστεί. Πλέον, όμως έχει αλλάξει ακόμη και τους όρους των συμβολαίων…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ