Λαμίν Γιαμάλ: Η νέα ανακάλυψη της Μπαρτσελόνα! (pics, vid)

Λαμίν Γιαμάλ: Η νέα ανακάλυψη της Μπαρτσελόνα! (pics, vid)

Ποιος, ο 15χρονος που πριν λίγες μέρες κλήθηκε στην αποστολή της Μπαρτσελόνα για τον αγώνα με την Ατλέτικο. Ποιον θυμίζει και ποια τα τεχνικά του χαρακτηριστικά.

Πριν από λίγες μέρες σχολιάστηκε έντονα η κίνηση του Τσάβι να καλέσει στην αποστολή για τον αγώνα της Μπαρτσελόνα με την Ατλέτικο Μαδρίτης, ένα παιδί στην κυριολεξία. Τον 15χρονο Λαμίν Γιαμάλ ο οποίος έγινε και ο νεότερος ποδοσφαιριστής στην ιστορία των «μπλαουγκράνα» που βλέπει το όνομά του στις κλήσεις στην ανδρών.

Διαβάστε επίσης: Άρης: Το ερωτηματικό με Ενκουλού και η αποστολή για Ολυμπιακό

Ποιος είναι όμως ο Γιαμάλ;

Αυτό είναι το ερώτημα. Όλοι αναρωτιούνται αν είναι πραγματικά τόσο καλός που αξίζει να κληθεί στους «μπλαουγκράνα» από τώρα. Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα διαρρέουν οι Καταλανοί και λένε οι ειδικοί, ο Γιαμάλ -που είναι για την ακρίβεια 15 χρονών και 287 ημερών- μοιάζει τόσο με τον Αντρές Ινιέστα στα χαρακτηριστικά, όσο και με τον Λιονέλ Μέσι.

Αυτό που ξέρουμε σίγουρα, είναι πως είναι ταχύς, με πολύ μεγάλη επιτάχυνση, δυνατός στο ένας με έναν, σωματοδομικά πολύ δεμένος παρά το νεαρό της ηλικίας του, αριστεροπόδαρος που αγωνίζεται είτε ως φορ, είτε ως μεσοεπιθετικός, είτε ως εξτρέμ.

Η ειδοποιός διαφορά του είναι πως παίζει τη θέση από τα δεξιά. Με ανάποδο πόδι δηλαδή. Για αυτό και οι… ομοιότητες με τον Μέσι, με πολλούς ωστόσο να μιλούν και για έναν νέο Ριβάλντο ή έναν καινούριο Φάτι μα πάνω από όλα για έναν παίκτη ηγέτη!

Τα highlights του Γιαμάλ:

Ο ίδιος πάντως παρά τα όσα ακούγονται, έχει το κεφάλι χαμηλά και επικεντρώνεται στο να βελτιωθεί. Αξίζει να σημειωθεί πως αν και ήπιων τόνων παιδί, πρόσφατα, -ένα μήνα νωρίτερα για την ακρίβεια- υπέπεσε σε πειθαρχικό παράπτωμα (ενεπλάκη σε τηλεφωνική φάρσα με συμπαίκτη του ως φέρεται) που τον οδήγησε σε τιμωρία και τον κατ’ οίκον περιορισμό του για κάποιο διάστημα.

Άλλα δικαιώματα δεν έχει δώσει. Το εν λόγω περιστατικό εντωμεταξύ, έλαβε χώρα ενώ βρίσκονταν σε υποχρεώσεις  με την Εθνική Ισπανίας Κ17 η οποία φυσικά δεν ήταν δυνατόν να μην τον εντάξει στο δυναμικό της (τελευταία αγωνίστηκε για την Κ19), αν και υπάρχει κι άλλος διεκδικητής σε επίπεδο εθνικών ομάδων.

Γιόρτασε την πρώτη του κλήση στους άνδρες της Μπάρτσα με όλη του την οικογένεια!

Το Μαρόκο τον «γλυκοκοιτάζει»

Μπορεί να έχει γεννηθεί στην Ισπανία ο νεαρός (προϊόν της Μασία όπως ο Μέσι), αλλά ο πατέρας του είναι Μαροκινός και η μητέρα του απ’ την Ισημερινή Γουινέα (χωρισμένοι οι γονείς του). Μπορεί να έχει παίξει για την Εθνική Νέων της χώρας από την Ιβηρική λοιπόν, αλλά το… ανερχόμενο Μαρόκο θα κοιτάξει να τον κάνει δικό του. Εύκολο δε θα είναι αφού η «φούρια ρόχα» δε θα τον αφήσει να φύγει μέσα από τα χέρια της έτσι, όπως δε θα τον αφήσει να φύγει και η Μπαρτσελόνα.

Θα του προτείνουν επαγγελματικό συμβόλαιο οι Καταλανοί με σύμμαχο…

Το συμβόλαιο του Γιαμάλ ολοκληρώνεται με το τέλος της σεζόν και η Μπαρτσελόνα θα κοιτάξει τον Ιούλιο (που κλείνει και τα 16 του) να του δώσει το πρώτο του επαγγελματικό, έχοντας και σύμμαχο. Τον ατζέντη του Ζορζ Μέντες που διατηρεί άψογες σχέσεις με τη διοίκηση. Επειδή πάντως υπάρχει χρόνος για το συμβόλαιο, εκείνος προς ώρας θα προσπαθήσει να αγωνιστεί μέχρι το τέλος της σεζόν στη La Liga με την ανδρών.

Υπάρχει περίπτωση να τον δούμε να παίζει πριν ολοκληρωθεί η La Liga;

Ο Γιαμάλ που σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της σεζόν αγωνίστηκε με την Κ19 της Μπάρτσα, στο μεγαλύτερο μέρος της έκανε προπονήσεις με την ανδρών. Βλέποντας λοιπόν την απαράμιλλη θέληση του να παίξει… ο Τσάβι τον πήρε στην αποστολή σε ένα κρίσιμο ματς κόντρα στους «ροχιμπλάνκος» (νίκη με 1-0 στο πρωτάθλημα για την Μπαρτσελόνα) αρχικά. Αν οι «μπλαουγκράνα» «κλειδώσουν» και μαθηματικά το πρωτάθλημα, δεν αποκλείεται να τον δούμε να… πατάει χορτάρι μέχρι το φινάλε της σεζόν. Μένουν άλλωστε ακόμα 8 αγωνιστικές για το πρωτάθλημα οπότε υπάρχει χρόνος να τον δούμε να ντεμπουντάρει πριν καν… κλείσει τα 16 χρόνια ζωής.

ΥΓ: Ο Τσάβι τόνισε σε δηλώσεις του για τον Γιαμάλ πως αν κάτι δε φοβάται είναι το να κληθεί στην ανδρών, ίσα ίσα που το επιδιώκει κιόλας. Παράλληλα υπογράμμισε ότι η έλευση Γιαμάλ μπορεί να σημάνει την έναρξη μιας νέας εποχής για τους «μπλαουγκράνα». Τώρα μένει να αποδειχθεί αυτό!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ