Το λένε και οι αριθμοί: Ο Ζοσέ Σα είναι ο καλύτερος τερματοφύλακας στο Νησί (πίνακες)

Το λένε και οι αριθμοί: Ο Ζοσέ Σα είναι ο καλύτερος τερματοφύλακας στο Νησί (πίνακες)

Τα στατιστικά του Ζοσέ Σα προκαλούν... ίλιγγο στη Γουλβς. Το απίθανο 80,2% σε αποκρούσεις, η δεύτερη καλύτερη άμυνα στο Νησί και τα 11 λιγότερα γκολ από όσα αναμενόταν να δεχτεί...

Η Γουλβς το βράδυ της Πέμπτης ηττήθηκε από την Άρσεναλ στο «Μολινό» με 1-0, σε μια ακόμη σπουδαία εμφάνιση του Ζοσέ Σα. Ο Πορτογάλος τερματοφύλακας που απέκτησαν οι «Λύκοι» το καλοκαίρι από τον Ολυμπιακό αποτελεί την καλύτερη μεταγραφή της αγγλικής ομάδας και μια από τις κορυφαίες των τελευταίων ετών στην Premier League.

Τα χρήματα που δαπάνησε η Γουλβς για τον Σα μοιάζουν λίγα σε αυτά που προσφέρει με την ομάδα του Μπρούνο Λάζε να είναι η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος μέχρι στιγμής και να κυνηγάει ακόμη και την πρώτη τετράδα. Ο Ζοσέ Σα λοιπόν και κόντρα στους κανονιέρηδες ήταν συγκλονιστικός, αποδεικνύοντας πως είναι ο πιο «καυτός» γκολκίπερ στο Νησί, ενώ τα στατιστικά της Γουλβς, αλλά και του ίδιου του Πορτογάλου δείχνουν του λόγου το αληθές.

Ο Ζοσέ Σα είναι ένας από τους καλύτερους τερματοφύλακες της Premier League και η Γουλβς έχει τη δεύτερη καλύτερη άμυνα στο Νησί, πίσω μόνο από τη Μάντσεστερ Σίτι. Ο παρακάτω πίνακας δείχνει επ’ ακριβώς την απίστευτη επίδοση της Γουλβς, η οποία έχει τα καλύτερα αμυντικά στατιστικά από τη σεζόν 1938/39, όταν και είχε τερματίσει στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος. Με τον Σα να είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής.

Ο Ζοσέ Σα είναι όλη η αμυντική λειτουργία της Γουλβς

Ο Πορτογάλος πρώην τερματοφύλακας του Ολυμπιακού αποθεώνεται επί καθημερινής βάσεως από τους ειδικούς στην Αγγλία, αλλά και από τον κόσμο, με τα στατιστικά του να μιλούν από μόνα τους. Ο Σα είναι όλη η αμυντική λειτουργία της Γουλβς και αυτός που οδηγεί την ομάδα με ασφάλεια στην έξοδο στην Ευρώπη.

Ο διεθνής με την Πορτογαλία τερματοφύλακας όπως θα δείτε και παρακάτω είναι ξεκάθαρα ο καλύτερος γκολκίπερ στην Premier League, πάνω και από τους Μεντί, Ντε Χέα, Ράμσντεϊλ, αλλά και Έντερσον, παρότι ο Βραζιλιάνος αγωνίζεται στην καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος (Μάντσεστερ Σίτι) και έχει τα περισσότερα clean sheet.

Συγκεκριμένα, ο Σα έχει δεχτεί μόλις 17 γκολ, αλλά η επιρροή του είναι καλύτερη από όλων των υπολοίπων κάτω από τα δοκάρια, μιας και έχει αποκρούσει το 80,2 % των προσπαθειών των αντιπάλων. Ο πίνακας από κάτω δείχνει τη διαφορά, με τον Σα να δέχεται 0,77 τέρματα ανά 90 λεπτά και να είναι στην πρώτη θέση, έχοντας και το καλύτερο ποσοστό στις αποκρούσεις. Δεύτερος είναι ο Ραμσντέιλ της Άρσεναλ, ο οποίος όμως απέχει αρκετά και έχει αγωνιστεί και σε λιγότερα παιχνίδια.

Το ανεπανάληπτο με τον Ζοσέ Σα και τη Γουλβς

Οι παραπάνω αριθμοί είναι αρκετοί για να δείξουν ότι ο Σα είναι πράγματι ο καλύτερος τερματοφύλακας τη φετινή σεζόν στην Αγγλία. Όμως τα εντυπωσιακά νούμερα του ίδιου και της άμυνας της Γουλβς δεν σταματάνε εδώ.

Ο Σα και οι «Λύκοι» έχουν καταφέρει να δεχτούν 17 γκολ, ωστόσο με βάση τα xGoals, θα έπρεπε να έχουν φάει τουλάχιστον 11 γκολ παραπάνω μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα. Όπως καταλαβαίνει κανείς όλο αυτό πιστώνεται σε μεγάλο βαθμό στον Πορτογάλο πρώην τερματοφύλακα του Ολυμπιακού που είναι Νο. 1 σε αποκρούσεις, αλλά και στην άμυνα, με τον Μπρούνο Λάζε να έχει δημιουργήσει την πιο συμπαγή ομάδα των τελευταίων ετών στο Νησί.

Εκτός όμως από το συγκεκριμένο στατιστικό στοιχείο, ο Σα έχει φάει 17 γκολ σε 86 σουτ προς την εστία, ενώ ο τελευταίος τερματοφύλακας που είχε ποσοστό αποκρούσεων πάνω από 80% ήταν ο Ντε Χέα τη σεζόν 2017/18. Ο Πορτογάλος ακόμη έχει αποσοβήσει 4,5 γκολ επιπλέον χάρη στις αποκρούσεις του, ενώ έχει κάνει 51 επεμβάσεις σε προσπάθειες αντιπάλων μέσα από την περιοχή.

Κλείνοντας, η τελευταία απόδειξη ότι ο Σα κάνει τη διαφορά στη Γουλβς είναι πως η τριάδα στα στόπερ της ομάδας (Κόαντι, Σάις, Κίλμαν), αγωνίστηκε σε πολλά ματς την περασμένη σεζόν, με τον Ρούι Πατρίσιο στο τέρμα όμως και δεν είχε τα ίδια επιτεύγματα. Στα τελευταία 11 ματς ο Σα με τους συγκεκριμένους αμυντικούς και την προσήλωση όλης της ομάδας στα μετόπισθεν έχει καταφέρει να δεχτεί 6 γκολ, όμως από αυτά σε κανονική ροή παιχνιδιού έχει επιτευχθεί μόλις 1. Ένα στοιχείο που δείχνει γιατί η Γουλβς κυνηγάει την τετράδα μετά από 22 παιχνίδια.

Μοναδικό ψεγάδι στην αγγλική ομάδα είναι τι κάνει στο επιθετικό τρίτο μιας και σκοράρει πολύ δύσκολα, έχοντας μόλις 19 γκολ και την τρίτη χειρότερη επίθεση. Αν είχε τον τρόπο να βρει λύση στο πρόβλημα της δυστοκίας τότε η Γουλβς δεδομένα θα ήταν δεδομένα τετράδας, αφού αμυντικά κάνει… πρωταθλητισμό.

Ο τελευταίο πίνακας σχετικά με την επίθεση των «Λύκων» δείχνει και πόσο δύσκολα σκοράρει, πόσο δύσκολα παίρνει βαθμούς και πόσο δύσκολα δέχεται γκολ. Η Γουλβς στους βαθμούς που μαζεύει ανά γκολ που πετυχαίνει είναι πρώτη στην Premier League και μάλιστα με χαώδη διαφορά, αφού μαζεύει 1,8 βαθμούς μέσο όρο ανά γκολ που πετυχαίνει. Δεύτερη είναι η Μπράιτον πολύ πίσω με 1,3 βαθμούς περίπου ανά τέρμα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ