Νιουκάστλ – Άρσεναλ 0-2: Δεν τα παρατούν οι «κανονιέρηδες», συνεχίζουν στο κυνήγι της Σίτι

Νιουκάστλ – Άρσεναλ 0-2: Δεν τα παρατούν οι «κανονιέρηδες», συνεχίζουν στο κυνήγι της Σίτι

Η Άρσεναλ πήρε πολύ σημαντικό «διπλό» στην έδρα της Νιουκάστλ με 2-0 και συνεχίζει να βρίσκεται στο κατόπι της Μάντσεστερ Σίτι, μειώνοντας στον ένα βαθμό την απόσταση από τους «πολίτες», που έχουν ένα ματς λιγότερο.

Η Άρσεναλ κατάφερε να φύγει με τη νίκη από την έδρα της Νιουκάστλ, νικώντας τις «καρακάξες» με 2-0 και διατηρήθηκε σε απόσταση βολής από την κορυφή και την Μάντσεστερ Σίτι. Όντεγαρντ και Σαρ με αυτογκόλ διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα, με τους «κανονιέρηδες» να μειώνουν στον έναν βαθμό τη διαφορά από την ομάδα του Γκουαρντιόλα (οι πρωταθλητές έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο).

Το παιχνίδι είχε εξαιρετικό ρυθμό από την αρχή μέχρι το τέλος, η Νιουκάστλ θα μπορούσε να έχει βρει τουλάχιστον ένα γκολ, ωστόσο η αστοχία της και ο Ράμσντεϊλ κράτησαν το μηδέν στην άμυνα για την ομάδα του Αρτέτα. Οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι μόλις στο 2ο λεπτό με τον Μέρφι, ενώ λίγο αργότερα ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι υπέρ της ομάδας του Χάουι για χέρι του Κίβιορ. Μετά την παρέμβαση του VAR ωστόσο και την εξέταση της φάσης στο μόνιτορ άλλαξε την απόφασή του.

Διαβάστε επίσης: Μεγάλη έκπληξη στην αποστολή του Ολυμπιακού (pic)

Στο 14′ τελικά η Άρσεναλ βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα, με τον Μάρτιν Όντεγκαρντ. Ο Νορβηγός έκανε ένα δυνατό συρτό σουτ με το αριστερό, με τη μπάλα να καταλήγει στην αριστερή πλευρά της εστίας του Πόουπ για το 0-1.

Οι ευκαιρίες διαδέχθηκαν η μία την άλλη και για τις δύο ομάδες που έφτασαν αρκετές φορές κοντά στο γκολ, με τους φιλοξενούμενους τελικά να χαμογελούν και πάλι στο 71′. Ο Μαρτινέλι, που λίγο νωρίτερα είχε δοκάρι, έκανε ωραία ατομική ενέργεια από τα αριστερά και γύρισμα στο ύψος της μικρής περιοχής, με τον Σαρ να στέλνει άθελά του την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 0-2, που έδειχνε να κλειδώνει το ματς υπέρ των «κανονιέρηδων», με το σκορ αυτό να παραμένει μέχρι το φινάλε.

Νιουκάστλ: Πόουπ, Τρίπιερ, Σερ, Μπότμαν, Μπερν (82′ Τάργκετ), Γκιμαράες, Γουίλοκ (78′ Σεν-Μαξιμέν), Ζοέλιντον (81′ Άντερσον), Μέρφι (65′ Αλμιρόν), Ίσακ, Γουίλσον (79′ Γκόρντον)

Άρσεναλ: Ράμσντεϊλ, Γουάιτ, Κίβιορ, Μαγκαλάες, Ζιντσένκο (61′ Τίερνι), Ζορζίνιο, Τζάκα, Έντεγκααρντ (80′ Παρτέι), Σακά (86′ Νέλσον), Μαρτινέλι (80′ Τροσάρ), Ζεσούς (87′ Ενκέτια)

Τα αποτελέσματα της 35ης αγωνιστικής

Μπόρνμουθ – Τσέλσι 1-3
Μάντσεστερ Σίτι – Λιντς 2-1
Τότεναμ – Κρίσταλ Πάλας 1-0
Γουλβς – Άστον Βϊλα 1-0
Λίβερπουλ – Μπρέντφορντ 1-0
Νιούκαστλ – Άρσεναλ 0-2
7/5 21:00 Γουέστ Χαμ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
8/5 17:00 Φούλαμ – Λέστερ
8/5 19:30 Μπράιτον – Έβερτον
8/5 22:00 Νότιγχαμ – Σαουθάμπτον

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ