Στους «16» με ανατροπή στην ανατροπή η Ελβετία (2-3) – «Αντίο» με σπουδαία νίκη επί της Βραζιλίας για το Καμερούν (1-0, vids)

Στους «16» με ανατροπή στην ανατροπή η Ελβετία (2-3) – «Αντίο» με σπουδαία νίκη επί της Βραζιλίας για το Καμερούν (1-0, vids)

Θρίαμβος για την Ελβετία στη ματσάρα με τη Σερβία όπου η ομάδα του Γιακίν επικράτησε με 3-2 και προκρίθηκε ως δεύτερη από τον 7ο όμιλο στους «16». Αποχαιρέτησε το τουρνουά με μεγάλη νίκη (1-0) επί της Βραζιλίας το Καμερούν.

Η Ελβετία είναι η τελευταία ομάδα που τσέκαρε το εισιτήριό της για τους «16» του Μουντιάλ! Η ομάδα του Μουράτ Γιακίν βγήκε νικήτρια από το θρίλερ με τη Σερβία, επικράτησε με 3-2 κάνοντας ανατροπή στην ανατροπή και ετοιμάζεται για την Πορτογαλία του Φερνάντο Σάντος που την περιμένει στα νοκ-άουτ.

Στο άλλο ματς του 7ου ομίλου, η Βραζιλία είχε ουσιαστικά εξασφαλίσει την πρωτιά και παρατάχθηκε με πολλές αλλαγές κόντρα στο Καμερούν το οποίο έψαχνε ένα θαύμα για να προκριθεί. Το θαύμα έγινε από τη μία πλευρά καθώς χάρη σε ένα γκολ του Αμπουμπακάρ στις καθυστερήσεις οι Αφρικανοί νίκησαν με 1-0, ωστόσο έμειναν εκτός συνέχειας αφού δεν τους βόλεψε το αποτέλεσμα του άλλου αγώνα. Με τη Νότια Κορέα η «Σελεσάο» στους «16».

Διαβάστε επίσης: Ζαλγκίρις – Παναθηναϊκός 67-81: Σάρωσαν το Κάουνας με εντυπωσιακό Γουίλιαμς οι «πράσινοι»

Επιβίωσαν οι Ελβετοί κι έφυγαν για τα νοκ-άουτ

Στον «τελικό» του 7ου ομίλου η Ελβετία πήρε τη νίκη με 3-2, σε ένα ματς όπου η μία ανατροπή διαδεχόταν την άλλη. Ο Ζίβκοβιτς στο 11′ είχε δοκάρι με τρομερό σουτ και στο 20′ η Ελβετία άνοιξε το σκορ με σουτ του Σακίρι από ασίστ του Σο. Η Σερβία όμως αντέδρασε άμεσα. Από σέντρα του Τάντιτς στο 26′ ο Μίτροβιτς με κεφαλιά έκανε το 1-1 κι έβαλε… φωτιά στο παιχνίδι.

Εννιά λεπτά αργότερα μάλιστα, η Σερβία έκανε και την ανατροπή όταν μετά από αδράνεια της άμυνας ο Βλάχοβιτς σκόραρε για το 2-1 με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή. Οι πανηγυρισμοί όμως δεν κράτησαν πολύ καθώς στο 40′ από κοντά ισοφάρισε σε 2-2 και έβαλε πάλι σε θέση οδηγού για την πρόκριση την ομάδα του.

Τα πράγματα έγιναν ιδανικά για την Ελβετία με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους. Στο 48ο λεπτό ο Σακίρι σήκωσε για τον Βάργκας που έστρωσε με τακουνάκι στον Φρόιλερ κι εκείνος με σουτ έγραψε το 3-2. Το σκορ αυτό έμελλε να είναι και το τελικό, αφού μέχρι το φινάλε η Σερβία δεν μπόρεσε να αντιδράσει και να μπει ξανά στο κόλπο της πρόκρισης. Βασικός για τους Σέρβους αγωνίστηκε ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς που αντικαταστάθηκε στο 78′.

Σερβία (Ντράγκαν Στόικοβιτς): Β.Μιλίνκοβιτς Σάβιτς, Βελίκοβιτς (55’ Γκουντέλι), Πάβλοβιτς, Μιλένκοβιτς, Ζίβκοβιτς (78’ Ντζούριτσιτς), Κόστιτς, Λούκιτς, Σ.Μιλίνκοβιτς Σάβιτς (68’ Μακσίμοβιτς), Τάντιτς (78’ Ράντονιτς), Α.Μίτροβιτς, Βλάχοβιτς (55’ Γιόβιτς).

Ελβετία (Μουράτ Γιακίν): Κόμπελ, Βιντμέρ, Ακαντζί, Σερ, Ροντρίγκες, Τζάκα, Σο (69’ Φερνάντες), Φρόιλερ, Σακίρι (69’ Ζακάρια), Βάργκας (83’ Φάσναχτ), Εμπολό (90+6′ Οκαφόρ)






Θρίαμβος του Καμερούν κόντρα στα… δεύτερα της Βραζιλίας

Η Βραζιλία παρατάχθηκε με πολλές αλλαγές στο ματς, με τον Ντάνι Άλβες να είναι μία από αυτές και σε ηλικία 38 χρονών και 63 ημερών να γίνεται ο γηραιότερος ποδοσφαιριστής της «Σελεσάο» σε Μουντιάλ. Η ομάδα του Τίτε είχε τον έλεγχο σε όλο το παιχνίδι, αλλά δεν δημιούργησε πολλές ευκαιρίες κόντρα στο Καμερούν το οποίο πήρε τη νίκη με 1-0 στο φινάλε

Όσες φορές απείλησε την εστία των Αφρικανών η Βραζιλία, βρήκε μπροστά της τον Επασί που κράτησε όρθια την ομάδα του με τις επεμβάσεις του. Εκτός από τον Επασί και ο Έντερσον έσωσε τη Βραζιλία στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους όταν με εκπληκτική απόκρουση κράτησε το μηδέν σε κεφαλιά του Εμπεουμό από κοντά. Δεν μπόρεσε να κάνει όμως το ίδιο και στην κεφαλιά του Αμπουμπακάρ στο 90+2′, με τον σκόρερ μάλιστα να αποβάλλεται με δεύτερη κίτρινη στους πανηγυρισμούς. Για το Καμερούν ξεκίνησε βασικός ο Κούντε που έμεινε στο γήπεδο για 68 λεπτά.

Καμερούν (Ρίγκομπερτ Σονγκ): Επασί, Φάι, Εμπόσε, Τολό, Γόου, Ενγκαμαλέ (86’ Εμπεκελί), Κούντε (68’ Εντσάμ), Ανγκισά, Εμπεουμό (64’ Τοκό Εκαμπί), Τσούπο Μοτίνγκ, Αμπουμπακάρ

Βραζιλία (Τίτε): Έντερσον, Τέλες (55’ Έβερτον Ριμπέιρο), Άλβες, Μιλιτάο, Μπρέμερ, Φρεντ (55’ Γκιμαράες), Φαμπίνιο, Ροδρίγο (55’ Μαρκίνιος), Ζεσούς (64’ Πέδρο), Μαρτινέλι, Άντονι (79’ Ραφίνια)







Τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής: 

Καμερούν – Βραζιλία 1-0

Σερβία – Ελβετία 2-3

Η τελική βαθμολογία του 7ου ομίλου:

1. Βραζιλία 6 (3-1)

2. Ελβετία 6 (4-3)

3. Καμερούν 4 (4-4)

4. Σερβία 1 (5-8)

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ