Βαλένθια – Αθλέτικ Μπιλμπάο 1-0: Σε τροχιά Ευρώπης οι «νυχτερίδες»

Βαλένθια – Αθλέτικ Μπιλμπάο 1-0: Σε τροχιά Ευρώπης οι «νυχτερίδες»

Πολύ σημαντική νίκη με σκορ 1-0 επί της Αθλέτικ Μπιλμπάο πέτυχε η Βαλένθια χάρη στο γκολ του Ντούρο από το 61'

Σπουδαία νίκη πέτυχε η Βαλένθια επί της Αθλέτικ Μπιλμπάο, καθώς επικράτησε με 1-0 και πιστοποίησε την αγωνιστική της άνοδο, καθώς αυτή είναι η 4η συνεχόμενη νίκη της στη La Liga.

Οι «νυχτερίδες» πλέον βρίσκονται σε τροχιά Ευρώπης, καθώς ανέβηκαν στην 7η θέση με 32 βαθμούς, αφήνοντας τους Βάσκους τρίτους με 41 πόντους. Ήττα μετά από δέκα αγωνιστικές για τα «Λιοντάρια».

Στο 7′ ο Πέρεθ θέλησε να νικήσει τον Σιμόν από δύσκολη γωνία, αλλά  το σουτ που επιχείρησε κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτυών και δύο λεπτά αργότερα η Μπιλμπάο απάντησε στις ευκαιρίες με τον Ν. Γουίλιαμς. Στο 28′ ο Ισπανός εξτρέμ απείλησε και πάλι, ενώ στο 43’ η Βαλένθια έφτασε κοντά στο να ανοίξει το σκορ, όμως το μακρινό σουτ του Γκιγιαμόν πέρασε ελάχιστα έξω. Δύο λεπτά αργότερα ο Μαμαρντασβίλι έδιωξε σε κόρνερ την κεφαλιά του Ντούρο από κοντά.

Με το…καλησπέρα στην επανάληψη τα «Λιοντάρια» έφτασαν μια ανάσα από το να ανοίξουν το σκορ, όμως το πλασέ του Σάνθετ, έπειτα από παράλληλο γύρισμα του Μπερενγκέρ «έγλυψε» το δεξί δοκάρι του Μαμαρντασβίλι.

Τελικά, αυτή που κατάφερε να ανοίξει το σκορ ήταν η Βαλένθια, όταν στο 61ο λεπτό, ο Γκαγιά έκανε την σέντρα από τα αριστερά, με τον Ντούρο να νικάει στον αέρα τον Μπερσίτσε και να στέλνει την μπάλα στο βάθος της εστίας του Σιμόν για το 1-0. Στο 79’ ο γκολκίπερ των «Νυχτερίδων» σταμάτησε εντυπωσιακά το σουτ του Ουνάι Γκόμεθ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΒΑΛΕΝΘΙΑ: Μαμαρντασβίλι, Φουλκιέ, Παουλίστα, Μοσκέρα, Γκαγιά, Γκιγιαμόν, Λόπεθ(82’ Βάσκεθ), Πεπέλου, Πέρεθ(70’ Κορέια), Κανός(14’ Γιάρεμτσουκ, 82’ Χάβι Γκέρα), Ντούρο

ΑΘΛΕΤΙΚ ΜΠΙΛΜΠΑΟ: Σιμόν, Μπερσίτσε, Λέκουε, Παρέδες, Βιβιάν, Ερέρα(69’ Ντε Γαλαρέτα), Πράντος Ντίαθ(69’ Ουνάι Γκόμεθ), Σανθέτ(79’ Ραούλ Γκαρσία), Ν. Γουίλιαμς(79’ Άντου), Μπερενγκέρ, Γκουρουθέτα(69’ Βιγιαλίμπρε)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ