Το Big Bang του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου

Το Big Bang του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου

Ο Χάαλαντ που βρήκε την επόμενη ποδοσφαιρική του στέγη, ο Εμπαπέ ο οποίος απέρριψε την Ρεάλ για την Πόλη του φωτός οι φευγάτοι Μάνε, Λεβαντόφσκι και o περιζήτητος Ντιμπάλα. Το φετινό μεταγαφικό παζάρι αναμένεται... καυτό με τον ποδοσφαρικό χάρτη της Ευρώπης να αλλάζει κατα πολύ.

Με το τελευταίο παιχνίδι της σεζόν να αποτελεί παρελθόν (σ.σ τελικός Champions League) η φετινή ποδοσφαιρική χρονιά έριξε αυλαία ανανεώνοντας το ραντεβού της για τα μέσα του Αυγούστου.

Μπορεί για τους επόμενους μήνες να μην υπάρχει δράση εντός των γραμμών, ωστόσο δεν ισχύει το ίδιο και έξω από αυτές. Μετά την ολοκλήρωση των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, σειρά παίρνουν οι μεταγραφικές φήμες, τα «τρανταχτά» πρωτοσέλιδα με μεταγραφικούς στόχους και φυσικά οι μετακινήσεις ποδοσφαιριστών οι οποίες προκαλούν αίσθηση τραβώντας όλα τα βλέμματα προς το μέρος τους.

Και μπορεί ακόμη να μην έχουμε αποχαιρετήσει τον Μάϊο, ωστόσο όλος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης βλέπει μπροστά του να εξελίσσεται ένα μεταγραφικό ντόμινο το οποίο αναμένεται να αλλάξει άρδην τον ποδοσφαιρικό χάρτη της Ευρώπης.

Έρλινγκ Χάαλαντ το νέο καυτό όνομα στο Νησί 

Δεν έχουν συμπληρωθεί ακόμη καλά καλά δύο εβδομάδες από την ημέρα που η Μάντσεστερ Σίτι πυροδότησε τη «βόμβα» Έρλινγκ Χάαλαντ. 

Οι «Πολίτες» ανακοίνωσαν τη συμφωνία με τον πρώην σύλλογο του Νορβηγού σταρ δαπανώντας 60 εκατομμύρια ευρώ, χωρίς σε αυτό το ποσό να συμπεριλαμβάνονται τα μπόνους. Με αμοιβές εκπροσώπων και μπόνους, το deal άγγιξε τα 100 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Χάαλαντ υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο, θα καρπώνεται 470.000 την εβδομάδα και φυσικά συγκαταλέγεται στους πιο ακριβοπληρωμένους της Premier League (Eίναι τα ίδια χρήματα που παίρνει ο Κέβιν Ντε Μπρόινε). Ο 21χρονος φορ μετρά 85 γκολ σε 88 παιχνίδια για την Ντόρτμουντ από τότε που εντάχθηκε στην ομάδα της Βεστφαλίας τον Δεκέμβριο του 2019.

Ο Εμπαπέ αρνήθηκε το στέμμα της «Βασίλισσας» 

Ένα «σήριαλ» με αμέτρητα επεισόδια. Ρεάλ Μαδρίτης εναντίον Παρί Σεν Ζερμέν για το Next Bing Thing του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Από την μια οι Μαδριλένοι για να προσθέσουν στο ρόστερ τον επόμενο ηγέτης της ομάδας και από την άλλη οι Παριαζιάνοι για να διαφυλάξουν το ακριβότερο περιουσιακό τους στοιχείο με το οποίο ευελπιστούν να φτάσουν στο ψηλότερο σκαλί της Ευρώπης.

Δημοσιεύματα, συναντήσεις και αρκετή φημολογία γύρω από το όνομα του 23χρονου σούπερ σταρ ο οποίος πήρε την τελική του απόφαση και θα παραμείνει κάτοικος Παρισιού μέχρι το 2025.

Οι Παριζιάνοι προσφέραν στον Εμπαπέ καθαρές ετήσιες απολαβές 50.000.000 ευρώ και πριμ υπογραφής που θα φτάσει τα 100.000.000. Ενώ επιπλέον του έδωσαν πλήρη έλεγχο του πρότζεκτ. Από την άλλη οι Μαδριλένοι προσέφεραν 50.000.000 ευρώ έως το 2024 και 120 εκατ. ευρώ μπόνους υπογραφής. Σε μια υπόθεση που ο Γάλλος δέχθηκε πιέσεις ακόμη και από την Κυβέρνηση Μακρόν, προκειμένου να μην εγκαταλείψει το Παρίσι.

Μπαρτσελόνα καλεί Λέβα – «Αγγίζει» Μανέ η Μπάγερν  

«Για τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, η Μπάγερν Μονάχου, είναι μέρος της αρχαίας Ιστορίας»…. Αυτή η φράση ου μάνατζερ του Πολωνού επιθετικού, Πίνι Ζαχάβι, σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα «Bild», αποκαλύπτει το τέλος του σχετικού «μεταγραφικού σίριαλ».

Ο 33χρονος Πολωνός θέλει να συνεργαστεί με τον Τσάβι στην Μπάρτσα και το «φωνάζει» με κάθε τρόπο. «Θέλω να φύγω, τα δύο μέρη πρέπει να βρουν μια λύση», δήλωσε πρόσφατα ο Λεβαντόφσκι, αποφασισμένος να φορέσει την φανέλα της Μπαρτσελόνα την επόμενη σεζόν. Πρόκειται για ένα αμοιβαίο ενδιαφέρον, που επιβεβαιώθηκε λίγες ημέρες αργότερα με την πρώτη επίσημη προσφορά από τον καταλανικό σύλλογο, ύψους 32 εκατομμυρίων ευρώ, συν πέντε σε μπόνους.

Και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες της καταλανικής «Sport», η «μετακόμιση» του κορυφαίου σκόρερ της Ευρώπης στην Βαρκελώνη, πλησιάζει καθημερινά στην οριστικοποίηση της.

Πότε θα οριστικοποιηθεί το deal; Όταν η Μπάγερν Μονάχου δώσει τα χέρια με τον Σάντιο Μανέ. Ναι καλά διαβάσατε. Ο Σενεγαλέζος άσος της Λίβερπουλ ανακοίνωσε το τέλος εποχής του από τους «Reds» με τον επόμενο σταθμό της καριέρας του εκτός συγκλονιστικού απροόπτου να είναι η Μπάγερν.

Τα γερμανικά δημοσιεύματα αναφέρουν πως ο Μανέ βρίσκεται μια «ανάσα» από τους Βαυαρούς, με τον ίδιο να χάνει την ευκαιρία να κατακτήσει το ευρωπαϊκό με την ομάδα του Κλοπ, κλείνοντας έτσι με ιδανικό τρόπο το κεφάλαιο του στους «Reds».

Ο περιζήτητος Ντιμπάλα 

Με το κλείσιμο της φετινής αγωνιστικής περιόδου «αντίο» στις ομάδες τους είπαν και δύο σπουδαία Αργεντίνοι. Παούλο Ντιμπάλα και Άνχελ Ντι Μαρία αποχαιρέτησαν Γιουβέντους και Παρί Σεν Ζερμέν αντίστοιχα ψάχνοντας πλέον την επόμενη τους ποδοσφαιρική στέγη.

Με τον Ντιμπάλα να αποχωρεί από την Γιουβέντους έπειτα από επτά ολόκληρα χρόνια, όπως ήταν λογικό αρκετοί είναι οι υποψήφιοι «μνηστήρες» οι οποίοι θέλουν να αποσπάσουν την υπογραφή του.

Το σενάριο ο Αργεντίνος να συνεχίσει να αγωνίζεται στην Ιταλία αλλά με διαφορετική φανέλα αυτή την φορά είναι αρκετά πιθανό, με βάση πάντα τα δημοσιεύματα που έρχονται από την γειτονική χώρα.

Ίντερ και Ρόμα δίνουν την δική τους «μάχη», με τους Ρωμαίους μάλιστα να έχουν καταθέσει επίσημη πρόταση για τριετές συμβόλαιο συνεργασίας, ωστόσο ο πρώην παίκτης της Γιούβε δεν βιάζεται περιμένοντας  την πρόσταση των «νερατζούρι».

Οι οποίοι φαίνεται πως έχουν και τον πρώτο λόγο μιας, και ο Παούλο Ντιμπάλα έχει αποφασίσει να παίξει σε έναν σύλλογο που θα αγωνίζεται στο Champions League.

Τα δάκρυα του Ντι Μαρία

Ο κόσμος της Παρί Σεν Ζερμέν έζησε έντονες συγκινήσεις το βράδυ του Σαββάτου (21/5) στην τελευταία αγωνιστική της Ligue 1, καθώς από τη μία είδε τον Κιλιάν Εμπαπέ να ανανεώνει το συμβόλαιό του και να μένει στο Παρίσι και από την άλλη, τον Άνχελ Ντι Μαρία να αποχωρεί.

Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός αποχαιρέτησε με τον καλύτερο τρόπο τους φίλους των Παριζιάνων, αφού ήταν κι εκείνος που διαμόρφωσε το 5-0. Τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του στις εξέδρες δάκρυσαν μιας και αυτό ήταν το τελευταίο παιχνίδι του με τη φανέλα των πρωταθλητών Γαλλίας.

Ο Ντι Μαρία είπε «αντίο» στην Παρί έπειτα από επτά χρόνια σπουδαίας καριέρας στο Παρίσι, όπου είχε απολογισμό 93 γκολ και 119 ασίστ σε 295 ματς, πανηγυρίζοντας 18 τρόπαια.

Σίγουρα ακόμη και στα 34 του ο Αργεντίνος μπορεί να αποτελέσει μια πολύ αξιόπιστη επιλογή στο καλοκαιρινό μεταγραφικό παζάρι, τονώνοντας ποιοτικά όποια ομάδα τον επιλέξει.

 

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ