Μπαρτσελόνα-Ατλέτικο Μαδρίτης: Γκριζμάν και Φέλιξ κόντρα στο παρελθόν τους

Μπαρτσελόνα-Ατλέτικο Μαδρίτης: Γκριζμάν και Φέλιξ κόντρα στο παρελθόν τους

Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο Μαδρίτης κοντράρονται την Κυριακή στο ντέρμπι της 15η αγωνιστικής της La Liga με τα βλέμματα να στρέφονται στους Αντουάν Γκριζμαν και Ζοάο Φέλιξ, που έχουν παρελθόν (και παρόν) και με τις δύο ομάδες.

Το βράδυ της Κυριακής (3/12, 22:00) η Μπαρτσελόνα υποδέχεται την Ατλέτικο Μαδρίτης στο «Εστάδιο Μοντζουίκ» στο μεγάλο ματς της 15ης αγωνιστικής της ισπανικής La Liga. Αναμφίβολα, οι αναμετρήσεις μεταξύ των δύο ομάδων παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και μας έχουν χαρίσει κάποιες πολύ ιδιαίτερες στιγμές.

Μπλαουγκράνα και Ροχιμπλάνκος βρίσκονται ισόβαθμοι στην 3η θέση της βαθμολογίας με 31 βαθμούς (η Ατλέτικο έχει ένα παιχνίδι λιγότερο, αυτό με τη Σεβίλλη που αναβλήθηκε λόγω κακοκαιρίας) και θέλουν τη νίκη για να παραμείνουν στο κυνήγι των δύο πρωτοπόρων Ρεάλ και Χιρόνα προκειμένου να διεκδικήσουν το φετινό πρωτάθλημα. Ωστόσο τα βλέμματα που φίλαθλου κοινού στρέφονται και σε δύο ποδοσφαιριστές που έχουν αγωνιστεί  με τις δύο ομάδες. Αντουάν Γκριζμάν και Ζοάο Φέλιξ έχουν παρελθόν με Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο. Μάλιστα το αξιοσημείωτο σε αυτό είναι ότι δεν έχουν περάσει και τις καλύτερες μέρες τους στις προηγούμενες ομάδες τους και τώρα τους δίνεται η ευκαιρία να αποδείξουν πολλά με τουε συλλόγους που αγωνίζονται τώρα.

Διαβάστε επίσης: Για αυτό «λύγισε» ο Ολυμπιακός στο «Πριγκιπάτο» – Ο Γκος και ο Πετρούσεφ που αλλάζει τα δεδομένα

Ο Αντουάν Γκριζμάν μετά από μια παραγωγική πενταετία στην Ατλέτικο Μαδρίτης πήρε την μεγάλη απόφαση να μετακομίσει στην Βαρκελώνη με τους Καταλανούς να πληρώνουν τη ρήτρα και να τον αγοράζουν με 120 εκατομμύρια ευρώ. Οι προσδοκίες για τον Γάλλο επιθετικό ήταν μεγάλες, όμως ο Γκριζμάν ποτέ δεν κατάφερε αποδώσει τα αναμενόμενα, ενώ και η κριτική που του ασκήθηκε τόσο από τον Τύπο όσο και από τους φιλάθλους ήταν έντονη ακόμα κι από τα πρώτα παιχνίδια. Ο 32χρονος, πλέον, άσος έτυχε να βρεθεί σε μία άσχημη περίοδο για τη Μπαρτσελόνα, κατά την οποία ξεκίνησαν τα οικονομικά προβλήματα αλλά ταυτόχρονα είχε ξεκινήσει και η αγωνιστική πτώση των Μπλαουγκράνα. Ο Γκριζμάν έμεινε για μία διετία στη Βαρκελώνη όπου αγωνίστηκε σε 102 παιχνίδια με απολογισμό 35 γκολ και 17 ασίστ, ενώ κατέκτησε μόλις 1 Κύπελλο Ισπανίας το 2021, σε μία φτωχή συγκομιδή τόσο για τον ίδιο όσο και για την Μπαρτσελόνα.

Το καλοκαίρι του 2021 ο Γκριζμάν επέστρεψε στην ομάδα που λατρεύτηκε και συνεργάστηκε ξανά με τον προπονητή που απογείωσε την καριέρα του, τον Τσόλο Σιμεόνε. Οι δύο τους έχουν μία σχέση που μπορεί να συγκριθεί σαν αυτή μεταξύ πατέρα και γιου, ενώ με τον Αργεντίνο προπονητή έχει καταγράψει τις καλύτερες εμφανίσεις του. Ο Γάλλος στους Ροχιμπλάνκος βρήκε πάλι τον ρόλο του και οι επιδόσεις του θυμίζουν το παίκτη που θαυμάσαμε κατά τη διάρκεια της πρώτης του θητείας στην ομάδα της Μαδρίτης. Ο Γκριζμάν πλέον θέλει μόλις 4 γκολ για να γίνει ο αρχισκόρερ στη ιστορία της Ατλέτικο και φαίνεται πως έχει αφήσει πίσω του την εμπειρία του στη Μπαρτσελόνα.

Ο Ζοάο Φέλιξ αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2019 από την Μπενφίκα, με την Ατλέτικο Μαδρίτης να κάνει τη πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία της, δαπανώντας 127 εκατομμύρια ευρώ. Ο 20χρονος τότε Πορτογάλος, αποκτήθηκε για να καλύψει το κενό που άφησε η φυγή του Γκριζμάν, ενώ τότε θεωρούνταν ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Η προσαρμογή του νεαρού επιθετικού ήταν δύσκολη σε ένα πιο απαιτητικό περιβάλλον και αρκετοί ήταν αυτοί που πίστευαν από την αρχή πως ο Πορτογάλος δεν μπορεί να ακολουθήσει το «Cholissmo», δηλαδή την τακτική του Τσόλο Σιμεόνε. Σε 3,5 χρόνια στους Ροχιμπλάνκος ο Φέλιξ έδειξε σημάδια του ταλέντου του αλλά ποτέ διάρκεια, και σε 131 εμφανίσεις πέτυχε 34 γκολ και μοίρασε 18 ασίστ. Μάλιστα με τη Ατλέτικο στέφθηκε Πρωταθλητής Ισπανίας το 2021, στην πιο μεγάλη στιγμή του στους Ροχιμπλάνκος.

Όμως ο Φέλιξ ποτέ δε μπόρεσε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Σιμεόνε. Μάλιστα πέρυσι, στα μέσα της σεζόν 2022/2023 ο Πορτογάλος παραχωρήθηκε δανεικός στη Τσέλσι, σε ένα προφανές σημάδι ότι το γυαλί είχε σπάσει στις σχέσεις Φέλιξ-Σιμεόνε. Ακόμα και όταν επέστρεψε το καλοκαίρι ουσιαστικά αποτελούσε ξένο σώμα στην ομάδα, με την Ατλέτικο να ψάχνει ένα τρόπο να τον ξεφορτωθεί. Κάπου εκεί εμφανίστηκε η ευκαιρία της Μπαρτσελόνα για τον Πορτογάλο επιθετικό. Ο Φέλιξ στους Μπλαουγκράνα δείχνει απελευθερωμένος, έχοντας περισσότερη άνεση και πρωτοβουλία στο παιχνίδι του. Μέχρι στιγμής, δείχνει να απολαμβάνει ξανά το παιχνίδι και σε 16 συμμετοχές έχει σκοράρει 4 γκολ και έχει μοιράσει 3 ασίστ. Ο Φέλιξ θα έβλεπε θετικά την παραμονή του στους Καταλανούς όμως αυτή είναι μια κουβέντα που αργεί καθώς τα οικονομικά δεδομένα της ομάδας δεν επιτρέπουν υπέρογκες δαπάνες σε μεταγραφές.

Αντουάν Γκριζμάν και Ζοάο Φέλιξ στο παιχνίδι της Κυριακής έχουν την ευκαιρία να αποδείξουν πολλά πράγματα. Αρχικά και οι δύο θέλουν να βοηθήσουν την ομάδα τους στη διεκδίκηση ενός θετικού αποτελέσματος. Όμως, αμφότεροι θα ήθελαν και μία καλή εμφάνιση κόντρα στις πρώην ομάδες τους. Μπορεί να μην γνωρίζουμε ποιος θα είναι ο νικητής της Κυριακής, σίγουρα όμως ξέρουμε ότι οι δύο αυτοί ποδοσφαιριστές έχουν αλλάξει ποδοσφαιρικό περιβάλλον και μας δείχνουν τον πραγματικό τους εαυτό.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ