Next Big Thing: Το wonder-Kid της Λίβερπουλ που ξετρελαίνει το Νησί- Όσα πρέπει να γνωρίζεις για το φαινόμενο Τσέιμπερς (pics)

Next Big Thing: Το wonder-Kid της Λίβερπουλ που ξετρελαίνει το Νησί- Όσα πρέπει να γνωρίζεις για το φαινόμενο Τσέιμπερς (pics)

Ο Γιούργκεν Κλοπ εμφάνισε σε κοινή θέα τον Λουκ Τσέιμπερς και η Εθνική Αγγλίας u-19 τον κατοχυρώνει στην κουβέντα για τους (επόμενους) καλύτερους.

Η Λίβερπουλ αυτή τη στιγμή έχει στο ρόστερ της, αν όχι το καλύτερο, ένα από τα καλύτερα αριστερά μπακ στον κόσμο, τον Άντριου Ρόπερτσον και τον καλύτερο Έλληνα παίκτη που αγωνίζεται στην ίδια θέση, τον Κώστα Τσιμίκα.

Όμως η κουβέντα δεν σταματάει σε αυτούς του δύο, καθώς το τελευταίο διάστημα έχει δημιουργηθεί αρκετό σούσουρο στο Νησί, για τον 18χρονο Λουκ Τσέιμπερς που αγωνίζεται, επίσης ως αριστερό μπακ, στην u-21 των «κόκκινων». Πρόκειται για ένα παιδί γέννημα θρέμμα των ακαδημιών της Λίβερπουλ καθώς αγωνίζεται εκεί από την ηλικία των 6 ετών.

Διαβάστε επίσης: Λεμπέφ: «Ο Αλεξάντερ – Άρνολντ είναι παίκτης επιπέδου Championship»

Ο νεαρός μπακ, με καταγωγή από το Πρέστον, την περσινή σεζόν είχε 21 συμμετοχές με την u-18 της Λίβερπουλ, με απολογισμό εφτά γκολ και δύο ασίστ. Ο Γιούργκεν Κλοπ εντυπωσιάστηκε από τις εμφανίσεις του, και φέτος τον κατέστησε ως τον τρίτο αριστερό οπισθοφύλακα της πρώτης ομάδας, προσφέροντάς του το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιο της καριέρας του.

Επιπλέον το καλοκαίρι συμμετείχε στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας, ενώ πήρε χρόνο συμμετοχής στο φιλικό με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, κάνοντας ανεπίσημο ντεμπούτο.

Τόσο ο Γερμανός τεχνικός όσο και ο «Greek Scouser», έχουν μιλήσει με τα καλύτερα λόγια για εκείνον. Συγκεκριμένα ο Έλληνας διεθνής ανέφερε χαρακτηριστικά πως έχει μείνει εντυπωσιασμένος από τον νεαρό και σίγουρα θα έχει ένα λαμπρό μέλλον.

Το ταλέντο του o Τσέιμπερς δεν μπορούσε να περάσει απαρατήρητο ούτε από τον Σίμον Ρασκ, προπονητή τη εθνικής Αγγλίας u-19. O 40χρονος τεχνικός, χωρίς δεύτερη, σκέψη τον κάλεσε για να βοηθήσει τα «τρία λιοντάρια» για το Euro 2022 u-19, όπου κα πανηγύρισαν την κατάκτηση του.

Όπως ήταν αναμενόμενο κλήθηκε και για τα προκριματικά του Euro 2023, για τα παιχνίδια κόντρα σε Μαυροβούνιο, Γεωργία και Δανία. Μάλιστα του έδειξε τυφλή εμπιστοσύνη δίνοντάς του φανέλα βασικού και στα τρεις αναμετρήσεις, στις οποίες μοίρασε συνολικά τρεις ασίστ και σκόραρε ένα γκολ, βγάζοντας ασπροπρόσωπο τον Ρασκ, για την επιλογή του.

Με το καλημέρα έκανε κάτι παραπάνω από αισθητή τη παρουσία του. Στον πρώτο αγώνα με αντίπαλο το Μαυροβούνιο άνοιξε το σκορ στο 62′ ενώ λίγο αργότερα (76′) έδωσε την ασίστ στον Πέρκινς  όπου έκανε το τελικό 2-0.

Στο δεύτερο παιχνίδι με αντίπαλο τη Γεωργία δεν συμμετείχε σε κάποιο από τα έξι γκολ που σκόραρε η ομάδα του, όμως σε αυτό αντίπαλο τη Δανία φρόντισε να αναπληρώσει το «χαμένο έδαφος».

Στη νίκη της Αγγλίας με 4-2 επί των Δανών, ο Τσέιμπερς σέρβιρε τα δύο από τα τέσσερα τέρματα της ομάδας του. Για ακόμα μία φορά συνδυάστηκε με τον Πέρκινς όπου άνοιξε το σκορ (49′), ενώ πέντε λεπτά αργότερα (54′) τροφοδότησε τον Χολ για να κάνει το 2-1, καθώς οι Δανοί είχαν ισοφαρίσει νωρίτερα (51′).

Έτσι η Αγγλία πήρε την πρόκριση για την δεύτερη φάση του Euro 2023 u-19, με τον Τσέιμπερς να είναι ένας εκ των πρωταγωνιστών σε αυτή την τριπλέτα αγώνων.

Όπως καταλαβαίνουμε πρόκειται για έναν πολύ ταλαντούχο ποδοσφαιριστή και το μόνο σίγουρο είναι ότι το όνομα του θα απασχολήσει στο μέλλον. Επίσης είναι πολύ σημαντικό το ότι αγωνίζεται σε μία ομάδα όπου διαχρονικά δίνει ευκαιρίες σε νέους παίκτες και δη σε όσους προέρχονται από τις ακαδημίες της.

Επιμέλεια: Κώστας Σαρδέλης

 

 

 

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ