Ελλάδα: Γιατί το σημερινό ματς με τη Β. Ιρλανδία είναι πιο σημαντικό από όσο νομίζουμε

Ελλάδα: Γιατί το σημερινό ματς με τη Β. Ιρλανδία είναι πιο σημαντικό από όσο νομίζουμε

Η Ελλάδα αντιμετωπίζει τη Β. Ιρλανδία στην τελευταία αγωνιστική του Nations League και «καίγεται» για τρίποντο λόγω... Euro. Η Τουρκία, το Καζακστάν και το πλεονέκτημα...

Η Εθνική μας ομάδα δίνει απόψε (21:45) το τελευταίο της παιχνίδι για τον όμιλο του Nations League κόντρα στη Βόρειο Ιρλανδία στο γήπεδο της Ριζούπολης.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχει ήδη εξασφαλίσει την πρώτη θέση και την άνοδο στην δεύτερη κατηγορία της διοργάνωσης, όμως το αποψινό ματς είναι πολύ πιο σημαντικό από όσο νομίζουν οι περισσότεροι.

Η παρουσία της «γαλανόλευκης» στη Β’ κατηγορία έχει τη σημασία του, όμως το Euro 2024 και η πρόκριση στην τελική φάση είναι ακόμη πιο σημαντική. Και το Nations League προσφέρει τη δυνατότητα να έρθει μέσω αυτού η πρόκριση και μάλιστα μέσα από τρία μόλις παιχνίδια.

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή. Μετά το τέλος των ομίλων του Nations League θα γίνει η κλήρωση για τα προκριματικά του Euro. Στις 9 Οκτωβρίου η Ελλάδα θα μάθει τους αντιπάλους της και θα βρίσκεται στο 4ο γκρουπ δυναμικότητας, μιας και το ranking πλέον θα ισχύει από τις βαθμολογίες του Nations League.

Κάτι που σημαίνει ότι θεωρητικά θα έχει δυο ομάδες που θα πρέπει να «προσπεράσει» για να πάρει μια θέση από τις δυο που οδηγούν στην τελική φάση (προκρίνονται στο Euro απευθείας οι δυο πρώτοι από τους 10 ομίλους).

Τυπικά η πρόκριση μέσα από τα προκριματικά φαντάζει πολύ πιο δύσκολη από ότι μέσα από το Nations, αφού εκεί θα παίξει δυο ημιτελικούς και τον τελικό η Ελλάδα για να πάρει το εισιτήριο… Το ακόμα πιο θετικό είναι ότι τα τρία ματς αυτά θα γίνουν μετά τα προκριματικά, οπότε η ομάδα του Γκουστάβο Πογέτ θα ξέρει ακριβώς τι ζητάει.

Η σημασία του αποψινού ματς και οι πιθανότητες τελικού με Τουρκία

Η Εθνική μας ομάδα ότι και να κάνει λοιπόν στα προκριματικά, ακόμη κι αν αποκλειστεί θα έχει μια δεύτερη ευκαιρία. Και μάλιστα, σημαντική δεύτερη ευκαιρία, αφού μέσα από τρία παιχνίδια μπορεί να βρεθεί στο Euro.

Η διαδικασία στο Nations League είναι απλή. Τέσσερις ομάδες θα διεκδικήσουν σε ένα άτυπο Final Four την πρόκριση. Οι ημιτελικοί είναι διπλά παιχνίδια και ο τελικός μονό. Πέρα από την Ελλάδα οι άλλοι τρεις είναι γνωστοί (Τουρκία, Γεωργία, Καζακστάν) και το μόνο που μένει είναι το ματς με τη Βόρειο Ιρλανδία για να μάθει η Ελλάδα τον αντίπαλο της στα ημιτελικά.

Τα άλλα τρία γκρουπ έχουν ολοκληρωθεί και με βάση τη βαθμολογία θα βγουν και τα ημιτελικά. Ο πρώτος σε συγκομιδή, που θα είναι ότι και να γίνει η Γεωργία (έχει 16 βαθμούς) θα παίξει με τον 4ο και ο 2ος με τον 3ο στη συνολική βαθμολογία του τρίτου γκρουπ του Nations League.

Η βαθμολογία

Γεωργία 16 (6 ματς)
Τουρκία 13 (6 ματς)
Καζακστάν 13 (6 ματς)
Ελλάδα 12 (5 ματς)

Αν η Ελλάδα νικήσει λοιπόν σήμερα στη Ριζούπολη τερματίζει στη δεύτερη θέση με 15 βαθμούς και πέφτει πάνω στην Τουρκία που έχει μεν ίδιους βαθμούς με το Καζακστάν, όμως έχει καλύτερη διαφορά τερμάτων. Ακόμη και ισοπαλία να έρθουμε απόψε πάλι με την Τουρκία θα κοντραριστεί η Εθνική μας ομάδα, ενώ σε περίπτωση ήττα μόνο βγαίνει σε αυτή τη βαθμολογία 4η και θα παίξει κόντρα στη Γεωργία. Κάτι που σημαίνει ότι θα συναντήσει αν προκριθεί, στον τελικό την Τουρκία ή το Καζακστάν.

Το ακόμη πιο ιδιαίτερο είναι ότι οι πιθανότητες ενός τελικού ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία είναι αυξημένες. Και ο τελικός θα γίνει με κλήρωση στις 26 Μαρτίου (μια μέρα μετά την εθνική μας εορτή και με τις σχέσεις των δυο χωρών τεταμένες) είτε στην Αθήνα είτε στην Κωνσταντινούπολη. Αν φυσικά δεν παίξουν διπλά ματς στα ημιτελικά…

Ωστόσο, τα πράγματα θα γίνουν πιο ξεκάθαρα πρώτα μετά το ματς με την Βόρειο Ιρλανδία και εν συνεχεία μετά τα προκριματικά του Euro, αφού η «γαλανόλευκη» έχει πρωταρχικό στόχο να τερματίσει εκεί σε μια από τις δυο πρώτες θέσεις και να μην χρειαστεί τη δεύτερη ευκαιρία του Nations League.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ