Χαμός στην κορυφή της Premier League: Η ανατροπή της Λίβερπουλ, η σφήνα της απίθανης Βίλα ο συνωστισμός σε τέσσερις βαθμούς

Χαμός στην κορυφή της Premier League: Η ανατροπή της Λίβερπουλ, η σφήνα της απίθανης Βίλα ο συνωστισμός σε τέσσερις βαθμούς

Η 16η αγωνιστική της Premier League δημιούργησε νέα δεδομένα στη «μάχη» του τίτλου και έβαλε για τα καλά στο κόλπο την σπουδαία Άστον Βίλα του Ουνάι Έμερι.

Η Premier League είναι το κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου και δεν σταματά να το αποδεικνύει συνεχώς. Οι ανατροπές και οι συγκινήσεις διαδέχονται η μία την άλλη, με τα δεδομένα στη «μάχη» του τίτλου να μεταβάλλονται διαρκώς. Έτσι, η 16η αγωνιστική έφερε τη Λίβερπουλ στην κορυφή, για πρώτη φορά από το ξεκίνημα του φετινού πρωταθλήματος, αλλά έβαλε για τα καλά στη συζήτηση και την Άστον Βίλα.

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ πέτυχε ακόμη μία ανατροπή φέτος, την πέμπτη της για την Premier League, με το 2-1 επί της Κρίσταλ Πάλας και προκάλεσε ανακατατάξεις στην κορυφή της βαθμολογίας σε συνδυασμό με τη μεγάλη νίκη της ομάδας του Ουνάι Έμερι επί της Άρσεναλ. Τρεις μέρες μετά τον θρίαμβο κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι, οι «χωριάτες» επικράτησαν και απέναντι στους «κανονιέρηδες» στέλνοντας μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση.

Διαβάστε επίσης: Oι αντίπαλοι των ελληνικών ομάδων ενημερώθηκαν από την UEFA για το ενδεχόμενο να παίξουν χωρίς κόσμο στα γήπεδα

Από την άλλη, η Σίτι κατάφερε να βρει διέξοδο σε μία πρωτόγνωρη για εκείνη συνθήκη. Έμεινε για τέσσερα σερί ματς χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα, είδε τη Λούτον να προηγείται και να τη βάζει σε μεγάλο κίνδυνο για πέμπτη συνεχόμενη απώλεια, αλλά κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι μέσα σε τρία λεπτά και να επιστρέψει στις επιτυχίες. Βάζοντας παράλληλα «φωτιά» στην υπόθεση τίτλος. Όχι ότι θα την ξέγραφε κανείς αν δεν κατάφερνε να νικήσει.

Θα αντέξει η Βίλα με όπλο το απόρθητο κάστρο της στο οποίο μετράει πλέον 15 σερί νίκες για το πρωτάθλημα; Θα κάνει αντεπίθεση η Μάντσεστερ Σίτι; Ή μία εκ των Λίβερπουλ, Άρσεναλ θα καταφέρει να κλέψει το στέμμα από τους «Πολίτες»; Ασφαλώς υπάρχει πολύς δρόμος ακόμη για να απαντηθούν τα ερωτήματα και δεν αποκλείεται το γκρουπ των τεσσάρων να μεγαλώσει κι άλλο. Εξάλλου, μέχρι πρότινος σε αυτό είχε θέση και η Τότεναμ που λόγω πολλών συγκυριών έχει μείνει πλέον πίσω.

Πώς έχει τώρα η βαθμολογία στις πρώτες θέσεις:

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ