Πάρτι της Ολλανδίας κόντρα στο Βέλγιο – «Σόκαρε» την Γαλλία η Δανία με πρωταγωνιστή τον Κορνέλιους

Πάρτι της Ολλανδίας κόντρα στο Βέλγιο – «Σόκαρε» την Γαλλία η Δανία με πρωταγωνιστή τον Κορνέλιους

Με τον Μέμφις Ντεπάι να σκοράρει δις και να γίνεται πλέον ο τρίτος σκόρερ των «Ορανιέ» με 41 γκολ, η Ολλανδία σκόρπισε με 4-1 το Βέλγιο ξεκινώντας με εμφατικό τρόπο τις υποχρεώσεις της στο φετινό Nations League. Σπουδαίο διπλό για την Δανία με τον Κορνέλιους να βρίσκει δύο φορές δίχτυα και να χαρίζει την νίκη στην ομάδα του με 2-1 κόντρα στην πρωταθλήτρια κόσμου Γαλλία. Αποχώρησε τραυματίας ο Εμπαπέ λίγο πριν το ημίχρονο.

Αυτή η Ολλανδία τρομάζει κόσμο και στέλνει «ηχηρό» μήνυμα εν όψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ. Οι «οράνιε» έκαναν ότι ήθελαν απέναντι στο Βέλγιο το οποίο και φιλοδώρησαν με τέσσερα τέρματα.

Ο τραυματισμός του Ρομέλου Λουκάκου στο 27′ έκανε ακόμα πιο δύσκολο το έργο τους και όταν πλέον οι Ολλανδοί άρχισαν να βρίσκουν στόχο, όλα τελείωσαν.

Στο 40′ ο Στίβεν Μπέρχβαϊν με όμορφο σουτ έκανε το 1-0 και με την έναρξη του 2ου μέρους ο Μέμφις Ντεπάι έπιασε στην 3η θέση των αρχισκόρερ της Ολλανδίας τον Πάτρικ Κλάιφερτ με το 40ό τέρμα του. Στο 61′ ήταν η σειρά Ντένζελ Ντάμφρις να σκοράρει και στο 65′ ο Ντεπάι πλησίασε στο γκολ τον Κλάας Γιαν Χούντελααρ.

Ότι δεν κατάφερε στο 65′ ο άσος της Μπαρτσελόνα το έκανε ένα λεπτό αργότερα, γράφοντας το 4-0 για να «σκαρφαλώσει» στην τρίτη θέση των σκόρερ στην ιστορία της εθνικής Ολλανδίας.

Το μόνο που κατάφερε το Βέλγιο ήταν να μειώσει σε 4-1 στις καθυστερήσεις με τον Μπατσουαγί.

ΒΕΛΓΙΟ: Μινιολέ, Αλντερβάιρελντ, Μπογιατά, Φερτόνχεν, Καστάιν, Μενιέ (67’ Καρασκό), Ντε Μπρόινε, Βίτσελ (67’ Μπατσουαγί), Φανάκεν (46’ Ονάνα), Αζάρ (46’ Μέρτενς), Λουκάκου (27’ Τροσάρ)

ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Σίλεσεν, Ακέ (74’ Ντε Λιχτ), Φαν Ντάικ, Τίμπερ, Μπλιντ, Ντάμφρις, Κλάασεν, Ντε Γιονγκ, Μπερχάους (83’ Κοουπμάινερς), Ντεπάι, Μπερχβάιν

Μπενζεμά VS Κορνελιους σημειώσατε διπλό 

Ο Καρί Μπενζεμά λίγες ημέρες μετά την κατάκτηση του Champions League με την Ρεάλ Μαδρίτης, επέστρεψε ξανά στο  «Σταντ ντε Φρανς», ωστόσο αυτή την φορά δεν πανηγύρισε.

Το παιχνίδι ήταν αρκετά ισορροπημένο, με τον Γιόαχιμ Μάλε να έχει δοκάρι για τους φιλοξενούμενους και τους Γάλλους να στέλνουν την μπάλα στα δίχτυα με τον Μπενζεμά, αλλά το γκολ να μη μετράει λόγω οφσάιντ. Στην ανάπαυλα, ο Κιλιάν Εμπαπέ δεν βγήκε από τα αποδυτήρια, για προληπτικούς λόγους, λόγω ενοχλήσεων στο γόνατο.

Η Γαλλία είχε ακόμα το πάνω χέρι και βρήκε τελικά το γκολ σε μία συνεργασία του Μπενζεμά με τον Νικολα Ενκουνκού, με τον επιθετικό της Ρεάλ να κάνει δύο εκπληκτικές προσποιήσεις πριν σκοράρει για 6η φορά φέτος με το εθνόσημο και φτάσει τα 50 γκολ στη σεζόν.

Ωστόσο οι Δανοί δεν είχαν πει την τελευταί τους λέξη ακόμη με τον Κορνέλιους να αποδεικνύεται «χρυσή» αλλαγή. Ο επιθετικός της Τράμπζονσπορ μπήκε στο ματς στο 60 και να βρίσκει δίχτυα δύο φορές για την ολική ανατροπή για την ομάδα του.

ΓΑΛΛΙΑ:  Γιορίς, Κουντέ (90+2’ Ντιαμπί, Βαράν (61’ Σαλιμπά), Λ.Ερναντές, Τ.Ερναντές, Κομάν (90+2’ Κλάους), Κκαντέ, Τσουαμενί, Γκριεζμάν (78’ Ραμπιό), Μπενζεμά, Εμπαπέ (46’ Ενκουνκού)

ΔΑΝΙΑ: Σμάιχελ, Βέστεργκαρντ (60’ Ντάμσγκααρντ), Άντερσεν, Νέλσον, Μέλε, Ντιλέινι (85’ Γένσεν), Χόιμπιεργκ, Έρικσεν, Βας (60’ Κρίστεσνεν), Σκοβ Όλσεν (84’ Μπρέθγουεϊτ), Ντόλμπεργκ (60’ Κορνέλιους)

Για τον ίδιο όμιλο, η Αυστρία πήρε μεγάλη νίκη με 3-0 μέσα στο Όσιγεκ επί της Κροατίας στην Ραφλ Ράγκνικ εποχή. Οι Αυστριακοί προηγήθηκαν κόντρα στη ροή του αγώνα με τον Μάρκο Αρναούτοβιτς στο 41ό λεπτό, γκολ που τους έδωσε το μομέντουμ. Στο 2ο ημίχρονο ήταν ανώτεροι, βρήκαν δύο γκολ στα πρώτα τρία εύστοχα σουτ με τους Μίχαελ Γκρέγκοριτς και Μάρσελ Ζάμπιτσερ «σφραγίζοντας» το τρίποντο.

Πρεμιέρα με το «δεξί» για την Μολδαβία του Ρέαμπτσουκ 

Με τον αριστερό μπακ του Ολυμπιακού, Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ να αγωνίζεται σε όλη την διάρκεια του αγώνα η Μολδαβία πανηγύρισε σπουδαίο διπλό στην έδρα του Λιχνεστάιν με 2-0.

Η Μολδαβία ήταν από την αρχή το «αφεντικό» της αναμέτρησης έχοντας τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα πέρασε. Την κυριαρχία τους οι Μολδαβοί μετουσιώσαν σε γκολ με τους  Νικολαέσκου (5’ πέν.) και Μπόλοχαν (90+1’).

ΛΙΧΤΕΝΣΤΑΪΝ: Μπίχελ, Γκρινεφέλντερ, Μαλίν, Βόλφινγκερ, Γκράμπερ (83’ Χέσλερ), Λίχινγκερ (72’ Μπεκ), Ζέλε, Μάιερ (72’ Νέτσερ), Γιλντίζ (62’ Νόα Φρικ), Χάσλερ, Φρικ (62’ Φ.Βόλφινγκερ)

ΜΟΛΔΑΒΙΑ: Ραϊλεάν, Αρμάς, Μπολοχάν, Πόσματς (57’ Κράτσιουμ), Ρεάμπτσιουκ, Ράτσα, Ρεβέντσο, Πλάτιτσα (57’ Ντρος), Ιοσιπόι (46’ Μαντριτσένκο), Τσαϊμάκοβ (85’ Στίνα), Νικολεάσκου (83’ Σ.Πλάτιτσα)

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ