Άρσεναλ: Κι όμως δεν ήταν τα γκολ των Ράις και Ζεσούς που έδωσαν την νίκη κόντρα στην Γιουνάιτεντ (vid)

Άρσεναλ: Κι όμως δεν ήταν τα γκολ των Ράις και Ζεσούς που έδωσαν την νίκη κόντρα στην Γιουνάιτεντ (vid)

Οι εθνικές ομάδες έχουν περάσει στο προσκήνιο τις τελευταίες μέρες, ωστόσο είναι θέμα χρόνου να επιστρέψει η δράση στα πρωταθλήματα. Στην τελευταία ποδοσφαιρική παράσταση της Premier League πριν την διακοπή, υπήρξε το ντέρμπι μεταξύ της Άρσεναλ και της Γιουνάιτεντ (3-1) και σ' αυτό θα επιστρέψουμε.

Άρσεναλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κλήθηκαν να λύσουν τις διαφορές τους και να τσεκάρουν τις δυνατότητες τους στα πλαίσια της 4η αγωνιστικής της Premier League, με την ομάδα του Μικέλ Αρτέτα να διατηρεί το αήττητο της σερί στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές και μάλιστα να φτάνει στην νίκη, με 3-1, χάρη σε δύο γκολ στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης.

Αρχικά, η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία του συλλόγου (Ντέκλαν Ράις) έκανε το 2-1 στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων, πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ με την Άρσεναλ, για να ακολουθήσει το γκολ του Ζεσούς 5′ λεπτά αργότερα (90 + 11′), το οποίο επισφράγισε την νίκη των «κανονιέρηδων». Φαινομενικά, εύλογα θα υποστηρίξει κάποιος πως τους τρεις βαθμούς στην Άρσεναλ τους έδωσαν με τα γκολ τους ο Ράις και ο Ζεσούς, ωστόσο υπάρχει μία ενέργεια του Γκάμπριελ που αποδείχθηκε καθοριστική.

Διαβάστε επίσης: Κορυφαίος σε όλη την Ευρώπη – Η αδιανόητη πρωτιά του Τσιμίκα (pic)

Συγκεκριμένα, η ομάδα του Έρικ Τεν Χάαγκ προηγήθηκε στο 89ο λεπτό με τον Γκαρνάτσο, ωστόσο το γκολ δεν μέτρησε ποτέ και ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Θα μπορούσε να είναι τόσο απλό αλλά δεν είναι. Ο Γκάμπριελ στην συγκεκριμένη φάση έχει κάνει την ενέργεια του αγώνα, καθώς «έβγαλε» σε αντικανονική θέση, με υποδειγματικό τρόπο, τον Γκαρνάτσο, εφαρμόζοντας άψογα τον όρο «offside trap». Μάλιστα, ήταν τόσο σίγουρος πως εξέθεσε τον αντίπαλό του, αφού έτρεξε κατευθείαν προς τον βοηθό μετά την σημείωση του τέρματος από τον παίκτη της Γιουνάιτεντ.

Τώρα θα αναρωτηθεί κάποιος, «τι μας λες;», αλλά σκεφτείτε αυτό, με την ενέργειά του αυτή ο Βραζιλιάνος κεντρικός αμυντικός της Άρσεναλ απέτρεψε στους «κόκκινους διαβόλους» να προηγηθούν λίγα λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης και κατά κάποιο τρόπο εξασφάλισε τουλάχιστον την ισοπαλία για την ομάδα του. Ίσως αυτή η στιγμή να ήταν το έναυσμα για να έρθει η νίκη της Άρσεναλ διότι τα επόμενα λεπτά πίεσε ασφυκτικά την άμυνα της Γιουνάιτεντ.

Αξιοσημείωτο για τον Γκάμπριελ είναι πως από την σεζόν 2022/2023 είναι ανάμεσα στους κορυφαίους κεντρικούς αμυντικούς του πρωταθλήματος της Premier League σε επιτυχημένα «offside traps» (26).

Το tweet αναφέρει πως μάλλον αυτή του η «παρέμβαση» είναι η πιο σημαντική παγίδα οφσάιντ που έχει επιχειρήσει όλο αυτό το διάστημα αλλά για εμάς τουλάχιστον, εκείνο που θεωρούμε βέβαιο είναι πως αυτή η ενέργεια του 25χρονου κεντρικού αμυντικού της Άρσεναλ είναι εκείνη που καθόρισε την έκβαση του ντέρμπι στο «Emirates» κόντρα στην Γιουνάιτεντ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ