Ποιός Νεϊμάρ; Ο Βινίσιους είναι ο απόλυτος Βραζιλιάνος σταρ! (pics &vids)

Ποιός Νεϊμάρ; Ο Βινίσιους είναι ο απόλυτος Βραζιλιάνος σταρ! (pics &vids)

Ο Βινίσιους Τζούνιορ μετά τον Καρίμ Μπενζεμά είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής για τη Ρεάλ Μαδρίτης και δείχνει να είναι το... next big thing του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Από εδώ το πήγε, από εκεί το πήγε, η Ρεάλ Μαδρίτης του Κάρλο Αντσελότι έχει βρεθεί στα συνηθισμένα της. Κατάκτηση του 35ου πρωταθλήματος και παρουσία στον 25ο τελικό Champions League στην ιστορία της. Μια ακόμη αρκετά επιτυχημένη χρονιά.

Και φυσικά, όταν μια ομάδα κάνει μια τόσο καλή σεζόν, δεν γίνεται να λείπουν τα πρόσωπα που κλέβουν την παράσταση. Η αλήθεια είναι πως η «Βασίλισσα» έχει έναν απόλυτο πρωταγωνιστή τη φετινή σεζόν και αυτός δεν είναι άλλος από τον Καρίμ Μπενζεμά.

Πέρα όμως από τον Γάλλο επιθετικό, που παίρνει από το χέρι τη «Βασίλισσα» σε όλη τη διάρκεια της φετινής χρονιάς, είναι και η περίπτωση του Βινίσιους Τζούνιορ. Ο 21χρονος άσος, που όταν αποκτήθηκε από τη Ρεάλ Μαδρίτης το καλοκαίρι του 2018 σε ηλικία μόλις 17 χρονών αμφισβητήθηκε από πολλούς και τώρα έχει κάνει όλη την Ευρώπη να παραμιλάει.

Τα στατιστικά του… ζαλίζουν. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός μετά το χατ-τρικ που πέτυχε στην χθεσινή 6άρα της Ρεάλ Μαδρίτης στη Λεβάντε, έφτασε τα 21 γκολ σε 50 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις. Σε συνδυασμό με τις 20 ασίστ που μετράει, είναι ο παίκτης με τις περισσότερες συμμετοχές σε γκολ από οποιονδήποτε άλλο ποδοσφαιριστή στην ηλικία του (και κάτω) τη φετινή σεζόν.

Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί πως το χατ-τρικ που πέτυχε στη χθεσινή αναμέτρηση των Μαδριλένων με τη Λεβάντε είναι το πρώτο στην καριέρα του, ενώ έγινε και ο μικρότερος παίκτης που πετυχαίνει 3 γκολ σε ένα ματς με τη φανέλα των «μερένχες» από το 2008.

Το μήνυμα είναι σαφές. Πρόκειται για το… next big thing του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Μόλις στα 21 του και η χρηματιστηριακή του αξία έχει εκτοξευθεί στα ύψη, «αγγίζοντας» πλέον τα 100 εκατομμύρια ευρώ, ξεπερνώντας όλους τους υπόλοιπους Λατινοαμερικάνους ποδοσφαιριστές.

Στη σχετική λίστα έχει προσπεράσει κορυφαία ονόματα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου όπως ο Νεϊμάρ, ο Μαρκίνιος, ο Λαουτάρο Μαρτίνες κλπ. Μάλιστα, τον Νεϊμάρ τον έχει αφήσει πίσω όσον αφορά και τα στατιστικά μέσα στο γήπεδο, καθώς έχει σχεδόν διπλάσια γκολ, ασίστ και συμμετοχές από εκείνον.

Κάπως έτσι, ο τίτλος του απόλυτου Βραζιλιάνου σταρ πηγαίνει -δικαιωματικά- στον Βινίσιους, ο οποίος μόλις σε ηλικία 21 ετών έχει κατακτήσει με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης 2 πρωταθλήματα, 2 Σούπερ Καπ Ισπανίας, 1 Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων και έχει μπροστά του και τον τελικό του φετινού Champions League με τη Λίβερπουλ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ