Ελβετία – Βέλγιο 5-2

Ελβετία – Βέλγιο 5-2

Επική ανατροπή της Ελβετίας που παρότι βρέθηκε να χάνει 0-2, διέσυρε τους Βέλγους (5-2) και πήρε την πρωτιά στον 2o όμιλο του League A.

Το Βέλγιο «τόλμησε» να προηγηθεί από το 2ο λεπτό της αναμέτρησης κόντρα στην Ελβετία με τον Θόργκαν Αζάρ, ο οποίος λίγο αργότερα έκανε και το 2-0 για τους Κόκκινους Διαβόλους, κάτι που όπως φάνηκε… εξαγρίωσε τους Ελβετούς που όχι μόνο ανέτρεψαν την κατάσταση, αλλά επικράτησαν με το εμφατικό 5-2 που τους έδωσε την πρώτη θέση του 2ο ομίλου της League A.

Στο πρόσφατο Μουντιάλ της Ρωσίας η ομάδα του Μαρτίνεθ είχε προσελκύσει τα βλέμματα με την εικόνα που παρουσίαζε στο γρασίδι. Στον όμιλό της στο νεοσύστατο Nations League φαινόταν να έχει τα πράγματα υπό έλεγχο. Είχε τρεις νίκες. Κόντρα στην Ελβετία συμβιβαζόταν και με ήττα, αρκεί να ήταν με ένα γκολ διαφορά. Κατάφερε όμως, αφότου προηγήθηκε 2-0, να χάσει με 5-2 και είδε έτσι τους Ελβετούς του εξαιρετικού Σεφέροβιτς (χατ – τρικ) να τους προσπερνά.

Πιο αναλυτικά, ο… μικρός Αζάρ, ο αδερφός του υπερηχητικού Εντέν, με τέρματα στο 2ο και το 17ο λεπτό έκανε το 2-0 για το Βέλγιο που πίστεψε πως έχει ήδη υλοποιήσει τον στόχο του. Ωστόσο λογάριασε χωρίς τον ξενοδόχο. Ο Ρικάρντο Ροντρίγκες μείωσε σε 1-2 από την άσπρη βούλα λίγο πριν συμπληρωθεί το πρώτο ημίωρο του ματς (26′), ο Σεφέροβιτς στο 31′ ισοφάρισε σε 2-2.

Στο 44ο λεπτό, ο επιθετικός της Μπενφίκα, έβαλε μπροστά την ομάδα του με 3-2. Στο 62′ ο Ελβέντι ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-2 και άφησε τους Κόκκινους Διαβόλους ελάχιστα περιθώρια. Έπρεπε πάση θυσία να σκοράρουν, αν ήθελαν την πρωτιά του ομίλου. Όχι μόνο δεν σκόραραν όμως, είδαν το Σεφέροβιτς να βάζει το κερασάκι στην τούρτα στο 84ο λεπτό (χατ-τρικ) διαμορφώνοντας το τελικό 5-2! Κάπως έτσι, η Ελβετία πήρε το εισιτήριο για το Final 4 της πρώτης κατηγορίας μαζί με Πορτογαλία και Αγγλία.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Ελβετία πέτυχε την πρώτη της νίκη επί του Βελγίου μετά από 35 χρόνια!

Βαθμολογία League A (2ο γκρουπ)

1. Ελβετία 9
2. Βέλγιο 9
3. Ισλανδία 0

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ