Τσέλσι: Κοιτάζει το μέλλον και ήδη έχει κάνει δικό της ένα από τα «next big things» του Παγκόσμιου ποδοσφαίρου! (pics, vid)

Τσέλσι: Κοιτάζει το μέλλον και ήδη έχει κάνει δικό της ένα από τα «next big things» του Παγκόσμιου ποδοσφαίρου! (pics, vid)

Τον λένε Κέντρι Παέζ, πριν λίγες μέρες έκλεισε τα 16 του και η Τσέλσι θα δαπανήσει 20 εκατομμύρια ευρώ για να τον κάνει δικό της.

Η Τσέλσι ήδη έχει περάσει σε εποχή Μαουρίτσιο Ποτσετίνο με τον Αργεντινό να ετοιμάζει τα πλάνα του για τη νέα αγωνιστική περίοδο έχοντας στο στόχαστρό του την ενίσχυση στο τέρμα το κέντρο και στην επίθεση τον… Βίκτορ Οσιμέν που μόνο εύκολος στόχος δε θα είναι.

Διαβάστε επίσης: Τρελάθηκε ο ιδιοκτήτης των Σπερς με το νούμερο 1 στα ντραφτ που φέρνει τον Ουεμπανιάμα (vids)

Αυτό γιατί οι Λονδρέζοι εκτός του ότι δε δελεάζουν τόσο λόγω του ότι του χρόνου δε θα είναι στην Ευρώπη, θα πρέπει να ξεφορτωθούν και κάποια μεγάλα συμβόλαια όπως αυτό του Πιέρ Έμερικ Ομπαμεγιάνγκ και του Ρομέλου Λουκάκου για να κινηθούν για τον άσο της Νάπολι για τον οποίον βέβαια ενδιαφέρονται κι άλλες ομάδες όπως η Μπάγερν π.χ που δελεάζουν ακόμα περισσότερο τον Νιγηριανό.

Πάντως οι «μπλε» κοιτάζουν και το μέλλον και ήδη -πριν καν μπουν σε εποχή Ποτσετίνο- έχουν φροντίσει να κλείσουν ίσως το μεγαλύτερο ταλέντο όλων. Τον 16χρονο μεσοεπιθετικό Κέντρι Παέζ από το Εκουαδόρ.

Ποιος είναι ο Παέζ και πότε θα γίνει μέλος της Τσέλσι επίσημα

Με δεδομένο ότι ακόμα δεν έχει ενηλικιωθεί, ο Παέζ δε θα γίνει ποδοσφαιριστής της Τσέλσι άμεσα. Οι Λονδρέζοι αναμένεται να δώσουν ένα ποσό ρεκόρ (για παίκτη της εθνικότητάς του) στην ομάδα του, Ιντεπεντιέντε Ντελ Βάλε για να τον κάνουν δικό τους.

Αυτό των 20 εκατομμυρίων ευρώ. Παίκτης των «μπλε» θα είναι και με τη βούλα το 2025, όταν και θα έχει κλείσει τα 18 του, αν και σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Φαμπρίτσιο Ρομάνο, μόνο οι ανακοινώσεις μένουν για να γίνει και επίσημη η συμφωνία με τον μικρό αλλά θαυματουργό Παέζ.

Τώρα, όσον αφορά τον νεαρό, μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή γεννημένο μόλις στις 4 Μαΐου του 2017 ο οποίος έχει 6 συμμετοχές φέτος και ένα τέρμα με την ομάδα ανδρών της Ιντεπεντιέντε. Θα έπαιζε περισσότερο εντωμεταξύ, αν δεν είχε κληθεί στην Εθνική της Κ17… Πάντως, στις συμμετοχές που έχει στο ενεργητικό του φέτος, πήρε σημαντικότατο χρόνο συμμετοχής.

Ας δούμε και τα χαρακτηριστικά του. Πρόκειται για έναν αριστεροπόδαρο μεσοεπιθετικό ο οποίος αγωνίζεται με ευχέρεια σε όλες τις θέσεις από τη μέση και μπροστά και πολύ τον συγκρίνουν με τον άσο της Γιουβέντους, Άνχελ Ντι Μαρία στις prime του χρονιές.

Είναι εξαιρετικός στο ένας με έναν, φουλ αθλητικός αν και βραχύσωμος για αυτό και μπορεί να παίζει εναντίον πολύ μεγαλύτερων ηλικιακά παικτών, πολύ καλός ντριμπλαδώρος που μπορεί να… σμπαραλιάσει τις αντίπαλες άμυνες σύμφωνα με τους ειδικούς.

Κάτι άλλο που τον χαρακτηρίζει είναι πως μπορεί εύκολα να χειρίζεται τη μπάλα απέναντι σε πολύ κλειστές άμυνες ενώ μπορεί να δημιουργεί ευκαιρίες για τους συμπαίκτες του σε πολύ μικρούς χώρους.

Το μεγάλο ερώτημα

Η Τσέλσι όπως είπαμε θα έχει ενεργό τον Παέζ το 2025 λόγω ηλικίας, αφού τότε θα έχει κλείσει τα 18.

Αν τον δίνει δανεικό από εδώ και από εκεί κανείς δεν ξέρει αν θα της βγει ή θα μείνει… αιώνιο ταλέντο.

Οι Λονδρέζοι αυτή τη στιγμή ψάχνονται σε όλους τους τομείς με τον Ποτσετίνο να καλείται να βγάλει τα… κάστανα από τη φωτιά.

Ο Αργεντινός θα προσπαθήσει να χτίσει μια ομάδα με ομοιογένεια. Ο Παέζ εντωμεταξύ θα ωριμάζει στην Ιντεπεντιέντε και θα γίνεται όλο και καλύτερος -πάντα με βάση τους ειδικούς-.

Οι experts, μιλούν για το μεγαλύτερο ταλέντο αυτή τη στιγμή στον ποδοσφαιρικό πλανήτη.

Θα τον αξιοποιήσουν οι Λονδρέζοι όπως πρέπει ή θα βολοδέρνει από εδώ και από εκεί και θα μείνει… ταλέντο; Αυτό είναι ένα ερώτημα που θα πρέπει να περιμένουμε για λίγο καιρό μέχρι να απαντηθεί…

Υγ1: Ο Παέζ αυτή τη στιγμή κοστολογείται από το transfermarkt με 3 εκατομμύρια ευρώ αν και πριν λίγες μέρες μόλις έκλεισε τα 16 του. Ανήκει σε ένα μικρό γκρουπ παικτών που αξίζει τόσα λεφτά αν και τόσο νέος.

Θεωρείται ισάξιος ίσως και καλύτερος των, Πολ Βάνερ της Μπάγερν Μονάχου και Τζομπ Μπέλιγχαμ (αδερφός του Τζουντ) της Μπέρμιγχαμ. Οι συγκεκριμένοι όμως είναι μεγαλύτεροι από τον Πάεζ σε ηλικία…

Υγ2: Τον νεαρό άσο, είχε στα ραντάρ της και η Μπαρτσελόνα ωστόσο η Τσέλσι αντέδρασε αστραπιαία ενώ δίνει -για τον κάνει δικό της όπως προαναφέραμε- και ένα τεράστιο πόσο για την ηλικία του παίκτη, οπότε δύσκολα θα είχε ανταγωνισμό…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ