Η UEFA εισηγήθηκε αποκλεισμό της Οσασούνα από την Ευρώπη και ο… Βαλβέρδε πανηγυρίζει (pic)

Η UEFA εισηγήθηκε αποκλεισμό της Οσασούνα από την Ευρώπη και ο… Βαλβέρδε πανηγυρίζει (pic)

Η Οσασούνα κινδυνεύει να μείνει εκτός Conference League για προ δεκαετίας σκάνδαλο και αν συμβεί αυτό θα επωφεληθεί η Μπιλμπάο του Ερνέστο Βαλβέρδε.

Εδώ και αρκετό καιρό η UEFA είχε ξεκινήσει έρευνα για διάφορά σκάνδαλα που αφορούσαν στην Οσασούνα και έθεταν σε κίνδυνο τη συμμετοχή της ομάδας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της νέας σεζόν. Ο σύλλογος από την Παμπλόνα βρέθηκε στο μικροσκόπιο της Ομοσπονδίας για υπεξαίρεση, ψευδή λογιστική και αθλητική διαφθορά αλλά και για χειραγώγηση αγώνων το διάστημα 2012-14.

Πρόσφατα τα ισπανικά δικαστήρια έβγαλαν απόφαση για την υπόθεση και δεν τιμώρησαν την Οσασούνα καθώς όλα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα (στα οποία επιβλήθηκαν ποινές) της ιστορίας έχουν αποχωρήσει από το κλαμπ. Η UEFA όμως ξεκίνησε έρευνα και με το τέλος αυτής, η εισήγηση είναι αποκλεισμός της ομάδας από την Ευρώπη για τη σεζόν 2023-24 όπου η Οσασούνα είχε εξασφαλίζει την έξοδό της στο Europa Conference League.

Διαβάστε επίσης: Γερή «σφήνα» σε Παναθηναϊκό για τον Πάντερ – Και υπάρχει και τρίτος δρόμος για τον Αμερικάνο

Οι επιθεωρητές της UEFA θεωρούν ότι η απόφαση των ισπανικών δικαστηρίων για ποινές στα εμπλεκόμενα πρόσωπα είναι επαρκής λόγος τιμωρίας και της ομάδας η οποία κινδυνεύει να χάσει αυτό που κέρδισε μέσα στο γήπεδο. Αν τελικά αποκλειστεί, τη θέση της θα πάρει η Μπιλμπάο του Ερνέστο Βαλβέρδε που τερμάτισε όγδοη στη La Liga, μία θέση πίσω από την Οσασούνα.

Στην ομάδα της Παμπλόνα βέβαια δεν πρόκειται να κάτσουν με σταυρωμένα τα χέρια και σε ανακοίνωσή τους τονίζουν πως η εισήγηση αυτή δεν στέκεται πουθενά νομικά και θα κάνουν ό,τι είναι δυνατό για να ανατρέψουν την κατάσταση. Σίγουρα πάντως η ιστορία αυτή θα έχει και άλλα επεισόδια μέσα στο καλοκαίρι αν και η οριστική απόφαση θα πρέπει να βγει σχετικά άμεσα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ