Ψάχνει επιστροφή στις νίκες η Εθνική – Τι γίνεται με Μπακασέτα, Γιακουμάκη

Ψάχνει επιστροφή στις νίκες η Εθνική – Τι γίνεται με Μπακασέτα, Γιακουμάκη

Η Εθνική ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις της στο Nations League κόντρα στη Βόρεια Ιρλανδία και θέλει το τρίποντο, την ώρα που ο Γκουστάβο Πογέτ περιμένει να δει την κατάσταση των Μπακασέτα και Γιακουμάκη

Η Εθνική Ελλάδος θέλει να αφήσει πίσω τον αγώνα με την Κύπρο και την πρώτη ήττα της στο δεύτερο όμιλο της 3ης κατηγορίας του Nations League κι επικεντρώνεται στην τελευταία αγωνιστική, έχοντας εξασφαλίσει την άνοδο στη League B από τους πρώτους τέσσερις αγώνες της, όταν και σημείωσε ισάριθμες νίκες.

Η πορεία της εθνικής ξεκίνησε από το Μπέλφαστ με νίκη στις 2 Ιουνίου και ολοκληρώνεται 117 μέρες μετά με τον ίδιο αντίπαλο τη Βόρεια Ιρλανδία στην Αθήνα (21:45, Alpha) και πιο συγκεκριμένα στο «Γεώργιος Καμάρας» της Ριζούπολης.

Η ήττα από την Κύπρο σταμάτησε το σερί των τεσσάρων νικών, που εξασφάλισε την πρωτιά και την άνοδο στη Β’ κατηγορία της διοργάνωσης.

Μπορεί η εθνική να είναι πρώτη στον όμιλο από τον Ιούνιο, ωστόσο η τελευταία αγωνιστική έχει μεγάλο ενδιαφέρον για την αποφυγή του υποβιβασμού, με τις τρεις άλλες ομάδες να κινδυνεύουν. Το Κόσοβο των έξι βαθμών υποδέχεται την Κύπρο των πέντε, ενώ πέντε έχει και η Βόρεια Ιρλανδία, αλλά υπερτερεί στη διαφορά τερμάτων της Κύπρου κατά τρία γκολ.

Η Κύπρος θέλει καλύτερο αποτέλεσμα από τη Βόρεια Ιρλανδία για να σωθεί. Με ισοπαλίες στα παιχνίδια τους μένει τελευταία η Κύπρος, ενώ αν κερδίσουν ή χάσουν και οι δύο, θα πρέπει να καλύψει η Κύπρος μια διαφορά τριών γκολ.

Κλειστά χαρτιά και αναμονή για Μπακασέτα, Γιακουμάκη

Η ενδεκάδα θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό από το αν είναι διαθέσιμοι ο Τάσος Μπακασέτας με τον Γιώργο Γιακουμάκη. Τις περισσότερες πιθανότητες συγκεντρώνει ο πρώτος για να αγωνιστεί, ενώ τον επιθετικό της Σέλτικ ο Πογέτ θα τον περιμένει ως την τελευταία στιγμή και αν είναι έτοιμος, θα ξεκινήσει.

Παράλληλα, επιστρέφει ο Μάνταλος, που ήταν τιμωρημένος για την αγώνα με την Κύπρο και θα επιστρέψει στην αρχική ενδεκάδα καθώς εξέτισε την ποινή του.

Ένα ενδεχόμενο είναι ο Ουρουγουανός εκλέκτορας να επιστρέψει σε σχηματισμό 4-3-3 (από το 4-2-3-1 απέναντι στην Κύπρο), παίζοντας με έναν αμυντικό μέσο, που σε αυτή την περίπτωση θα είναι ο Κουρμπέλης, καθώς ο Σιώπης επίσης συμπλήρωσε κάρτες.

Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο 34χρονος Σλοβάκος Φίλιπ Γκλόβα, ο οποίος σφυρίζει την εθνική Ελλάδας, ενώ δεν έχει τύχει να σφυρίξει και στα Κύπελλα Ευρώπης κάποια ελληνική ομάδα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ