Οι δύο «μπέμπηδες» που… υπογράφουν την επόμενη μέρα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (vids)

Οι δύο «μπέμπηδες» που… υπογράφουν την επόμενη μέρα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (vids)

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατέκτησε το Κύπελλο Αγγλίας, έσωσε τη χρονιά της και βλέπει την επόμενη μέρα με αισιοδοξία εξαιτίας των δυο «wonderkids» που έκαναν τη διαφορά στον τελικό.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατάφερε με μια εξαιρετική εμφάνιση να επικρατήσει στον τελικό του FA Cup της Μάντσεστερ Σίτι με 2-1 και να σηκώσει την κούπα, πανηγυρίζοντας έτσι και την πρόκριση της στο League Stage του Europa League της νέας σεζόν.

Ο Έρικ Τεν Χαγκ παρουσίασε μια εντελώς διαφορετική Γιουνάιτεντ στον τελικό με τη συμπολίτισσα στο Γουέμπλεϊ και έσωσε τη χρονιά των κόκκινων διαβόλων που είχαν τελειώσει στην 8η θέση στην Premier League.

Διαβάστε επίσης: Τι ρόλο έχει τελικά ο Καρυπίδης στον Άρη;

Στον τελικό η Γιουνάιτεντ έκανε πιθανόν την καλύτερη εμφάνιση της στη διετία του Ολλανδού τεχνικού, κέρδισε δίκαια και όλα αυτά υπό το βλέμμα του νέου ιδιοκτήτη της Σερ Τζιμ Ράτκλιφ, ο οποίος παρακολούθησε από τις κερκίδες την κατάκτηση του Κυπέλλου.

Τα δύο «χρυσά» παιδιά της Γιουνάιτεντ είναι το μέλλον της

Ο πλουσιότερος Βρετανός σχεδιάζει ήδη την επόμενη μέρα με τους συνεργάτες του, είναι άγνωστο αν θα συνεχίσει με τον Έρικ Τεν Χαγκ στον πάγκο, όμως το μόνο σίγουρο είναι πως έχει μια βάση να στηριχτεί.

Ο Ράτκλιφ είδε να σώνεται η σεζόν και να παίζει και στην Ευρώπη του χρόνου η ομάδα του, κάτι που είναι πολύ σημαντικό από άποψη εσόδων, όμως το πιο σπουδαίο από όλα είναι ότι η επόμενη μέρα στον σύλλογο μπορεί να είναι ξανά σπουδαία χάρη στους δύο μεγάλους πρωταγωνιστές του τελικού. Τον Αλεχάντρο Γκαρνάτσο και τον Κόμπι Μέινου. Οι δύο σκόρερ της Γιουνάιτεντ έκαναν ματσάρα, χάρισαν το Κύπελλο στην ομάδα και η Γιουνάιτεντ βλέπει ότι μπορεί να στηριχτεί και στο παρόν της, αλλά κυρίως στο μέλλον της στα δύο αυτά «χρυσά» παιδιά των ακαδημιών της.

Σε μία σεζόν που όλα πήγαν στραβά, η Γιουνάιτεντ είδε να λάμπει το άστρο του 19χρονου Αργεντινού εξτρέμ και του επίσης 19χρονου Άγγλου μέσου, οι οποίοι πήραν πολύ χρόνο συμμετοχής, βγήκαν μπροστά και έδειξαν ότι οι ακαδημίες των κόκκινων διαβόλων είναι από τις κορυφαίες στο Νησί.

Ο Αργεντινός… Ρονάλντο

Ο Γκαρνάτσο είχε δείξει από την περσινή σεζόν ότι θέλει χώρο για να δείξει τι αξίζει, ο Τεν Χαγκ του τον έδωσε φέτος και με το παραπάνω -και λόγω συγκυριών- κι εκείνος έκανε… παπάδες. Σκόραρε το ομορφότερο γκολ της χρονιάς κόντρα στην Έβερτον, πολλά και κρίσιμα τέρματα σε όλες τις διοργανώσεις και φυσικά άνοιξε τον δρόμο στον τελικό για την κατάκτηση του τροπαίου.

Συνολικά φέτος, ο νεαρός έπαιξε 50 ματς σε όλες τις διοργανώσεις, σκόραρε 10 τέρματα και έδωσε 5 ασίστ, έδειξε ότι είναι το next big thing στην επίθεση της Γιουνάιτεντ και μαζί με τον Ράσμους Χόιλουντ μπορούν να αποτελέσουν το μέλλον της αγγλικής ομάδας. Ειδικά από τη στιγμή που έχει συμβόλαιο μέχρι το 2028.

Ο νέος μεγάλος Άγγλος μέσος

Αν ο Γκαρνάτσο είδε δείξει κάποια εξαιρετικά στοιχεία από πέρσι, αυτός που προκάλεσε τεράστια εντύπωση και αποτελεί τον μέσο που έλειπε χρόνια από τη Γιουνάιτεντ, αλλά και απο την εθνική Αγγλίας είναι ο teenager Κόμπι Μέινου.

Ο 19χρονος έχει καταφέρει να κερδίσει ακόμη και τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ που θα τον συμπεριλάβει στις κλήσεις του για το Euro και σύμφωνα με όσα λένε και στο Νησί, είναι έτοιμος ακόμη και για βασικός.

Ο Μέινου εμφανίστηκε μεσούσης της σεζόν, ο Τεν Χαγκ μιλούσε για εκείνον από το καλοκαίρι και κατάφερε με το «καλημέρα» να κάνει τη διαφορά. Συνολικά έχει αγωνιστεί φέτος σε όλες τις διοργανώσεις 35 φορές, έχει σκοράρει 5 φορές και έχει και 3 ασίστ, ενώ έχει πετύχει κι αυτός όπως και συνομήλικος του Αργεντινός το ένα καλύτερο γκολ μετά το άλλο.

Ο Μέινου θυμίζει μια καλύτερη έκδοση του Ενγκολό Καντέ και είναι σαφώς πιο δημιουργικός από τον Γάλλο. Μαρκάρει, πασάρει, ντριμπλάρει και φυσικά σκοράρει, με τον Πολ Σκόουλς να αναγκάζεται να δηλώσει μετά τον τελικό με τη Σίτι, ότι ο 19χρονος είναι 10 φορές καλύτερος από εκείνον στην ίδια ηλικία. Το prospect του νεαρού Άγγλου είναι τεράστιο, όπως και του Γκαρνάτσο, η Γιουνάιτεντ τους έχει δεμένους τουλάχιστον μέχρι το 2027 και ήδη ετοιμάζεται να τους προτείνει και νέο συμβόλαιο.

Ένα αισιόδοξο μέλλον

Ο Ράτκλιφ ανεξαρτήτου το ποιος θα είναι προπονητής την επόμενη χρονιά στηρίζει πολλά στις ακαδημίες της ομάδας, ενώ έχει πει επίσης ότι στηρίζεται ακόμη περισσότερο στους δύο συγκεκριμένους 19χρονους και στον Χόιλουντ. Η Γιουνάιτεντ μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου μπαίνει σε μια φάση αναδόμησης και έχει στα χέρια της δύο περιουσιακά στοιχεία που… υπογράφουν το μέλλον της.

Όσες μεταγραφές και να χρειάζεται η αγγλική ομάδα έχει μια πολύ σπουδαία βάση για τα επόμενα χρόνια, ενώ έχει δίπλα στους teenagers και σπουδαίους ποδοσφαιριστές που έχουν αποδείξει ότι μπορούν να σταθούν στο επίπεδο αυτό και να φορούν μία τόσο βαριά φανέλα (Μπρούνο Φερνάντες, Ντιόγκο Νταλότ, Λισάντρο Μαρτίνες, Λουκ Σο, Μάρκους Ράσφορντ).

Η βάση είναι καλή για τα δεδομένα της φετινής χρονιάς, η τεχνογνωσία υπάρχει και κυρίως αυτό που υπάρχει είναι το ταλέντο. Και το μέλλον και την τύχη του συλλόγου το κρατούν στα χέρια τους οι Γκαρνάτσο και Μέινου…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ