Ο λόγος που ο Μέσι έμεινε εκτός Χρυσής Μπάλας – Το France Football εξηγεί

Ο λόγος που ο Μέσι έμεινε εκτός Χρυσής Μπάλας – Το France Football εξηγεί

Την απόφαση της μη επιλογής του Λιονέλ Μέσι στην τελική λίστα των υποψηφίων για τη Χρυσή Μπάλα εξήγησε το France Football.

Το βράδυ της Παρασκευής το France Football ανακοίνωσε τους τελικούς 30 υποψήφιους για την κατάκτηση της Χρυσής Μπάλας. Μπορεί τα ονόματα που κατάφεραν να κερδίσουν μια θέση στην τελική κούρσα να ήταν «δυνατά», ωστόσο το μεγαλύτερο «μπαμ» προκλήθηκε από την μη επιλογή του Λιονέλ Μέσι.

Έπειτα από 15 συνεχόμενα χρόνια παρουσίας, ο Αργεντινός σούπερ σταρ δεν κατάφερε να μπει στη λίστα των τελικών υποψηφίων, με τη συγκεκριμένη απόφαση να έχει προκαλέσει μεγάλο ντόρο από χθες το βράδυ.

Διαβάστε επίσης: Τσέλσι: Ο Μπόλι συνεχίζει από εκεί που το άφησε ο Αμπράμοβιτς (pics, vids)

Η αλήθεια είναι πως ο Μέσι δεν πέρασε και την καλύτερη του σεζόν, στην πρώτη του χρονιά στο Παρίσι, καθώς ολοκλήρωσε την αγωνιστική περίοδο με μόλις 11 γκολ.

Το France Football παραδέχτηκε πως η συγκεκριμένη απόφαση ήταν εξαιρετικά δύσκολη να παρθεί, ωστόσο εξήγησε τους λόγους για τους οποίους ο Pulga έμεινε εκτός λίστας, μέσω του δημοσιογράφου του περιοδικού, Εμανουέλ Μποζάν.

«Αναπόφευκτα, ο Λιονέλ Μέσι, με τις 15 συνεχόμενες εμφανίσεις του από το 2006, τις επτά νίκες του στη Χρυσή Μπάλα, την ιδιότητα του κατόχου του τίτλου, βαραίνει πολύ όταν πρόκειται για την τελική επιλογή.

Ο Αργεντινός συμμετείχε στις συζητήσεις για την λίστα των 30, αλλά τα νέα κριτήρια για τη Χρυσή Μπάλα δεν ήταν ευνοϊκά γι’ αυτόν: εξαφάνιση του κριτηρίου ολόκληρης της καριέρας ενός παίκτη και περιοδικότητα, σύμφωνα με το πρότυπο μιας σεζόν και όχι πλέον για το μεγαλύτερο μέρος ενός ημερολογιακού έτος, γεγονός που δεν καθιστά δυνατή την ενσωμάτωση του Κόπα Αμέρικα της 11ης Ιουλίου του 2021. Πρέπει να παραδεχτούμε ότι η πρώτη του σεζόν στο Παρίσι ήταν πολύ απογοητευτική τόσο από θεάματος όσο και από πλευράς στατιστικών».

Όσο για την επιλογή του Κριστιάνο Ρονάλντο ανέφερε: Ο Ρονάλντο έγινε ο πρώτος σκόρερ στο ποδόσφαιρο σε εθνικό επίπεδο αυτή τη σεζόν (117 γκολ). Ήταν εξαιρετικά καθοριστικός στη φάση των ομίλων του Champions League με τέσσερα γκολ που έδωσαν στην Γιουνάιτεντεπτά βαθμούς. Στην Πρέμιερ Λιγκ, είχε 18 γκολ, συμπεριλαμβανομένων δύο χατ-τρικ. Συνολικά, τα 32 γκολ σε 49 αγώνες δεν είναι τόσα όσα στις καλύτερες σεζόν του, αλλά αρκετά για να είναι ανάμεσα στους 30 καλύτερους παίκτες του κόσμου».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ