Νταβίντ Ντε Χέα: Αποχωρεί από τη Γιουνάιτεντ ως κορυφαίος (pics)

Νταβίντ Ντε Χέα: Αποχωρεί από τη Γιουνάιτεντ ως κορυφαίος (pics)

Νταβίντ Ντε Χέα και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποφάσισαν να διακόψουν την κοινή τους πορεία και ο Ισπανός αποχωρεί από τον σύλλογο μετά από 12 χρόνια.

Νταβίντ Ντε Χέα και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν κατάφεραν να τα βρουν στους όρους για νέο συμβόλαιο και αυτό είχε ως αποτέλεσμα, η αποχώρηση του Ισπανού τερματοφύλακα από τους «Κόκκινους Διαβόλους» έπειτα από 12 χρόνια να είναι μονόδρομος.

Ο 32χρονος, είναι αναγκασμένος να αλλάξει σελίδα στην καριέρα του, μετά τις άκαρπες συζητήσεις με την διοίκηση των «μπέμπηδων» σχετικά με το νέο του συμβόλαιο, οι οποίες ώθησαν τον διεθνή κίπερ στην πόρτα της εξόδου. Η είδηση του «διαζυγίου» έφτασε κάπως ξαφνικά στα αυτιά των φιλάθλων της Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ, στους οποίους δεν δόθηκε η ευκαιρία να πουν «αντίο», ίσως στον πολυτιμότερο ποδοσφαιριστή της ομάδας, την τελευταία δεκαετία.

Διαβάστε επίσης: Λίγο ο νέος προπονητής, λίγο οι… παλιοί (pics, vid)

Ωστόσο, ο Ντε Χέα δεν τους ξέχασε, γράφοντας για εκείνους ένα όμορφο μήνυμα αποχαιρετισμού, ώστε να κλείσει όσο πιο γλυκά γίνεται αυτό το κεφάλαιο. Εξάλλου, στις δύσκολες περιόδους που υπήρξαν σ’ αυτά τα 12 χρόνια, οι φίλοι της ομάδας ήταν πάντα στο πλευρό του, γι’ αυτό ξεκίνησε το κείμενο του λέγοντας: «Ήθελα απλώς να στείλω αυτό το αποχαιρετιστήριο μήνυμα σε όλους τους οπαδούς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ».

Ο Νταβίντ Ντε Χέα, έγινε μέλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τον Ιούλιο του 2011, έναντι 25 εκατ. ευρώ, από την Ατλέτικο Μαδρίτης μόλις στα 20 του χρόνια. Ο Σερ Άλεξ, είχε βρει στο πρόσωπα του τον τερματοφύλακα που θα υπερασπιζόταν για πολλά χρόνια την εστία του συλλόγου, κάτι που αποδείχθηκε μέσα σ’ αυτά τα χρόνια παρουσίας του στο Μάντσεστερ. Πλέον, ο Ντε Χέα αποχωρεί από την Γιουνάιτεντ, ως ο τερματοφύλακας με τις περισσότερες εμφανίσεις στην ιστορία του συλλόγου (545), αφήνοντας δεύτερο τον θρυλικό Πίτερ Σμάϊχελ (398). Παράλληλα, είναι ο κορυφαίος τερματοφύλακας των «Κόκκινων διαβόλων» καθώς έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία του σε 190 αναμετρήσεις, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ για τον σύλλογο.

Επίσης, ο Ντε Χέα ήταν το μοναδικό μέλος του υπάρχοντος ρόστερ, που βρισκόταν και το 2013 στο σύλλογο, χρονιά που η Γιουνάιτεντ κατέκτησε το τελευταίο πρωτάθλημα μέχρι σήμερα. Συνολικά, με τους «Κόκκινους Διάβολους» ο Ντε Χέα κατέκτησε 8 τίτλους, ένα πρωτάθλημα (2013), ένα Europa League (2016/17), ένα κύπελλο Αγγλίας (2016), δύο Λιγκ Καπ (2017,2023) και τρία Community Shield (2012,2014,2017).

Ο Έρικ Τεν Χάγκ, στο αποχαιρετιστήριο μήνυμα του προς τον Νταβίντ Ντε Χέα, έκανε λόγο πως χρειάζεται «τρομερή ποιότητα και χαρακτήρα για να παίξεις ένα παιχνίδι με τη Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ». Ισχύει, με τον Ισπανό να το κάνει 545 φορές. Επίσης, ο Τεν Χαγκ ανέφερε: «το να έχεις κερδίσει τον τίτλου του παίκτη της χρονιάς και των φιλάθλων αλλά και των συμπαικτών, δείχνει τι εμφανίσεις πραγματοποιείς», με τον πρώην πλέον τερματοφύλακα της Γιουνάιτεντ να το έχει κατακτήσει τέσσερις φορές στο διάστημα των 12 χρόνων.

Ήδη, η Γιουνάιτεντ φαίνεται να έχει βρει τον αντικαταστάτη του Ντε Χέα, στο πρόσωπο του Αντρέ Ονάνα της Ίντερ, ωστόσο το «legacy» του Ισπανού είναι βαρύ και τα γάντια που θα κληθεί να φορέσει όποιος αποκτηθεί, είναι «μεγάλα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ