Έχετε καταλάβει τι κάνει ο Μέσι με την Αργεντινή; (pics)

Έχετε καταλάβει τι κάνει ο Μέσι με την Αργεντινή; (pics)

Ο Λιονέλ Μέσι είναι ασταμάτητος και οδηγεί εκ του ασφαλούς την Αργεντινή στη 18η Δεκεμβρίου...

Αλλη μια μέρα στη δουλειά. Αλλη μια ξεχωριστή παράσταση. Στα 35 του και στο last dance του, ο Λιονέλ Μέσι φροντίζει να ψυχαγωγεί το κοινό. Είναι man on a mission και το αποδεικνύει συνεχώς. Τελευταίο παράδειγμα; Το πάρτι που έστησε κόντρα στην Αυστραλία.

Το ταμπλό έγραψε 2-1 υπέρ της Αργεντινής, με την αρμάδα του Λιονέλ Σκαλόνι να τσεκάρει το εισιτήριο για τους «8» του Μουντιάλ και το ξεχωριστό ραντεβού με την Ολλανδία. Για να έρθει όμως η πρόκριση στα προημιτελικά, χρειάστηκε άλλη μια… εξωγήινη εμφάνιση από τον «τύπο» με το «10» στην πλάτη. Από τον άνθρωπο που ξεσηκώνει -όσο κανένας άλλος- τον ποδοσφαιρικό πλανήτη και κουβαλά στις πλάτες του το βάρος για μια διάκριση στα γήπεδα του Κατάρ.

Διαβάστε επίσης: Τα δύο Μουντιάλ του Μίτσελ (vids)

Φυσικά, δε χρειαζόταν το νοκ άουτ με την Αυστραλία για να αντιληφθούμε πως ο Μέσι διανύει το καλύτερό του Μουντιάλ. Απλά, ο Pulga θέλησε να προσθέσει ακόμη μια σελίδα στο… βιβλίο με τα ματς του στην εθνική Αργεντινής. Ο ηγέτης της «Αλμπισελέστε» πραγματικά δεν υπάρχει, με τους αριθμούς του κόντρα στα αξιόμαχα «καγκουρό» να λένε όλη την αλήθεια. Τι έκανε ο δαιμόνιος Λιονέλ στο χορτάρι του Ahmad bin Ali Stadium; Ξεμπλόκαρε την ομάδα του Σκαλόνι με το φοβερό του γκολ στο 35ο λεπτό, είχε 90% ακρίβεια στις πάσες, μέτρησε 9 επαφές (τις περισσότερες) στην αντίπαλη περιοχή, ενώ κατέγραψε και άλλες ξεχωριστές πρωτιές. Με λίγα λόγια, ήταν παντού, κάνοντας τα πάντα για τους «Γκαούτσος».Ενας playmaker άλλου επιπέδου. Και αν βάλουμε στην εξίσωση και τη φοβερή αστοχία του Λαουτάρο Μαρτίνες; Ο Μέσι θα μπορούσε να τελειώσει το ματς και με δύο ασίστ.

Κάθε ματς για την Αργεντινή είναι do or die και ο Λιονέλ Μέσι φροντίζει να φωνάζει πάντα παρών. Ο σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν είναι ο ηγέτης της «Αλμπισελέστε» και κανείς δεν μπορεί να του… αφαιρέσει αυτόν τον τίτλο. Με την εικόνα του στα γήπεδα του Κατάρ, έχοντας πατήσει το 35ο έτος της ηλικίας του, ο Pulga δίνει τις κατάλληλες απαντήσεις. Και συνεχίζει να γράφει ιστορία σε κάθε κατηγορία. Ακόμα και στα βραβεία MVP. Με τη χθεσινή του διάκριση, ο Λίο έγινε ο παίκτης με τα περισσότερα βραβεία MVP στο Μουντιάλ από το 2002. Στα 8 ο άσος της «Αλμπισελέστε», στα 7 ο Κριστιάνο Ρονάλντο, στα 6 ο Ρόμπεν.

Και ήταν ξεχωριστό το γκολ του Μέσι κόντρα στην Αυστραλία για δύο λόγους: Πρώτον συνέβη στο 1000ο του ματς, ενώ ήταν και το 9ο με τη φανέλα με το εθνόσημο. Ξεπέρασε τον θρυλικό Ντιέγκο Μαραντόνα και βρίσκεται στο κατώφλι του Μπατιστούτα. Με τη φόρα που έχει πάρει, πιθανότατα και αυτή η «κορυφή» θα πάρει το όνομά του. «Σήμερα έμαθα ότι ήταν το 1000ο μου ματς», δήλωσε ο 35χρονος με όλη την ταπεινότητα που τον χαρακτηρίζει.

Παράλληλα, με τα όργια κόντρα στα «καγκουρό», ο Μέσι κατέγραψε άλλες δυο πρωτιές. Συγκεκριμένα, έγινε ο παίκτης που έχει δημιουργήσει τις περισσότερες ευκαιρίες σε Μουντιάλ, αλλά και ο παίκτης με τις περισσότερες επιτυχημένες ντρίπλες. Και στις δυο κατηγορίες, ο Pulga άφησε πίσω του τον Μαραντόνα.

Το πόσο… εξωγήινος ήταν ο Λιονέλ Μέσι, αποδεικνύεται και από τα λόγια του Ρίο Φέρντιναντ. Ο άλλοτε κεντρικός αμυντικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έσταξε μέλι για τον Αργεντινό σούπερ σταρ και είπε αυτό που είδαν όλοι. Ότι η εμφάνιση του Pulga ήταν η καλύτερη στα γήπεδα του Κατάρ.

Μάλιστα, ο Εμιλιάνο Μαρτίνεζ, που έσωσε την Αργεντινή στην τελευταία φάση, προχώρησε σε μια μυθική δήλωση: «Ο Μέσι είναι το 99,9% της ομάδας και εμείς το υπόλοιπο 0,1% που τον βοηθάμε όταν τα πράγματα δεν εξελίσσονται καλά».

Η 18η Δεκεμβρίου είναι σημειωμένη και καρφιτσωμένη στο ημερολόγιο του Λιονέλ Μέσι. Αυτός είναι ο στόχος του, αυτό είναι το απωθημένο του. Ο Pulga πήγε στο Κατάρ για έναν και μοναδικό λόγο: Για να οδηγήσει την Αργεντινή στη Γη της Επαγγελίας μετά από 36 ολόκληρα χρόνια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ