Τσέλσι: Οι «βόμβες» του Μπόλι, το κόλπο… amortization και η UEFA που δεν κατάλαβε από που της ήρθε (pics, vids)

Τσέλσι: Οι «βόμβες» του Μπόλι, το κόλπο… amortization και η UEFA που δεν κατάλαβε από που της ήρθε (pics, vids)

Μεταγραφικές «βόμβες», ποσά που ξεπερνάνε τη λογική και συμβόλαια… ζωής. Ο Τοντ Μπόλι ήρθε στην Ευρώπη πιο διαβασμένος από ότι θα περίμεναν οι αντίπαλοι του, «υποχρεώνοντας» την ίδια την UEFA να αλλάξει τους κανονισμούς της!

Μια μεταγραφική περίοδο που σίγουρα θα μνημονεύεται για πολλά χρόνια βιώνουν στην Τσέλσι. Δεν είναι τόσο τα ονόματα, αλλά κυρίως τα ποσά και η ποσότητα.

Ο Τοντ Μπόλι δείχνει ότι όντως δεν πήρε την Τσέλσι απλώς για τις… μπίζνες του. Ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος αποδεικνύει ότι ανέλαβε τους «μπλε» με στόχο να τους ανεβάσει ακόμα περισσότερο.

Διαβάστε επίσης: Τα χαρτιά του Ραμόν, ο Βαλμπουενά, ο Σαμασέκου και η δοκιμή της… πρόκρισης

Μπορεί η Τσέλσι να βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην 10η θέση της βαθμολογίας και αρκετά μακριά από τις θέσεις του Champions League, ωστόσο το όραμα του Μπόλι και της κοινοπραξίας του μοιάζει να μην έχει όρια τη δεδομένη στιγμή, καθώς οι Λονδρέζοι έχουν δαπανήσει σε αυτό το πρώτο εξάμηνο υπό τη νέα ιδιοκτησία, να δαπανήσουν παραπάνω από 500 εκατομμύρια ευρώ σε μεταγραφές ποδοσφαιριστών!

Στην Αγγλία ήδη φέρεται να υπάρχει μια γενικότερη δυσαρέσκεια με την «τρέλα» των Αμερικανών της Τσέλσι, καθώς σύμφωνα με διάφορα δημοσιεύματα, πολλές από τις ομάδες της Premier League έχουν εκφράσει τα παράπονα τους στη διοργανώτρια αρχή, αναφορικά με τα ποσά που «σκορπάνε» οι Λονδρέζοι.

Η αλήθεια ωστόσο είναι ότι όλα όσα κάνει η Τσέλσι στο μεταγραφικό παζάρι, είναι απολύτως νόμιμα. Και για αυτό ευθύνεται ο Μπόλι και τα υπόλοιπα μέλη της κοινοπραξίας του.

Πως λοιπόν η Τσέλσι δίνει τόσα πολλά χρήματα, χωρίς να έχει κανένα απολύτως άγχος για το Financial Fair Play. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα από το Νησί, ο Τοντ Μπόλι βρήκε μια πολύ σημαντική «τρύπα» στους κανονισμούς της UEFA, η οποία ουσιαστικά επιτρέπει με αυτόν τον τρόπο στις καλά διοικούμενες ομάδες να ξοδεύουν χρήματα.

Πιο συγκεκριμένα, η Τσέλσι έχτισε πάνω στα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών με το «τρικ» amortization. Εάν δει κάποιος τα συμβόλαια που υπογράφουν τα μεταγραφικά αποκτήματα των «μπλε» θα καταλάβει ότι κάτι δεν… πάει καλά.

Όχι με την κακή έννοια ωστόσο. Ο Μούντρικ για τον οποίο έγινε «πόλεμος» ανάμεσα σε Τσέλσι και Άρσεναλ υπέγραψε συμβόλαιο 7,5+1 ετών με τους «μπλε», ρίχνοντας ουσιαστικά άγκυρα στο Λονδίνο έως και το 2030!

Δεν είναι ωστόσο μόνο ο Ουκρανός, καθώς και ο Μπαντιασίλε υπέγραψε συμβόλαιο για 8,5 χρόνια. Γενικότερα το μίνιμουμ που φέρεται να προσφέρουν οι «μπλε» με τη νέα τους ιδιοκτησία, είναι στα έξι χρόνια.

Που αποσκοπεί όλο αυτό; Με τον συγκεκριμένο τρόπο, η Τσέλσι έχει καταφέρει να «ξεγελάσει» την UEFA και όλο το Financial Fair Play. Οι Λονδρέζοι «σπάνε» τα ποσά των μεταγραφών τους, χωρίζοντας τα, αναλόγως με τα συμβόλαια που προσφέρουν.

Για παράδειγμα, τα 70 εκατομμύρια (τα έξτρα 30 έχουν να κάνουν με τα μπόνους) που δαπανήθηκαν για τον Μούντρικ, ουσιαστικά θα χωριστούν στα σίγουρα 7,5 χρόνια που θα μείνει στο Λονδίνο ο Ουκρανός εξτρέμ.

Πιο απλά, η Τσέλσι για τον Μούντρικ θα γράφει στα… μείον της, κάθε τέλος του έτους, περίπου 7 εκατομμύρια τον χρόνο + το ετήσιο συμβόλαιο. Πρόκειται για ένα τέχνασμα το οποίο τόσα χρόνια τα μεγαθήρια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, είχαν αφήσει ανεκμετάλλευτο.

Η Τσέλσι το εκμεταλλεύτηκε και σε συνδυασμό με τις «θυσίες» που έκανε ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς, να καλύψει ο ίδιος όλα τα χρέη του συλλόγου (πριν αποχωρήσει), κατάφερε να κάνει… πλάκα σε UEFA και FFP.

Τόσο που η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία αποφάσισε να αλλάξει άμεσα στον κανονισμό. Πιο συγκεκριμένα, από το καλοκαίρι, καμία ομάδα δεν θα έχει τη δυνατότητα να προσφέρει συμβόλαια άνω των πέντε ετών!

Η απόφαση πάρθηκε ώστε να μη γίνει «μόδα» αυτή η νέα τακτική της Τσέλσι με τα συμβόλαια. Μια τακτική η οποία ωστόσο έχει ήδη κάνει τη δουλειά για τους «μπλε», καθώς ο Μπόλι έχει καταφέρει να ολοκληρώσει τα 2/3 του rebuilding που προσπαθεί να κάνει στους «μπλε» του Λονδίνου.

Ο Μπόλι δεν προχώρησε σε καμία απολύτως παράνομη πράξη. Ίσα, ίσα, έδειξε ότι είναι πιο διαβασμένος από κάθε άλλον, καθώς μέσα σε μόλις έξι μήνες «υποχρέωσε» την UEFA να αλλάξει τους κανονισμούς της ώστε να προλάβει τα υπόλοιπα «θηρία» που έχουν… τρελαθεί με τον Αμερικανό ιδιοκτήτη της Τσέλσι.

Τι γίνεται από εδώ και στο εξής ωστόσο; Η Τσέλσι τη δεδομένη στιγμή δεν κινδυνεύει, παρότι έχει ξοδέψει περισσότερα από 500 εκατομμύρια ευρώ με τον Μπόλι στο «τιμόνι». Παρότι έχει δαπανήσει μόνη της τον Γενάρη, περισσότερα από ότι όλες οι ομάδες της La Liga, της Serie A, της Ligue 1 και της Bundesliga, μαζί!

Ωστόσο το σίγουρο είναι πως θα πρέπει να βγάλει στο «σφυρί» και κάποιους ποδοσφαιριστές για να ισορροπήσει τον ισολογισμό της.

Ο Μπόλι όπως και να έχει, απέδειξε ότι ήρθε στην Ευρώπη πιο διαβασμένος από ότι θα περίμεναν οι αντίπαλοι του. Και μάλιστα, σύμφωνα με τους Άγγλους, ο μεταγραφικός «οργασμός» της Τσέλσι δεν έχει ολοκληρωθεί, καθώς οι «μπλε» φέρεται να εξετάζουν ξανά την υπόθεση του Έντσο Φερνάντες, θέλοντας να «κλείσουν» το «παζάρι» του χειμώνα με την απόλυτη «βόμβα»…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ