Μπέλιγχαμ: Ο «γηραιότερος» 19χρονος, είναι έτοιμος για τη Ρεάλ Μαδρίτης (pic, vids)

Μπέλιγχαμ: Ο «γηραιότερος» 19χρονος, είναι έτοιμος για τη Ρεάλ Μαδρίτης (pic, vids)

Παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης είναι ο Τζουντ Μπέλιγχαμ και ήδη ο ποδοσφαιρικός κόσμος αναρωτιέται αν είναι έτοιμος να γίνει… «γκαλάκτικο».

Ο Τζουντ Μπέλιγχαμ, είναι και επίσημα παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης, με την Ντόρτμουντ να ανακοινώνει την συμφωνία αλλά και λεπτομέρειες αυτής.

Ο Άγγλος τα είχε βρει σε όλα με τη Ρεάλ, για συμβόλαιο διάρκειας έξι ετών και πλέον, μετά τη συμφωνία των ομάδων, απομένει να περάσει τα ιατρικά τεστ για να γίνει και με τη «βούλα» παίκτης των Μαδριλένων.

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός: Η ζωή χωρίς τον Σλούκα (vids)

Ο Μπέλιγχαμ αποχωρεί από τη Βεστφαλία, μετά από 132 εμφανίσεις, 24 γκολ και 25 ασίστ σε μια τριετία, ενώ το 2021 είχε σηκώσει το κύπελλο Γερμανίας.

Ωστόσο, ήδη ο ποδοσφαιρικός πλανήτης αναρωτιέται αν ένα «παιδί» 19 χρονών, είναι έτοιμο για έναν σύλλογο σαν τη Ρεάλ. Την απάντηση την έδωσε πριν μερικούς μήνες ο ίδιος ο προπονητής του, Έντιν Τέρζιτς. 

«Είναι ο γηραιότερος 19χρονος παίκτης στον κόσμο», είχε πει χαρακτηριστικά τότε ο προπονητής της Ντόρτμουντ.

Οι αριθμοί και τα ρεκόρ που -ήδη- τον ακολουθούν είναι ενδεικτικά της ποιότητας που θα «φέρει» στη Μαδρίτη.

Πιο συγκεκριμένα, είναι ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία του Κυπέλλου Γερμανίας. Είναι ο νεότερος Άγγλος που ξεκίνησε βασικός σε αγώνα του Champions League, ενώ την ίδια ώρα είναι και ο νεότερος Άγγλος που έχει σκοράρει σε νοκ-άουτ παιχνίδι της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Αυτά είναι μόνο ένα μερικά από τα όσα έχει ήδη καταφέρει.

Σε ηλικία μόλις 19 ετών, ο Μπέλιγχαμ την σεζόν που ολοκληρώθηκε, ήταν αυτός με την μεγαλύτερη συνεισφορά στις τελικές προσπάθειες της ομάδας του σε όλες τις διοργανώσεις.

Σύμφωνα με την έγκυρη Opta, ο Άγγλος είχε συμμετοχή σε 221 τελικές της Ντόρτμουντ, με τον δεύτερο Γκερέιρο να έχει 190. Αναλυτικότερα, ο ίδιος είχε 76 τελικές προσπάθειες, δημιούργησε άλλες 41 για τους συμπαίκτες του, ενώ συμμετείχε στο «κτίσιμο» άλλων 104. 

Μπορεί να αγωνιστεί με την ίδια ευκολία και στους τρείς ρόλους της μεσαίας γραμμής. Έχει ένταση στο παιχνίδι του, πατά περιοχή, ενώ βοηθά και στην ανασταλτική λειτουργία της ομάδας του. 

Οι αναχαιτίσεις του στο χώρου του κέντρου ήταν μόλις μία λιγότερες από τις 36 του Γκερέιρο που ήταν πρώτος στη σχετική λίστα της Ντόρτμουντ, ενώ οι τα 31 κλεψίματα μπάλας στο επιθετικό τρίτο του γηπέδου, είναι λιγότερα μόνο από τα 38 του Κίμιχ.

Κανείς δεν μπορεί να μαντέψει ποια θα είναι η πορεία και η εξέλιξη του Μπέλιγχαμ, με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης. Αυτό όμως που αποδεικνύεται από τα λόγια του μέχρι πρότινος προπονητή του και τους αριθμούς, είναι πως έχει όλα τα στοιχεία που χρειάζονται ώστε να γίνει ένας ουσιαστικός… «γκαλάκτικο».

Γιάννης Νικολόπουλος 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ