Σάντος: Οταν ο Τζιοβάνι θύμιζε… Πελέ (pics+vid)

Σάντος: Οταν ο Τζιοβάνι θύμιζε… Πελέ (pics+vid)

Οι «μαγικές» στιγμές του Τζιοβάνι με τη φανέλα της Σάντος – Οι πέντε μεγάλες παραστάσεις του «μάγου» και το παιχνίδι στο οποίο του έβγαλαν το παρατσούκλι Μεσσίας.

Επαιξε στον Ολυμπιακό για έξι χρόνια και αγαπήθηκε όσο λίγοι από την ερυθρόλευκη εξέδρα. Εγινε σύνθημα στα χείλη των οπαδών των Πειραιωτών  και το όνομά του γράφτηκε με χρυσά γράμματα στην ιστορία του συλλόγου.

Ο λόγος για τον σπουδαίο Τζιόβανι Σίλβα Ντε Ολιβέιρα. Τον Βραζιλιάνο «μάγο» που φόρεσε τη φανέλα με τον δαφνοστεφανομένο έφηβο από το 1999 έως το 2005 και αγωνίστηκε σε 207 παιχνίδια, έχοντας απολογισμό 98 γκολ και 28 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις.

Πριν τους Πειραιώτες είχε κάνει μεγάλη καριέρα σε Σάντος και Μπαρτσελόνα, ενώ μετά τον Ολυμπιακό επέστρεψε στην πατρίδα του και αγωνίστηκε για δεύτερη φορά στη Σάντος. Στη συνέχεια ακολούθησαν η Χιλάλ στη Σαουδική Αραβία, ο Εθνικός Πειραιώς, η Σπορτ Ρεσίφε και η Μότζι Μιρίμ του Ριβάλντο.

Τον Ιανουάριο του 2010 φόρεσε για τρίτη φορά τη φανέλα της Σάντος και τον Ιούνιο του ίδιου έτους κρέμασε τα παπούτσια του, ολοκληρώνοντας στην αγαπημένη του ομάδα την σπουδαία του καριέρα. Μια καριέρα, γεμάτη επιτυχίες, μαγικές στιγμές και τρόπαια.

Με τον Ολυμπιακό κατέκτησε 5 φορές το πρωτάθλημα, αλλά και ένα Κύπελλο.  Μάλιστα τη σεζόν 2003/2004 αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στην τότε Α Εθνική. Με την Μπαρτσελόνα πήρε δύο πρωταθλήματα, δύο Κύπελλα, δύο Σούπερ Καπ Ισπανίας, αλλά και ένα Σούπερ Καπ Ευρώπης, ενώ με την Βραζιλία κατέκτησε ένα Κόπα Αμέρικα.  Συνολικά με τη φανέλα της Σελεσάο είχε 20 συμμετοχές και 6 γκολ.

Μπορεί να έχουν περάσει πλέον δέκα χρόνια από τότε που κρέμασε τα παπούτσια του, αλλά οι συμπατριώτες του δεν ξεχνούν τον αγαπημένο τους «Τζιο».  Έναν από τους Βραζιλιάνους, που έλαμψαν στην Ευρώπη. Η ιστοσελίδα gazetaesportiva.com έκανε αφιέρωμα στον πρώην σούπερ σταρ του Ολυμπιακού, με τους Λατινοαμερικάνους να γράφουν για τα πέντε καλύτερα παιχνίδια του Τζιοβάνι με τη φανέλα της Σάντος.

1)  Δύο γκολ απέναντι στην Γκουαρανί

Το 1995 σε έναν αγώνα πρωταθλήματος απέναντι στην Γκουαρανί, ο Τζιοβάνι είχε πετύχει δύο γκολ και είχε οδηγήσει τη Σάντος στη νίκη με 3-0. Ηταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης και ήταν το πρώτο του μεγάλο παιχνίδι με τα χρώματα της βραζιλιάνικης ομάδας.

2) Απέκλεισε… μόνος του την Φλουμινένσε

Την ίδια χρονιά ο «Τζιο» είχε κάνει… μαγική εμφάνιση στον δεύτερο ημιτελικό του πρωταθλήματος απέναντι στη Φλουμινένσε. Ο Βραζιλιάνος είχε σκόραρει δύο γκολ και είχε βγάλει δύο ασίστ στη νίκη της ομάδας του με 5-2. Μετά από αυτή την εμφάνιση μάλιστα οι οπαδοί της Σάντος του «κόλλησαν» το παρατσούκλι «Μεσσίας».

3) Εβαλε τη σφραγίδα του

Το 1996 η Σάντος νίκησε την Κορίνθιας με 3-1 και κατέκτησε το θερινό τουρνουά. Ο Τζιοβάνι άνοιξε το σκορ και έβαλε τις βάσεις για τη νίκη της ομάδας του. Σε ένα ακόμα παιχνίδι έβαλε τη σφραγίδα του.

4) Αλλα δύο γκολ από τον «Τζιο»

Το 1995 σε αγώνα για το πρωτάθλημα (Παουλίστα) ο Τζιοβάνι σημείωσε δύο γκολ στη νίκη της Σάντος απέναντι στην Φεροβιάρια.  Μια ακόμα παράσταση από τον σπουδαίο Βραζιλιάνο.

5) Πρώτη μεγάλη εμφάνιση μετά την επιστροφή

Το 2005 μετά από έξι χρόνια στον Ολυμπιακό, επέστρεψε στην Βραζιλία και φόρεσε ξανά τα χρώματα της Σάντος. Μάλιστα, ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στη νίκη της ομάδας του επί της Κορίνθιας με 4-2.

Ο «μάγος» σκόραρε δύο γκολ και βοήθησε τους ασπρόμαυρους να πετύχουν μια σπουδαία νίκη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ